Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024

Κώστας Γουλιάμος: Η κα Διαμαντοπούλου ή, άλλως, ο λόγος της Ντίσνεϊλαντ

Η κα Διαμαντοπούλου ή, άλλως, ο λόγος της Ντίσνϊλαντ

(Video κάτω)

Η εν λόγω κυρία αναπαράγει εδώ και πολλά χρόνια το κυρίαρχο αφήγημα. Και το αναπαράγει με ένα λόγο που παραπέμπει σε προνομιούχα τάξη από το Μανχάτταν. Ή, τουλάχιστον, θεωρεί πως απευθύνεται σε ακροατήριο με μυαλό γιάπις.

Μιλά και επιλεκτικά "ξεχνά" πως, ανεξάρτητα από τα επιμέρους προβλήματα και τις διαφορετικές προσεγγίσεις στα κράτη-μέλη, η στρατηγική της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) έχει ένα συγκεκριμένο στόχο: τη συγκέντρωση της αγροτικής παραγωγής σε λίγα χέρια, την ενίσχυση των μεγάλων ομίλων του αγροτοδιατροφικού τομέα και του λιανικού εμπορίου.

Παράδειγμα ο αποκλεισμός σε βάρος των βιοπαλαιστών αγροτών-αμπελουργών της Ζίτσας από κάθε είδους επιδότηση στο αμπέλι, αφού στη νέα ΚΑΠ επιδοτούνται μόνο εκείνοι οι παραγωγοί που καλλιεργούν πάνω από 150 στρέμματα, τη στιγμή που στην περιοχή η μέση καλλιέργεια δεν ξεπερνά τα 10 με 15 στρέμματα.

Κι ακόμα: διόλου τυχαίο πως η εν λόγω κυρία δεν εξηγεί πως τα πορτοκάλια από 0,15 λεπτά στον παράγωγο τιμώνται 1,5 στα σούπερ μάρκετ.

Τέλος πάντων, δεν εξηγεί πως με την ΚΑΠ σε όλη την Ευρώπη (εξού και οι συγκεντρώσεις σε όλη σχεδόν την ΕΕ) έχει γίνει ακόμα πιο δυσχερής η θέση του φτωχού αγρότη της οικογενειακής εκμετάλλευσης και του μικρού κλήρου.

Ταυτόχρονα η απελευθέρωση των αγορών έχει ευεργετικά αποτελέσματα μόνο για τις καπιταλιστικές αγροτικές επιχειρήσεις ‒τους μονοπωλιακούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στο χώρο της αγροτικής παραγωγής και των αγροτικών εφοδίων, στην παραγωγή και διακίνηση των τροφίμων.

Πρόδηλα, η εν λόγω κυρία δεν έχει ακούσει ούτε έχει δει επιδοτήσεις για να «θάβονται» αγροτικά προϊόντα ή για να μην καλλιεργούνται χωράφια.

Μήτε και διάβασε τις Οδηγίες για ποσοστώσεις στο γάλα, το κρέας και άλλα προϊόντα που δημιούργησαν «θηλιά» στον λαιμό των βιοπαλαιστών παραγωγών.

Αρκείται μόνο σε ένα λόγο τεχνολογικού μεσσιανισμού ή ψηφιακού διαφωτισμού με αναφορές τύπου της παλαιάς, επικής έκφρασης “τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω!”.

Αυτός ακριβώς ο τραγελαφικός λόγος βρήκε την απόλυτη εφαρμογή του σε πολιτικές, πολιτικούς, αναλυτές και κόμματα που υπερασπίζονται την ΚΑΠ που ξεκληρίζει τους αγρότες.

Κώστας Γουλιάμος fb

_____

Ο Κώστας Γουλιάμος είναι τακτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών, πρώην πρύτανης Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, ποιητής, συγγραφέας. Ήταν υποψήφιος βουλευτής με το ΚΚΕ (Μάιος – Ιούνιος 2023). Πρόσφατα τιμήθηκε με το Βραβείο “εξαιρετικής προσφοράς στη γενική εκπαίδευση”. (Βλ. από Μποτίλια)

Τον Δεκ. 2023 Το International Research Institute for Economics and Management (IRIEM) θέσπισε ετήσιο «Βραβείου Κ. Γουλιάμου για Διδακτορικό Ερευνητή»

________


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.