Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024

Λωρίδα της Γάζας ➽ 128 μέρες γενοκτονίας ➽ 28.176 Παλαιστίνιοι σκοτωμένοι ➽ 67.784 τραυματίες ➽ Το Ισραήλ ετοιμάζεται να πνίξει στο αίμα την Ράφα ➽ Στην πόλη ζουν πάνω από 1,3 εκατ. Παλαιστίνιοι σε σκηνές και πρόχειρους καταυλισμούς

ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ

Το Ισραήλ ετοιμάζεται να πνίξει στο αίμα την Ράφα

Εκατοντάδες χιλιάδες ξεριζωμένοι Παλαιστίνιοι ζουν σε σκηνές και πρόχειρους καταυλισμούς στη Ράφα

Πηγή: Associated Press

Κυριακή 11/02/2024 - 08:01

Μια γενικευμένη επίθεση στη Ράφα, στο νότιο τμήμα της Γάζας, ετοιμάζει ο ισραηλινός στρατός, η οποία θα προκαλέσει μακελειό. 

Στην πόλη αυτή ζουν πάνω από 1,3 εκατ. Παλαιστίνιοι, σύμφωνα με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών. Η πλειοψηφία τους είναι παλαιστίνιοι άμαχοι που πήγαν εκεί για να γλιτώσουν από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς σε άλλες περιοχές της Λωρίδας της Γάζας. 

«Η νίκη είναι κοντά. Θα τα καταφέρουμε. Θα πιάσουμε τα τελευταία τρομοκρατικά τάγματα της Χαμάς στη Ράφα, που είναι το τελευταίο προπύργιο», δήλωσε προκλητικά ο πρωθυπουργός του κράτους - δολοφόνου, Μπ. Νετανιάχου σε συνέντευξή του στο δίκτυο ABC News.

«Θα τα καταφέρουμε διασφαλίζοντας παράλληλα ένα ασφαλές πέρασμα για τον άμαχο πληθυσμό για να μπορέσει να φύγει» από το σημείο, πρόσθεσε, ζητώντας από τον Παλαιστινιακό λαό να εγκαταλείψει και την τελευταία πόλη στην οποία είχαν βρει καταφύγιο εκατοντάδες εκτοπισμένες οικογένειες. 

Tα σχέδια του Ισραήλ για γενικευμένη επίθεση στη Ράφα, στα σύνορα με την Αίγυπτο, αντικειμενικά φέρνουν στο προσκήνιο τους πάγιους ισραηλινούς σχεδιασμούς για εκτοπισμό του Παλαιστινιακού λαού από τη Λωρίδα της Γάζας, ενώ παράλληλα ενισχύουν τους κινδύνους για μεγάλη ένταση ανάμεσα στην Αίγυπτο και το Ισραήλ.

Καθόλου τυχαία, παράλληλα με την κλιμάκωση των ισραηλινών επιθέσεων στη νότια Γάζα, υλοποιείται συστηματική ισοπέδωση πόλεων και χωριών στα σύνορα της Γάζας με το Ισραήλ, που κατοικούνταν ασφυκτικά έως και πριν από 4 μήνες.Προβλέπεται να γίνουν «νεκρές», «αποστρατιωτικοποιημένες ζώνες» ή νέα οικόπεδα για τη μετεγκατάσταση χιλιάδων Εβραίων εποίκων που καταστρώνουν σχέδια νέου εποικισμού της Γάζας.

Η Χαμάς προειδοποίησε για «καταστροφή και μακελειό που μπορεί να οδηγήσει σε δεκάδες χιλιάδες μάρτυρες και τραυματίες».

Χθες, εξαπολύθηκαν νέα ισραηλινά πλήγματα με στόχο τη Ράφα, με αποτέλεσμα πέντε αστυνομικοί να χάσουν τη ζωή τους, σύμφωνα με πηγές από τις παλαιστινιακές υπηρεσίες ασφαλείας. Οι ισραηλινές δυνάμεις υποστήριξαν ότι δύο υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί της Χαμάς σκοτώθηκαν σε ένα από τα πλήγματα αυτά.

Πάνω από 28.000 οι νεκροί

Τουλάχιστον 28.176 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 67.784 έχουν τραυματιστεί από τα ισραηλινά πλήγματα στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου, όπως ανέφερε το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα σε σημερινή ανακοίνωση. Τις τελευταίες 24 ώρες, έχουν σκοτωθεί 112 Παλαιστίνιοι και έχουν τραυματιστεί 173, σύμφωνα με το υπουργείο.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.