Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024

➽ Όλοι σήμερα στο Σύνταγμα, 6.30 μ.μ. ➽ Η καρδιά της αγωνιζόμενης αγροτιάς χτυπάει στην Αθήνα ➽ VIDEO - ΦΩΤΟ

ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Η καρδιά της αγωνιζόμενης αγροτιάς χτυπάει στην Αθήνα

Τρίτη 20/02/2024 - 08:26

Συμπληρώνοντας 4 βδομάδες σκληρής μάχης στα μπλόκα, σήμερα Τρίτη η καρδιά της αγωνιζόμενης αγροτιάς χτυπάει στην Αθήνα, στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 6.30 μ.μ., ενώ η προσυγκέντρωση των αγροτών θα γίνει στις 5.30 μ.μ. στην Ομόνοια. Παράλληλα, σήμερα θα πραγματοποιηθούν και στην υπόλοιπη χώρα αποκλεισμοί δρόμων, τελωνείων και άλλες αγωνιστικές δράσεις.

Οι αγωνιζόμενοι αγρότες το είπαν και το έκαναν: «Τίποτα δεν θα εμποδίσει το κομβόι των τρακτέρ να φτάσει στο Σύνταγμα».

Από το Κάστρο Βοιωτίας όπου συγκεντρώθηκαν και διανυκτέρευσαν, οι αγρότες με τα τρακτέρ και τα αγροτικά τους μηχανήματα, θα ξεκινήσουν προς την Αθήνα.

Από τις 4 τα ξημερώματα ξεκίνησαν τα τρακτέρ από το μπλόκο των βιοπαλαιστών αγροτών, κτηνοτρόφων και μελισσοκόμων της πολύπαθης βόρειας Εύβοιας για το μεγάλο συλλαλητήριο της Αθήνας.

Σήμερα ξεκινάνε και οι χιλιάδες αγρότες από τα χωριά τους για την Αθήνα, με όλα τα μεταφορικά μέσα: Με λεωφορεία που ναυλώνονται, με τρένα και ΙΧ αυτοκίνητα, με πλοία που απέπλευσαν χτες από την Κρήτη.

Είμαστε στο πλευρό των αγροτών

Με σύνθημα «είμαστε στο πλευρό των αγροτών! Τους υποδεχόμαστε με μαζικό, μαχητικό συλλαλητήριο», θα διαδηλώσουν μαζί με τους αγρότες χιλιάδες εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, φοιτητές, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα εργατικών σωματείων, Ομοσπονδιών, φοιτητικών συλλόγων και μαζικών φορέων της Αττικής.

Τα σωματεία καλούν όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να εκφράσουν έμπρακτα τη στήριξή τους στον αγώνα των αγροτών, να τους υποδεχτούν με ένα μεγάλο συλλαλητήριο, να στείλουν αποφασιστικό μήνυμα στην κυβέρνηση και στους μεγάλους ομίλους.

«Ξέρουμε ότι αν νικήσουν οι αγρότες, θα χάσουν οι μεγαλοβιομήχανοι και οι μεγαλέμποροι σουπερμαρκετάδες, οι εφοπλιστές και οι επιχειρηματικοί όμιλοι στην Ενέργεια. Γιατί είναι αυτοί που αγοράζουν τζάμπα και βερεσέ τα αγροτικά προϊόντα από το χωράφι και μας τα πουλάνε πανάκριβα στο ράφι! Γιατί είναι αυτοί που θησαυρίζουν από τον κόπο και τον ιδρώτα των εργαζομένων, που ξεκληρίζουν τους αγρότες, που τους διώχνουν από τη γη τους για την αύξηση των κερδών τους, αξιοποιώντας την Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που την εφαρμόζουν διαχρονικά οι κυβερνήσεις στη χώρα. Αυτοί είναι οι κοινοί αντίπαλοι των εργαζομένων και των αγροτών. Είναι οι ίδιοι που έχουν επιβάλει μισθούς πείνας στους εργαζόμενους με εξοντωτικές συνθήκες δουλειάς, που καταργούν το 8ωρο, το 5ήμερο και μας καθιστούν σε συνθήκες μεγάλης ακρίβειας να μην μπορούμε να αγοράσουμε τα προϊόντα που παράγουν οι αγρότες! Γι' αυτό οι εργαζόμενοι και οι αγρότες είμαστε σύμμαχοι», αναφέρουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Οι προσυγκεντρώσεις για την υποδοχή των αγροτών

Με μια σειρά από προσυγκεντρώσεις ετοιμάζονται να υποδεχθούν τους αγρότες που κατεβαίνουν σήμερα στην Αθήνα και διαδηλώνουν στο Σύνταγμα για τα δίκαια αιτήματά τους συνδικαλιστικές οργανώσεις και μαζικοί φορείς της Αττικής. Τα σημεία υποδοχής έχουν οριστεί για σήμερα, στις 5.30 μ.μ., ως εξής:

Ομόνοια: Ομοσπονδίες και σωματεία εργαζομένων στα Τρόφιμα - Ποτά, στο Φάρμακο, στον Τύπο - Χαρτί, στην Κλωστοϋφαντουργία, Σωματεία Εργαζομένων στην Ενέργεια, στο Νερό και στη Χημική Βιομηχανία, Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής, Σωματεία και Ενώσεις Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων, μαζικοί φορείς των δήμων της Αττικής.

Πλατεία Σανταρόζα (απέναντι από REX): Σωματεία Εργαζομένων σε Τηλεπικοινωνίες, Ταχυμεταφορές, Χρηματοπιστωτικό, Ομοσπονδία και Σωματεία Λογιστών - Ελεγκτών, Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων, εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, Σωματεία Καλλιτεχνών, Σωματεία Καθαριστών - Καθαριστριών.

Προπύλαια: Ομοσπονδίες και Σωματεία εργαζομένων στον δημόσιο τομέα, Σύλλογοι Φοιτητών. Εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα της Υγείας και της Εκπαίδευσης. Σύλλογοι Σπουδαστών Κατάρτισης.

Σύνταγμα: Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, Εργατικό Κέντρο Πειραιά, Ομοσπονδία και Συνδικάτο Οικοδόμων, Σωματεία στις Κατασκευές, Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Συνδικάτο Μετάλλου και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας, Ναυτεργατικά Σωματεία, Σωματεία Λιμενεργατών και εργαζόμενοι στις Αστικές Συγκοινωνίες, μαζικοί φορείς Νότιων και Ανατολικών Προαστίων, Ομοσπονδίες και Σωματεία Συνταξιούχων, Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.