Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024

➽ Φοιτητές – Μαθητές – Εργαζόμενοι ➽ Συλλαλητήριο σήμερα στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια ➽ Οι άρπαγες του Ψωμιού μας, οι εκπορνευτές της Παιδείας μας, οι βιαστές της Ελευθερίας μας ως πότε θα κυκλοφορούν ανενόχλητοι

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΑΘΗΝΑΣ

Νέα κινητοποίηση σήμερα στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια

Κλιμάκωση με πανελλαδικό συλλαλητήριο

Με νέο συλλαλητήριο σήμερα στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια συνεχίζεται ο μεγάλος αγώνας που δίνουν φοιτητικοί σύλλογοι σε όλη τη χώρα, μαζί με μαθητές και εργαζόμενους, ενάντια το νομοσχέδιο που εμπορευματοποιεί την Ανώτατη Εκπαίδευση, με την ίδρυση ιδιωτικών «μη κρατικών» πανεπιστημίων, ενώνοντας τις φωνές στις διεκδικήσεις για αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν σπουδές, πτυχία με αξία που να οδηγούν σε δουλειά με δικαιώματα.

Ο αγώνας θα κλιμακωθεί με πανελλαδικό συλλαλητήριο τη μέρα ψηφοφορίας του άδικου νομοσχεδίου της κυβέρνησης.

Στο μεταξύ, για όγδοη βδομάδα πραγματοποιούνται Γενικές Συνελεύσεις και καταλήψεις στις σχολές και επαναβεβαιώνεται η αντίθεση στο νομοσχέδιο, αλλά και η αποφασιστικότητα του φοιτητικού κινήματος με βάση την εμπειρία από τους μεγάλους αγώνες που έχει δώσει ακυρώνοντας αντιδραστικά μέτρα και νόμους, την πλατιά στήριξη στις διεκδικήσεις. Συνεχίζοντας τον αγώνα σε συμπόρευση με γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικά και εργατικά σωματεία, η οποία εκφράστηκε και μέσα από τα μαζικά φοιτητικά μπλοκ στις χτεσινές συγκεντρώσεις για τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το έγκλημα στα Τέμπη στα οποία συμμετείχαν με αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων.

«Καμία εκπαιδευτική λειτουργία ιδρυμάτων, να παραλύσουν τα πανεπιστήμια και να βρεθούμε φοιτητές, καθηγητές, διοικητικό προσωπικό όλοι μαζί στους δρόμους!», καλούν οι φοιτητικοί σύλλογοι. Σε κινητοποίηση τις μέρες συζήτησης και ψήφισης του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής (προκήρυξη απεργίας για τις 7 και 8 Μάρτη με αποφάσεις των συλλόγων) έχει καλέσει με ομόφωνη απόφαση η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας των Πανεπιστημίων - ΠΟΣΔΕΠ. Παράλληλα καλεί σε οργάνωση σε συντονισμό και με άλλους φορείς πανελλαδικού συλλαλητηρίου την ημέρα ψήφισής του.

Αύριο Παρασκευή, στο πλαίσιο συντονισμού και κοινής δράσης τους, φορείς του ΕΜΠ προχωρούν σε συμβολικό αποκλεισμό της Πολυτεχνειούπολης, με συγκέντρωση στις 12 μ. στην πύλη Ζωγράφου και πορεία στη γειτονιά του Ζωγράφου.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.