Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024

➽ Λωρίδα της Γάζας: 137η μέρα γενοκτονίας ➽ Οι ιουδαιοναζί συνεχίζουν να αφανίζουν τον λαό της Παλαιστίνης και με την ανοχή της πολιτισμένης ΕΕ ➽ 29.195 σκοτωμένοι ➽ 69.170 τραυματίες ➽ Νέο βέτο των ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας για κατάπαυση του πυρός ➽ Προβλέψεις για χιλιάδες νέους θανάτους Παλαιστινίων ακόμα κι αν σταματήσουν τώρα οι επιθέσεις ➽ ΠΟΥ: Το 90% των παιδιών κάτω των 5 ετών έχουν προσβληθεί από μία ή περισσότερες μολυσματικές ασθένειες ➽ VIDEO - Tweet

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

Λωρίδα της Γάζας

Νέο βέτο των ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Τετάρτη 21/02/2024 - 08:23

Οι ΗΠΑ εμπόδισαν για ακόμη μια φορά το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να απαιτήσει άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, ασκώντας βέτο στο σχέδιο ψηφίσματος που κατέθεσε η Αλγερία, αποδεικνύοντας και με αυτό τον τρόπο ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν στηρίζει αμέριστα την δολοφονία του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ,

Το σχέδιο ψηφίσματος, που απαιτούσε «άμεση ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός η οποία πρέπει να τηρείται από όλες τις πλευρές» έλαβε 13 ψήφους υπέρ, μια αποχή (Βρετανία) και μια κατά, το τρίτο αμερικανικό βέτο από την έναρξη της ισραηλινής επιδρομής στη Λωρίδα της Γάζαςτου πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

«Το μήνυμα που στάλθηκε σήμερα στο Ισραήλ από αυτό το βέτο είναι ότι μπορούν να συνεχίσουν να κάνουν οτιδήποτε με πλήρη ατιμωρησία», είπε ο Παλαιστίνιος πρεσβευτής Ριγιάντ Μανσούρ, καταγγέλλοντας ένα «ανεύθυνο και επικίνδυνο βέτο που παρέχει ακόμη μια ασπίδα στο Ισραήλ».

Το αλγερινό σχέδιο αντιτίθετο επίσης συγκεκριμένα στον «αναγκαστικό εκτοπισμό του πληθυσμού των Παλαιστινίων αμάχων»

Η Ρωσία και η Κίνα κατήγγειλαν το αμερικανικό βέτο, αλλά και η Γαλλία, η Μάλτα, η Σλοβενία και η Σιέρα Λεόνε εξέφρασαν επίσης «τη λύπη τους» για την απόφαση αυτή.

Προβλέψεις για χιλιάδες νέους θανάτους Παλαιστινίων ακόμα κι αν σταματήσουν τώρα οι επιθέσεις

Πηγή: Associated Press

Για 137η μέρα συνεχίστηκαν χθες οι δολοφονικές ισραηλινές επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών Παλαιστινίων σε 29.195 και των τραυματιών σε 69.170, ενώ παράλληλα εντείνονται οι προετοιμασίες για γενικευμένη χερσαία επίθεση στη Ράφα.

Το αραβικό δίκτυο «Al Jazeera» ανέφερε χθες ότι στους δρόμους πόλεων όπως η Γάζα, η Χαν Γιούνις κ.ά. υπάρχουν πτώματα και πολλοί τραυματίες αβοήθητοι. Συγχρόνως η μάχη για την επιβίωση γίνεται όλο και πιο δραματική, μέσα σε συνθήκες πείνας, εκτοπισμού και έλλειψης στοιχειωδών αγαθών...

Πολλοί Παλαιστίνιοι προσπαθούν να ξεγελάσουν την πείνα φτιάχνοντας «ψωμί» από ζωοτροφές, καθώς η ανθρωπιστική βοήθεια φτάνει με το σταγονόμετρο, με την ισραηλινή κυβέρνηση να αξιοποιεί και τα μπλόκα που έχουν στήσει εδώ και βδομάδες στα μεθοριακά περάσματα μερικές δεκάδες Εβραίοι έποικοι.

Παράλληλα μεγαλώνει ο αριθμός των παιδιών που υποφέρουν από πείνα, μένουν ορφανά ή είναι άρρωστα. Εκπρόσωπος της UNICEF δήλωσε χθες ότι παρουσιάζεται «έκρηξη» στο επίπεδο παιδικής θνησιμότητας. Πρόσθεσε πως 1 στα 6 παιδιά στη βόρεια Γάζα υποφέρουν από οξύ υποσιτισμό και πως υπάρχουν «αφόρητα επίπεδα θανάτου παιδιών»!

Επιπλέον, πάνω από το 90% των παιδιών κάτω των 5 ετών έχουν προσβληθεί από μία ή περισσότερες μολυσματικές ασθένειες, σύμφωνα με εκτιμήσεις της UNICEF, του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος (ΠΕΠ). Για δυο βδομάδες, κατά τη διάρκεια αποτίμησης που έκαναν οι υπηρεσίες αυτές, το 70% των παιδιών υπέφεραν από διάρροια, 23 φορές περισσότερα απ' ό,τι την περίοδο αναφοράς του 2022 η οποία χρησιμοποιήθηκε.

(Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, «Al Jazeera»)

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.