Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024

ΓΙΑΤΡΟΙ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ: Με απεργιακές κινητοποιήσεις σε πολλές πόλεις κατήγγειλαν τα νοσοκομεία-επιχειρήσεις (VIDEO)

Με απεργία και κινητοποιήσεις κατήγγειλαν τα νοσοκομεία-επιχειρήσεις

Πηγή φωτό: Eurokinissi

Πέμπτη 22/02/2024 - 14:30

Απεργιακές κινητοποιήσεις σε πολλές πόλεις πραγματοποίησαν σήμερα γιατροί και εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, ενάντια στην πολιτική που ιδιωτικοποιεί και εμπορευματοποιεί το δημόσιο σύστημα Υγείας, στο πλαίσιο της σημερινής απεργίας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας και της ΠΟΕΔΗΝ η οποία είχε κηρύξει παναττική στάση εργασίας στην πρωινή βάρδια και απεργία στην Περιφέρεια. Στην 24ωρη απεργία συμμετείχε και η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ).

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία απαιτούν σύγχρονο, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας, να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση σε Υγεία, Πρόνοια και Κοινωνική Ασφάλιση, να πάψουν να λειτουργούν οι δημόσιες μονάδες με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Ξεχωρίζουν ακόμα στα αιτήματά τους τις μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και κλάδων, τη μονιμοποίηση των χιλιάδων συμβασιούχων, μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού, ένταξη στα ΒΑΕ, επέκταση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας.

Μαζική συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας

Στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε μαζική συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας. Οι υγειονομικοί συγκεντρώθηκαν νωρίτερα στην πλατεία Μαβίλη, στον «Ευαγγελισμό» ενώθηκαν με άλλα Σωματεία Εργαζομένων στα νοσοκομεία και από εκεί πορεύτηκαν ως το υπουργείο Υγείας.

Στα Προπύλαια, Φοιτητικοί Σύλλογοι που ήταν συγκεντρωμένοι για το συλλαλητήριο ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, «υποδέχτηκαν» αγωνιστικά και με συνθήματα την πορεία των απεργών γιατρών και υγειονομικών.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν μεταξύ άλλων τα Σωματεία των νοσοκομείων ΚΑΤ, «Ευαγγελισμός», η Παναττική Επιτροπή Συμβασιούχων, Λαϊκό, Δρομοκαΐτειο, Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας Νομού Άρτας, «Ελ. Βενιζέλου», «Σωτηρία», «Άγιος Σάββας», εργαζόμενοι στην καθαριότητα στον «Άγιο Σάββα», που απαιτούν την επαναπρόσληψή τους, «Γεννημάτας», ΨΝΑ Δαφνί, Τζάνειο, «Θριάσιο», Κρατικό Νίκαιας, «Αττικόν», «Αγλαΐα Κυριακού», «Ελπίς», Πάτρας, Αμαλιάδας, Καλαμάτας, εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ. Ενώ έξω από το υπουργείο Υγείας ήταν και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων.

«Η Υγεία δεν είναι εμπόρευμα, ανήκει στον λαό», τόνισαν οι διαδηλωτές.

Προσλήψεις και ενίσχυση για τις ανάγκες του λαού

Στη συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας,  θερμό χαιρετισμό απηύθυνε εκ μέρους της ΟΕΝΓΕ ο Γιάννης Γαλανόπουλος. «Όλοι μαζί μια γροθιά για να σηκώσουμε ανάστημα απέναντι στη βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης και στο χώρο της Υγείας», σημείωσε, ενώ σχετικά με τα επί πληρωμή χειρουργεία τόνισε την αντίθεση της Ομοσπονδίας, σημειώνοντας ότι «ο λαός δεν χρειάζεται ένα φθηνότερο ιδιωτικό μέσα στο δημόσιο νοσοκομείο, αλλά μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης». Παράλληλα κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στην πανεργατική απεργία στις 28 Φλεβάρη. 

Εκ μέρους της ΕΙΝΑΠ, η Μαίρη Αγρογιάννη υπογράμμισε την ανάγκη για διεκδίκηση αποκλειστικά δημόσιας και δωρεάν Υγείας. «Απαιτούμε να μονιμοποιηθούν τώρα όλοι οι συμβασιούχοι που δουλεύουν τόσα χρόνια. Να επαναπροσληφθούν οι απολυμένοι εργαζόμενοι. Δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλο τον λαό» τόνισε προσθέτοντας: «Συνεχίζουμε με την πανεργατική απεργία γιατί δεν δεχόμαστε ούτε στην Υγεία "να πηγαίνουμε κι όπου βγει"».

Δριμύ κατηγορώ απέναντι στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας εξαπέλυσαν εκπρόσωποι Σωματείων Εργαζομένων νοσοκομείων καταγγέλλοντας τον εμπαιγμό του υπουργού Αδ. Γεωργιάδη, ο οποίος στο συλλαλητήριο της 1ης Φλεβάρη είχε δεσμευθεί ότι όσοι απολύθηκαν, θα επαναπροσληφθούν. Υπογράμμισαν ότι είπε ψέματα καθώς σήμερα απολύθηκαν 7 από τα 10 άτομα στη σίτιση του Νοσοκομείου Άρτας.

Σε συνάντηση των διαδηλωτών που πραγματοποιήθηκε με τον υφυπουργό Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους ισχυρίστηκε ότι το προσωπικό αυξήθηκε κατά 40%, προσμετρώντας συμβασιούχους και εργολάβους εργαζόμενους που υπηρετούν με ημερομηνία λήξης κι όχι μόνιμο προσωπικό. Για τα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία υπογράμμισε ότι είναι αδιαπραγμάτευτη η λειτουργία τους και υποστήριξε ότι η λειτουργία τους θα ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας και θα προσελκύσει γιατρούς στο ΕΣΥ. Για τους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου που απολύονται διαδοχικά, ανέφερε ότι δεν υπάρχει τεχνικά η δυνατότητα επαναπρόσληψης. Έκανε σαφές ότι όπου προκύπτει διαγωνισμός για παράδοση των υπηρεσιών σίτισης, φύλαξης, καθαριότητας σε εργολάβους, οι συμβασιούχοι σε αυτούς τους τομείς θα απολύονται, ενώ για τους ειδικευόμενους νοσηλευτές ξεκαθάρισε ότι θα απολυθούν και δεν προβλέπεται παράταση.

Συγκεντρώσεις σε διάφορες πόλεις

Από τη Λάρισα

Μαχητική συγκέντρωση στην πύλη του ΓΝ «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας, πραγματοποίησαν η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Ν, Αχαϊας (ΕΙΝΑ), το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, Συνταξιουχικά Σωματεία και η προσωρινή γραμματεία της συντονιστικής επιτροπής αγώνα ΑμεΑ.

Απαίτησαν μεταξύ άλλων, άμεσα μέτρα ενίσχυσης της δημόσιας υγείας, με όλο το απαιτούμενο και αναγκαίο προσωπικό και εξοπλισμό με βάση και τις σημερινές ανάγκες. Επιπλέον, να σταματήσουν οι μετακινήσεις προσωπικού από νοσοκομείο σε νοσοκομείο που έχουν γίνει «μάστιγα» για την κάλυψη των μεγάλων κενών σε προσωπικό, δημιουργώντας προβλήματα στη λειτουργία των νοσοκομείων, στους εργαζόμενους σε αυτά και όπως είναι φυσικό σε ασθενείς και συνοδούς, διεκδικώντας, να ενισχυθεί άμεσα το δημόσιο σύστημα Υγείας.

Στις παρεμβάσεις τους, οι εκπρόσωποι της ΕΙΝΑ, του ΕΚΠ, των συνταξιουχικών και των σωματείων εργαζομένων στο χώρο, αναφέρθηκαν και στην κατάσταση που επικρατεί σήμερα, ενώ ανέδειξαν την ευθύνη των έως και σήμερα κυβερνήσεων, που πατώντας η μία στα νομοθετήματα της άλλης, γιγαντώνουν την επιχειρηματική δράση στην υγεία, διεκδικώντας αυτή να παύσει.

Στο Αίγιο, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο Γενικό Νοσοκομείο. Την αλληλεγγύη τους εξέφρασαν το Συνδικάτο Οικοδόμων, το Σωματείο Συνταξιούχων και ο Αγροτικός Σύλλογος «Μπακόπουλος - Ντρίνιας», απαιτώντας και μέτρα ενίσχυσης της Δημόσιας Υγείας.

Στο Ηράκλειο, έγινε κινητοποίηση μπροστά στην πύλη του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου. Στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου πραγματοποιήθηκε δυναμική συγκέντρωση των εργαζομένων στην πύλη του νοσοκομείου. Στο Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου πραγματοποιήθηκε μαζική συγκέντρωση έξω από τα ΤΕΠ του νοσοκομείου.

Στην πύλη του Κέντρου Υγείας Ναυπάκτου βρέθηκαν το πρωί, στηρίζοντας την πανελλαδική απεργία των υγειονομικών, συνταξιούχοι και της Ναυπακτίας - Δωρίδας.

Στη Λάρισα, έγινε μαζική συγκέντρωση έξω από το νοσοκομείο. Εκτός από τους εργαζόμενους υγειονομικούς, συμμετείχαν εκφράζοντας την αλληλεγγύη και την συμπαράστασή τους, το ΕΚ Λάρισας και συνταξιουχικές οργανώσεις.

Συγκεντρώσεις έγιναν επίσης στην Καρδίτσα, στην πύλη του νοσοκομείου και στα Τρίκαλα, στην είσοδο του ΤΕΠ του νοσοκομείου, στην οποία συμμετείχαν υγειονομικοί σωματεία εργαζομένων και φορείς.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.