Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024

28 Φεβ. 2024 ➽ Hellenic Pain ➽ «Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» ➽ Συγκλονιστικό το απεργιακό συλλαλητήριο στη Αθήνα ➽ Όλο το κέντρο ήταν μια τεράστια διαδήλωση ➽ Δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι απήργησαν ➽ Οι χώροι δουλειάς «νέκρωσαν» ➽ Μεγάλες συγκεντρώσεις και στην υπόλοιπη χώρα ➽ VIDEO

Όλη η Αθήνα μια διαδήλωση: Δεκάδες χιλιάδες λαού φώναξαν «Ή τα κέρδη τους ή οι ζωέςμας»

*

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τεράστιο απεργιακό ποτάμι: «Έχε το νου σου στο παιδί» (VIDEO - ΦΩΤΟ)

*

ΠΑΤΡΑ

Συλλαλητήριο με τρακτέρ στο κέντρο της πόλης από τους αγρότες (ΦΩΤΟ)

*

ΛΑΡΙΣΑ

Το έγκλημα αυτό δεν θα συγκαλυφθεί - Μνημείο στο σιδηροδρομικό σταθμό από ΕΚ, σωματεία, φοιτητές και μαθητές (VIDEO - ΦΩΤΟ)

*

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Λαϊκή απαίτηση να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη (VIDEO - ΦΩΤΟ)

*

ΣΕΡΡΕΣ - ΕΛΑΣΣΟΝΑ

Εκδηλώσεις φορέων για τον έναν χρόνο από το έγκλημα στα Τέμπη

*

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη συμμετοχή στην απεργία και στις συγκεντρώσεις (ΦΩΤΟ)

*

ΚΡΗΤΗ

Μεγαλειώδεις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις του νησιού (VIDEO - ΦΩΤΟ)

*

Διαδήλωσαν μαζικά και αποφασιστικά, απαιτώντας καμία συγκάλυψη στο έγκλημα των Τεμπών, αυξήσεις στους μισθούς μέτρα για την ακρίβεια που λεηλατεί το εισόδημα.

Τα αμφιθέατρα και τα σχολεία έμειναν αδειανά και η νέα γενιά, φοιτητές και μαθητές, διαμήνυσαν ότι δεν συγχωρούν το σύστημα που για τα κέρδη των λίγων τσακίζει τις ζωές τους.

Χιλιάδες απεργοί από δεκάδες κλάδους από εκατοντάδες χώρους δουλειάς βρέθηκαν στον δρόμο του αγώνα, πίσω από τα πανό των Συνδικάτων τους.

Διεμήνυσαν ότι μέγιστο σήμερα στις οικογένειες των νεκρών και των τραυματιών, των νέων παιδιών και των εργαζομένων στα τρένα που έχασαν τη ζωή τους, είναι να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα, να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες και να τιμωρηθούν οι πραγματικοί υπεύθυνοι.

Σχεδόν καθολική ήταν η συμμετοχή στην απεργία των εργαζομένων στις μεταφορές.

Ιδιαίτερη η παρουσία του Σωματείου Εργαζομένων στη «Hellenic Train» με μαύρο πανό και σύνθημα «Μετρηθήκαμε και είμαστε λιγότεροι».

Μαζική η παρουσία των απεργών της «Teleperformance» και της «webhelp» που το προηγούμενο διάστημα έδωσαν απεργιακές μάχες και εκατοντάδες ακόμα κλάδοι.

«Εσείς μετράτε κέρδη και ζημιές, εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές» ήχησε μυριόστομο το σύνθημα από τους δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές, όταν ξεκίνησε η πορεία, η οποία απλωνόταν από την γραφεία της«Ηellenic Τrain» μέχρι το ύψος της Πεσματζόγλου επί της Πανεπιστημίου.

Προκλητική η κυβέρνηση έστειλε τα ΜΑΤ και έκλεισε τον δρόμο με κλούβες μπροστά από τα γραφεία της «Hellenic Train».

«Η ύπαρξη των ΜΑΤ αποτελεί πρόκληση και προσβολή στη μνήμη των 57 νεκρών και δείχνει ότι η κυβέρνηση είναι συνένοχη στο έγκλημα» τόνισε ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Κάτω από την κατακραυγή των χιλιάδων διαδηλωτών και τις καταγγελίες των συνδικάτων αποχώρησαν οι κλούβες και η διαδήλωση έφτασε στην πύλη των γραφείων της «Hellenic Train».

«Η απεργία πέτυχε γιατί το ποτήρι ξεχείλισε στους χώρους δουλειάς» τόνισε στην ομιλία του ο Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ και της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αθήνας σημειώνοντας ότι είναι «σταθμός μεγάλου αγώνα και σταθμός νέας κλιμάκωσης».

«Δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι είπαν φτάνει πια! Δεν αντέχουμε! Δεν πάει άλλο με την ακρίβεια. Δεν πάει άλλο με τους μισθούς πείνας. Δεν πάει άλλο με τα εξαντλητικά ωράρια. Δεν μπορούμε να παίζουμε άλλο τις ζωές μας κορόνα – γράμματα» σημείωσε.

Στη συγκέντρωση χαιρέτισαν ακόμα οι: Φεράτ Τουμ, πρόεδρος της Προσωρινής Διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων στην Teleperformance, Νίκος Ντίγκος, πλοίαρχος του πολεμικού ναυτικού σε αποστρατεία, γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Στρατιωτικών, Πάνος Σπηλιόπουλος, πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου ΑΣΟΕΕ, Παύλος Αποστόλου, πρόεδρος της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Αττικής, Δημήτρης Κουτσαφτής, πρόεδρος του Σωματείου Μηχανοδηγών ΟΣΕ, Βέτα Πανουτσάκου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας και Μάρκος Μπεκρής, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ.

Νωρίς το πρωί αναρτήθηκαν δύο γιγαντοπανό στο υπουργείο Ανάπτυξης και στο κτίριο του ΟΣΕ στην Καρόλου.

«Το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί - Να αποδοθούν ευθύνες - Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας», έγραφε το πανό στα κεντρικά γραφεία του ΟΣΕ και «Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας - Stop στην ακρίβεια - Τώρα Συλλογικές Συμβάσεις και αυξήσεις μισθών» σε αυτό στο υπουργείο Ανάπτυξης.

Η σημερινή απεργία των Εργατικών Κέντρων και των Ομοσπονδιών, των εκατοντάδων συνδικάτων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα είναι σταθμός μεγάλου αγώνα και σταθμός νέας κλιμάκωσης.

Ο αγώνας συνεχίζεται ακόμα πιο μαζικά, πιο αγωνιστικά μέσα στους χώρους δουλειάς. Ενάντια στην κυβέρνηση και την εγκληματική πολιτική που έχει χαράξει μαζί με την εργοδοσία. Για να ακουστεί δυνατά η φωνή των εργαζομένων στην απεργία 17 Απρίλη, αλλά και στην απεργία της Πρωτομαγιάς.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.