Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024

➽ Φοιτητικοί Σύλλογοι Αθήνας ➽ Για 8η εβδομάδα στο δρόμο ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια ➽ Το έγκλημα στα Τέμπη «δεν ξεχνιέται και δεν σβήνεται» ➽ VIDEO

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΑΘΗΝΑΣ

Για 8η εβδομάδα στο δρόμο ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Πέμπτη 29/02/2024 - 17:21

 Για όγδοη βδομάδα οι Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας, διεκδίκησαν μαχητικά αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν σπουδές, πτυχία με αξία που να οδηγούν σε δουλειά με δικαιώματα, ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, που συζητείται στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Παράλληλα, ξεκαθάρισαν ότι το έγκλημα στα Τέμπη «δεν ξεχνιέται και δεν σβήνεται».

Με μία πορεία γεμάτη δυναμισμό, στο κέντρο της Αθήνας, τα μαχητικά μπλοκ των φοιτητών διατράνωσαν: «Ακούστε καλά τι λένε οι φοιτητές, εμείς αγωνιζόμαστε για δωρεάν σπουδές», υπογραμμίζοντας ότι ο αγώνας θα κλιμακωθεί με ακόμη πιο μαζικές κινητοποιήσεις και με το πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, τη μέρα ψήφισης του νομοσχεδίου.


Ξεχώρισαν επίσης τα συνθήματα «Πτυχία με αξία, δωρεάν σπουδές, δεν είναι πελάτες οι φοιτητές» και «Η νέα γενιά έχει ιδανικά, ούτε πουλιέται, ούτε προσκυνά».

Στο Σύνταγμα οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Αθήνας φρόντισαν να ξαναγράψουν τα ονόματα των 57 νεκρών του εγκλήματος τον Τεμπών.

Τα ονόματα είχαν γραφθεί χθες κατά την διάρκεια της μεγαλειώδους πορείας, ενώ το βράδυ συνεργεία του δήμου Αθήνας, προχώρησαν στο σβήσιμό τους, προκαλώντας μεγάλες αντιδράσεις.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.