Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2024

➽ Σαράντα νεκροί από τις επιθέσεις των ΗΠΑ σε Ιράκ και Συρία ➽ Δηλώσεις καταδίκης από Χαμάς, Ρωσία, Ιράν ➽ ΚΚΕ: Για τους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ σε Συρία και Ιράκ ➽ Βήμα κλιμάκωσης, απόδειξη για το πόσο επικίνδυνη είναι η ελληνική εμπλοκή ➽ Σφοδρά πλήγματα του Ισραήλ στην Ράφα ➽ Πάνω από 27.200 νεκροί Παλαιστίνιοι από την θηριωδία των ιουδαιοναζί

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

Πάνω από 27.200 νεκροί Παλαιστίνιοι από την ισραηλινή θηριωδία

Πηγή φωτό: Associated Press

Σάββατο 03/02/2024 - 19:13

Τους 27.238 έχουν φτάσει οι νεκροί Παλαιστίνιοι, από τη θηριωδία που επιτελεί το δολοφονικό κράτος του Ισραήλ.

Στην πλειονότητά τους είναι γυναίκες, παιδιά και έφηβοι στη Λωρίδα της Γάζας.

Η Χαμάς ανακοίνωσε ότι μόνο τις τελευταίες 24 ώρες σκοτώθηκαν 107 άνθρωποι, ενώ συνολικά από τις 7 Οκτωβρίου έχουν τραυματιστεί 66.452 άνθρωποι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters

902

*

ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Σφοδρά πλήγματα του Ισραήλ στην Ράφα

Σάββατο 03/02/2024 - 10:37

Σφοδρά πλήγματα πραγματοποιεί σήμερα το Ισραήλ στην πόλη της Ράφα, όπου έχουν καταφύγει περισσότεροι από ένα εκατομμύριο Παλαιστίνιοι οι οποίοι απειλούνται από τον πόλεμο στη Γάζα.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, μια δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου άκουσε ισχυρά πλήγματα στην πόλη αυτή, που συνορεύει με την Αίγυπτο στο νότιο άκρο της Λωρίδας της Γάζας.

Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς ανακοίνωσε το θάνατο τουλάχιστον 100 αμάχων χθες, Παρασκευή, το βράδυ και στη διάρκεια της νύκτας, από τους οποίους 14 νωρίς σήμερα το πρωί από πλήγματα σε δύο διαφορετικές κατοικίες στο ανατολικό τμήμα της Ράφα.

Στη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων, οι ισραηλινές δολοφονικές επιχειρήσεις έχουν επικεντρωθεί στη γειτονική πόλη Χαν Γιούνις.

Κάτω από βροχή, χιλιάδες κάτοικοι συνέχισαν να διαφεύγουν από τις μάχες και τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς με οχήματα, πεζή, με ποδήλατα ή πάνω σε κάρα που σέρνουν γάιδαροι, για να βρουν προστασία στη Ράφα, όπου συγκεντρώνονται πλέον περισσότεροι από 1,3 εκατομμύριο από τα περίπου 2,4 εκατομμύρια κατοίκους αυτού του εδάφους και απειλούνται μέσα στο χειμώνα από το λιμό και τις επιδημίες, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Την ίδια ώρα το υπουργείο Υγείας της Χαμάς ανακοίνωσε σήμερα έναν απολογισμό 27.238 νεκρών, στην πλειονότητά τους γυναικών, παιδιών και εφήβων, στη Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη του πολέμου ανάμεσα στο Ισραήλ και το ισλαμιστικό παλαιστινιακό κίνημα.

Το υπουργείο της Χαμάς ανέφερε σε ανακοίνωσή του πως 107 άνθρωποι σκοτώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες και συνολικά 66.452 άνθρωποι έχουν τραυματισθεί από την αρχή του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου.

(Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP)

902 

*

ΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ Η ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Σαράντα νεκροί από τις επιθέσεις των ΗΠΑ σε Ιράκ και Συρία - Δηλώσεις καταδίκης από Χαμάς, Ρωσία, Ιράν

Σάββατο 03/02/2024 - 17:28

Περίπου 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις δολοφονικές αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ στο Ιράκ και τη Συρία, στη διάρκεια της νύχτας (βλ. κάτω), που αποτελούν βήμα της κλιμάκωσης και ρίχνουν νέο «λάδι στη φωτιά» του πολέμου στη Μέση Ανατολή. 

Συγκεκριμένα οι ΗΠΑ εξαπέλυσαν αεροπορικές επιδρομές εναντίον περισσότερων από 85 στόχων, σκοτώνοντας, σύμφωνα με πληροφορίες, σχεδόν 40 άτομα.

Στη Συρία, τα πλήγματα σκότωσαν 23 άτομα που φρουρούσαν τις συγκεκριμένες τοποθεσίες, δήλωσε ο Ράμι Αμπντουλραχμάν, διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Σύμφωνα με τον Ραχμάν, δέκα φιλοϊρανοί μαχητές σκοτώθηκαν στην επαρχία Ντέιρ Έζορ και 13 στην επαρχία Αλ Μαγιαντίν. Ο απολογισμός των νεκρών περιλαμβάνει επίσης εννέα Σύρους μαχητές και έξι Ιρακινούς, πρόσθεσε, διευκρινίζοντας πως κανείς άμαχος δεν έχασε τη ζωή του.

Καταδίκη της επίθεσης από Χαμάς και Ρωσία

Η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς καταδίκασε σήμερα τα νυχτερινά αεροπορικά πλήγματα που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ στη Συρία και το Ιράκ, εκτιμώντας πως οι Ηνωμένες Πολιτείες ρίχνουν «λάδι στη φωτιά» στη Μέση Ανατολή και πως «φέρουν πλήρως την ευθύνη» για τυχόν αντίποινα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες "φέρουν την ευθύνη των συνεπειών αυτής της στυγνής επίθεσης κατά του Ιράκ και της Συρίας, που ρίχνει λάδι στη φωτιά" ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Χαμάς.

«Δηλώνουμε πως η περιοχή δεν θα βρει ούτε τη σταθερότητα ούτε την ειρήνη, όσο δεν σταματούν η ισραηλινή επίθεση, τα εγκλήματα γενοκτονίας και η εθνοκάθαρση εναντίον του λαού μας στη Λωρίδα της Γάζας», ανέφερε η οργάνωση.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε πως η Ρωσία καταδικάζει τα αεροπορικά πλήγματα των ΗΠΑ στο Ιράκ και στη Συρία και πως η κατάσταση πρέπει να εξεταστεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

«Είναι προφανές πως τα αεροπορικά πλήγματα σχεδιάστηκαν επίτηδες ώστε να πυροδοτήσουν περαιτέρω τη σύγκρουση. Εξαπολύοντας επιθέσεις, σχεδόν χωρίς παύση, σε εγκαταστάσεις φερόμενων ως φιλοϊρανικών οργανώσεων στο Ιράκ και στη Συρία, οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν σκόπιμα να οδηγήσουν τις μεγαλύτερες χώρες στην περιοχή στη σύγκρουση», ανέφερε σε μια ανακοίνωση η Ζαχάροβα.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν καταδίκασε τα αεροπορικά πλήγματα των ΗΠΑ, χαρακτηρίζοντάς τα «παραβίαση της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας» των δύο χωρών.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Νάσερ Καναανί ανέφερε σε μία δήλωση πως οι επιθέσεις συνιστούν «μια παρακινδυνευμένη ενέργεια και άλλο ένα στρατηγικό λάθος εκ μέρους των Ηνωμένων Πολιτειών, που θα έχει ως αποτέλεσμα μόνο να αυξηθεί η ένταση και η αστάθεια στην περιοχή».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP

902 

*

ΚΚΕ ΓΙΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΕ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΙΡΑΚ

Βήμα κλιμάκωσης, απόδειξη για το πόσο επικίνδυνη είναι η ελληνική εμπλοκή

Σάββατο 03/02/2024 - 12:19

Σε σχόλιό του για τους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ σε Συρία και Ιράκ (βλ. κάτω), το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει: 

«Το ΚΚΕ καταδικάζει τις νέες αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ στο Ιράκ και τη Συρία, που αποτελούν βήμα της κλιμάκωσης και ρίχνουν νέο "λάδι στη φωτιά" του πολέμου στη Μέση Ανατολή.

Κανένα "δικαίωμα στην αυτοάμυνα" δεν μπορούν να επικαλούνται αυτοί που έχουν σπείρει τον όλεθρο και έχουν κάνει άνω - κάτω την περιοχή, εδώ και πάνω από 20 χρόνια, με τους πολέμους και τις επεμβάσεις τους, για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των δρόμων μεταφοράς, για την αλλαγή μη αρεστών σε αυτούς κυβερνήσεων.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη αποτελεί άλλη μια απόδειξη για το πόσο επικίνδυνη είναι η ελληνική εμπλοκή στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στην ευρύτερη περιοχή, με αποστολή φρεγατών, αλλά και με την ανάληψη της διοίκησης πολεμικών αποστολών. Αυτά τα σχέδια πρέπει αμέσως να εγκαταλειφθούν».

902

*

Επιδρομές με βομβαρδισμούς των ΗΠΑ σε Ιράκ και Συρία - Θα συνεχιστούν δηλώνει ο Τ. Μπάιντεν

Πηγή: Associated Press

Σάββατο 03/02/2024 - 07:31

Ρίχνοντας λάδι στην φωτιά η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Παρασκευή πως διεξήγαγε επιδρομές με βομβαρδισμούς κατά του Ιράκ και της Συρίας με τον Αμερικανό πρόεδρο να προειδοποιεί πως «θα συνεχιστούν».

Η επιχείρηση, που διήρκεσε «περίπου τριάντα λεπτά», ήταν «επιτυχής», ανέφερε ο Λευκός Οίκος. 

Στην επιχείρηση συμμετείχαν πολλά αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων βομβαρδιστικών μακράς εμβέλειας B-1 Lancer, διευκρίνισε το αμερικανικό Πεντάγωνο.

Επλήγησαν συνολικά 85 στόχοι σε επτά διαφορετικές τοποθεσίες —τρεις στο Ιράκ και τέσσερις στη Συρία—, ανέφερε ο Τζον Κέρμπι, εκπρόσωπος του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας.

Τα πλήγματα έρχονται σε απάντηση στην επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος στην Ιορδανία την περασμένη Κυριακή κατά την οποία σκοτώθηκαν τρεις Αμερικανοί στρατιώτες και τραυματίστηκαν περίπου 40.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τουλάχιστον 18 μαχητές παρατάξεων προσκείμενων στο Ιράν σκοτώθηκαν στην ανατολική Συρία.

Πηγές του Γαλλικού Πρακτορείου στις ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας επιβεβαίωσαν ότι βομβαρδίστηκαν θέσεις φιλοϊρανικών ένοπλων παρατάξεων στο δυτικό Ιράκ, στα σύνορα με τη Συρία.

Τα αμερικανικά πλήγματα εγείρουν τον κίνδυνο να υπάρξουν «καταστροφικές συνέπειες για την ασφάλεια και τη σταθερότητα του Ιράκ και της περιφέρειας», τόνισε στρατιωτικός εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Μοχάμεντ Σία ας Σουντάνι.

«Η ανταπόδοσή μας άρχισε σήμερα. Θα συνεχιστεί σε χρόνο και τοποθεσίες που θα επιλέξουμε», προειδοποίησε ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

(Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP)

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.