Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2024

➽ Λωρίδα της Γάζας ➽ 118 μέρες σφαγή αμάχων από το κράτος-δολοφόνο ➽ Οι ιουδαιοναζί συνεχίζουν με αμείωτη ένταση τους ανελέητους βομβαρδισμούς με τις πλάτες των ΗΠΑ, της ΕΕ και των συμμάχων τους ➽ Υπουργείο Υγείας στη Γάζα ➽ 26.900 νεκροί στην πλειοψηφία τους γυναίκες και παιδιά ➽ 8.000 αγνοούμενοι θαμμένοι κάτω από ερείπια ➽ 66.000 έχουν τραυματιστεί από τις 7 Οκτώβρη ➽ Εισβολή του ισραηλινού στρατού στο νοσοκομείο αλ-Αμάλ στη Χαν Γιουνις ➽ Το Ισραήλ θα διατηρήσει την στρατιωτική κατοχή της Λωρίδας της Γάζας, δηλώνει ο υπουργός Άμυνας ➽ VIDEO -Tweet

*

➽ Όταν αμύνεσαι είσαι τρομοκράτης, όταν επιτίθεσαι είσαι αμυνόμενος ➽ Αμερικανοβρετανικό 4ο Ράιχ ➽ Ολονύχτια επιδρομή στην Υεμένη από ΗΠΑ και Βρετανία ➽ Μπάιντεν - Σούναν: Απειλούν και εμφανίζουν αμυντική την επιδρομή ➽ Οι Βρετανοί ενέπλεξαν και την Κύπρο ➽ «Κομμουνιστική Πρωτοβουλία Κύπρου, για την ανασυγκρότηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος» ➽ Καλεί σε πορεία στις Βρετανικές βάσεις από όπου έγιναν επιδρομές στην Υεμένη ➽ Οι Χούθι προειδοποιούν με αντίποινα και συνέχιση των χτυπημάτων Διαδηλώσεις σε Λευκό Οίκο και Νέα Υόρκη ➽ Αντιδράσεις από Ιράν, Ρωσία και Κίνα

*

Περί Χάγης: Είναι από τώρα τραγωδία. Εθελότυφλη ταξική δικαιοσύνη. Αν και δεν πρόκειται να βγει τίποτα είναι τουλάχιστον κάτι που μπορεί να επηρεάσει κάπως την κοινή γνώμη. Οι αποφάσεις είναι θεωρητικά δεσμευτικές, αλλά δεν υπάρχει μηχανισμός που να διασφαλίζει την εφαρμογή τους. Άσε που η όποια απόφαση για γενοκτονία μπορεί να εκδοθεί μετά από χρόνια...

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

Βλέπε και εδώ

*

Η Κούβα υποστηρίζει την προσφυγή της Νότιας Αφρικής στο Διεθνές Δικαστήριο κατά της γενοκτονίας του Ισραήλ στην Παλαιστίνη ‒ Δήλωση του Υπουργείου
Εξωτερικών

*

ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ Η ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ

Στους 26.900 οι νεκροί από τους ανελέητους ισραηλινούς βομβαρδισμούς (VIDEO)

Τετάρτη 31/01/2024 - 13:09

Το Ισραήλ συνεχίζει με αμείωτη ένταση, για 117η ημέρα, τους ανελέητους βομβαρδισμούς στη Γάζα, σφαγιάζοντας τον Παλαιστινιακό λαό, με τις πλάτες των ΗΠΑ, της ΕΕ και των συμμάχων τους.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, που ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας στη Γάζα, οι νεκροί ανέρχονται σε 26.900, στην πλειοψηφία τους γυναίκες και παιδιά. Σε αυτούς δεν υπολογίζονται οι περισσότεροι από 8.000 αγνοούμενοι που πιστεύεται ότι είναι νεκροί και θαμμένοι κάτω από ερείπια. Τουλάχιστον 66.000 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί σε ισραηλινά χτυπήματα στη Γάζα από τις 7 Οκτώβρη.  

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, 150 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 313 τραυματίστηκαν σε ισραηλινά πλήγματα τις τελευταίες 24 ώρες.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">Israel continues its war on children in Gaza for the fourth month in a row. <a href="https://t.co/GPTfxeSIwO">pic.twitter.com/GPTfxeSIwO</a></p>&mdash; Quds News Network (@QudsNen) <a href="https://twitter.com/QudsNen/status/1752631011228233807?ref_src=twsrc%5Etfw">January 31, 2024</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Εξάλλου, το Ισραήλ εξέδωσε εντολές εκκένωσης για τη δυτική πόλη της Γάζας, όπου ο ΟΗΕ λέει ότι 88.000 Παλαιστίνιοι έχουν καταφύγει για να γλιτώσουν από τους βομβαρδισμούς.

Στο μεταξύ, το Γραφείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ καταδίκασε την «παράνομη δολοφονία Παλαιστινίων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη» από τις ισραηλινές δυνάμεις, μετά την εν ψυχρώ εκτέλεση τριών Παλαιστινίων χθες σε νοσοκομείο της Τζενίν, ενώ ο ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες απηύθυνε έκκληση να συνεχιστεί η χρηματοδότηση της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες.

Πηγή: Associated Press

Την ίδια ώρα, ο ηγέτης της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγιε είπε ότι η οργάνωση μελετά την τελευταία πρόταση για εκεχειρία, αλλά προτεραιότητα είναι η «πλήρης αποχώρηση» των ισραηλινών δυνάμεων από τη Γάζα και μια μακροπρόθεσμη κατάπαυση του πυρός.

Το Κατάρ και η Αίγυπτος, που μεσολαβούν στη Χαμάς, είχαν συνομιλίες με το Ισραήλ και τις Ηνωμένες Πολιτείες τις τελευταίες ημέρες. Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι διαπραγματευτές σημείωσαν πρόοδο προς μια συμφωνία, συμπεριλαμβανομένης της σταδιακής απελευθέρωσης των υπόλοιπων αιχμαλώτων σε διάστημα δύο μηνών και της εισόδου περισσότερης ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.

Πάντως, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ διέψευσε τις αναφορές για μια πιθανή συμφωνία εκεχειρίας για τη διακοπή του πολέμου στη Γάζα, δεσμευόμενος να τελειώσει τον αγώνα μέχρι να επιτευχθούν «όλοι οι στόχοι». «Δεν θα αποσύρουμε τον ισραηλινό στρατό από τη Λωρίδα της Γάζας και δεν θα απελευθερώσουμε χιλιάδες τρομοκράτες», είπε ο Νετανιάχου.

902

ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ

Εισβολή του ισραηλινού στρατού στο νοσοκομείο αλ-Αμάλ στη Χαν Γιουνίς

Πηγή: Associated Press

Τρίτη 30/01/2024 - 19:05

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις εισβάλουν στο νοσοκομείο αλ-Αμάλ, στη Χαν Γιουνίς και ζητούν την εκκένωση του υπό την απειλή όπλων, αναφέρει η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος (PRCS).

Ισραηλινά άρματα έχουν εισβάλλει στον περίβλο του νοσοκομείου και πυροβολούν κατά αμάχων και νοσηλευτών, σύμφωνα με την καταγγελία της Ερυθράς Ημισελήνου. «Εκτοπισμένα άτομα και ομάδες της PRCS καλούνται να εκκενώσουν το κτίριο υπό την απειλή όπλων. Οι ομάδες της PRCS και τα εκτοπισμένα άτομα βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε σοβαρό κίνδυνο», σημειώνει. 

Οι ισραηλινές δυνάμεις από το πρωί χτυπούν με πυρά αρμάτων γύρω από το νοσοκομείο. Έχουν καταστρέψει τον πίσω τοίχο του νοσοκομείου, ενώ από τα θραύσματα έχει ήδη σκοτωθεί μία γυναίκα.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">🚨Urgent: Targeting and gunfire from occupation tanks near Al-Amal Hospital and the besieged PRCS headquarters in <a href="https://twitter.com/hashtag/KhanYounis?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#KhanYounis</a> city, resulting in shrapnel falling on the displaced individuals. One displaced woman has been martyred, and 9 others have been injured so far.… <a href="https://t.co/DnKt15phxH">pic.twitter.com/DnKt15phxH</a></p>&mdash; PRCS (@PalestineRCS) <a href="https://twitter.com/PalestineRCS/status/1752319005359034796?ref_src=twsrc%5Etfw">January 30, 2024</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Η πλειονότητα των εκτοπισμένων εκεί είναι εντελώς τρομοκρατημένοι, καθώς οι ισραηλινές δυνάμεις τους διατάζουν να φύγουν και να βγουν από το ιατρικό συγκρότημα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ισραηλινές δυνάμεις, έβαλαν φωτιά στις περισσότερες αυτοσχέδιες σκηνές που είχαν στηθεί στις εγκαταστάσεις του ιατρικού συγκροτήματος.

Αυτό είναι ένα από τα δύο τελευταία εναπομείναντα νοσοκομεία που εξακολουθούν να λειτουργούν στην Χαν Γιουνίς. Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι μια γυναίκα σκοτώθηκε και εννέα ακόμη τραυματίστηκαν από θραύσματα από πυρά ισραηλινών αρμάτων κοντά στο νοσοκομείο.

902

Το Ισραήλ θα διατηρήσει την στρατιωτική κατοχή της Λωρίδας της Γάζας, δηλώνει ο υπουργός Άμυνας

Πηγή: Associated Press

Το Ισραήλ θα διατηρήσει την κατοχή της Λωρίδας της Γάζας μετά το τέλος της επίθεσης που έχει εξαπολύσει, διατηρώντας κατοχικά στρατεύματα, με πρότυπο την κατοχή της Δυτικής Όχθης, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας του κράτους - δολοφόνου, Γιοάβ Γκάλαντ, στα μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Κνεσέτ (ισραηλινή Βουλή). 

«Μετά τον πόλεμο, όταν αυτός τελειώσει, νομίζω ότι είναι απολύτως σαφές ότι η Χαμάς δεν θα έχει τον έλεγχο της Λωρίδας της Γάζας. Το Ισραήλ θα ελέγχει τον παλαιστινιακό αυτό θύλακα στρατιωτικά, αλλά δεν θα τον ελέγχει με την πολιτική έννοια», είπε ο ο υπουργός.

Για να γίνει ποιο κατανοητός, ο υπουργός άμυνας χρησιμοποίησε ως παράδειγμα την σημερινή επίθεση ισραηλινών δυνάμεων στο νοσοκομείο «Ιμπν Σίνα», στην Τζενίν, της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης. όπου σκότωσαν τουλάχιστον τρεις Παλαιστίνιους. Οι ισραηλινοί καταδρομείς ήταν μεταμφιεσμένοι σε γιατρούς και νοσηλευτές.

«Αυτή είναι η επιχείρηση στρατιωτικής ελευθερίας στο υψηλότερο επίπεδο, και όμως δεν ελέγχουμε την περιοχή με την πολιτική έννοια», είπε ο Γκάλαντ. «Αυτό είναι εφικτό (και στη Γάζα) και θα χρειαστεί χρόνος για αυτό», πρόσθεσε.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Times of Israel»)

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.