Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024

Φοιτητές ➽ «Πτυχία με αξία, δωρεάν σπουδές, δεν είναι πελάτες οι φοιτητές» ➽ «Η νέα γενιά έχει ιδανικά, ούτε πουλιέται, ούτε προσκυνά» ➽ Με παλμό και μαχητικότητα η κινητοποίηση ενάντια στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια ➽ VIDEO

Το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια δεν θα περάσει!

Πέμπτη 22/02/2024 - 17:05

 Δυναμικά, μαζικά και ακούραστα χιλιάδες φοιτητές των πανεπιστημίων της Αθήνας διαδήλωσαν, για μία ακόμη φορά σήμερα, στο κέντρο της Αθήνας εκφράζοντας τη δίκαιη απαίτησή τους για δημόσιες δωρεάν σπουδές, για πτυχία με αξία.

Οι φοιτητές συνεχίζουν για 7η βδομάδα τον μεγάλο αγώνα τους ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ένα νομοσχέδιο που εξαπολύει ολομέτωπη επίθεση στα μορφωτικά δικαιώματα μαθητών και φοιτητών, υποβαθμίζει την αξία των πτυχίων, επιβάλλει νέους όρους εμπορευματοποίησης της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Το αγωνιστικό ραντεβού για σήμερα είχε δοθεί στα Προπύλαια του ΕΚΠΑ, όπου συγκεντρώθηκαν Φοιτητικοί Σύλλογοι από τα πανεπιστήμια όλης της Αθήνας, μαθητές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Συντονιστικής τους Επιτροπής, η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής και οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες ΟΛΜΕ και ΔΟΕ, οι οποίες είχαν κηρύξει και στάση εργασίας από τις 11 π.μ. Στο πλευρό των φοιτητών βρέθηκε και ο Χρήστος Κατσώτης, βουλευτής του ΚΚΕ.

Στη διάρκεια της συγκέντρωσης στα Προπύλαια, οι φοιτητές υποδέχθηκαν με το σύνθημα «φοιτητές - εργατιά, μια φωνή και μια γροθιά!» την πορεία των απεργών γιατρών και υγειονομικών, που απεργούν σήμερα για την τραγική κατάσταση στη δημόσια υγεία.

Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε μία μαχητική πορεία, όπου κυριάρχησαν τα συνθήματα «Ακούστε καλά τι λένε οι φοιτητές, θέλουμε δημόσιες και δωρεάν σπουδές», «Πτυχία με αξία, δωρεάν σπουδές, δεν είναι πελάτες οι φοιτητές», «η νέα γενιά έχει ιδανικά, ούτε πουλιέται, ούτε προσκυνά».

Από την πλευρά τους οι μαθητές, με το πανό τους έστειλαν και αυτοί το μήνυμά τους στην κυβέρνηση: «Έχετε απέναντι όλους τους μαθητές, θέλουμε δημόσιες και δωρεάν σπουδές».

Όταν η κεφαλή της πορείας έφτασε μπροστά από τη Βουλή, οι μελισσοκόμοι από διάφορους νομούς της χώρας, που πραγματοποιούν από το πρωί συγκέντρωση για την προστασία του εισοδήματός τους και τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα τους φοιτητές, δημιουργώντας μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα με τους πυκνούς καπνούς και τις κόρνες των οχημάτων τους.

Πλέον, μετά και την κατάθεση του νομοσχεδίου, οι φοιτητές αναμένεται να κλιμακώσουν τον αγώνα τους, με αποφάσεις που θα πάρουν στον νέο γύρο Γενικών Συνελεύσεων την επόμενη βδομάδα, συνεχίζοντας τις πολυήμερες καταλήψεις σε όλες τις σχολές και προχωρώντας σε νέα συλλαλητήρια.

Επίσης, συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις στις 28 Φλεβάρη, στην μεγάλη πανελλαδική απεργία μέρα που συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη.

Παράλληλα συντονίζονται με τους διοικητικούς υπαλλήλους των ιδρυμάτων και αγωνίζονται από κοινού ενάντια στην απόλυση του διοικητικού ενώ προχωρούν σε πολύμορφες δράσεις το επόμενο διάστημα, με εξορμήσεις σε σχολεία και γειτονιές.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.