Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιντέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιντέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιντέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Σόιμπλε: Οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται ‒ Γ. Βαρουφάκης: Ζητάμε χρόνο, συμφωνούμε με το 67% του υφιστάμενου προγράμματος ‒ Τα κύρια σημεία και VIDEO ‒ ΚΚΕ: Η ΕΕ παραμένει μια εχθρική, για τους λαούς, συμμαχία


Σόιμπλε: Οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται - Γ. Βαρουφάκης: Ζητάμε χρόνο, συμφωνούμε με το 60 - 70% του υφιστάμενου προγράμματος
Δημοσίευση: Πέμ, 05/02/2015 - 17:42
Τελευταία Ενημέρωση: Πέμ, 05/02/2015 - 21:06
Την ανάγκη της τήρησης των δεσμεύσεων και του συμφωνημένου προγράμματος για να πετύχει η Ελλάδα πρόσβαση στις αγορές, επισήμανε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφανγκ Σόιμπλε κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη μετά τη σημερινή συνάντησή τους στο Βερολίνο.

Από την πλευρά του ο Γ. Βαρουφάκης ξεκαθάρισε ότι αυτό που ζητάει η ελληνική κυβέρνηση είναι χρόνος για να διαπραγματευτεί ιδιαίτερα το ζήτημα του χρέους, ενώ τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση συμφωνεί με το 60 - 70% του υφιστάμενου προγράμματος, το οποίο περιλαμβάνει μέτρα που και η ίδια θέλει να εφαρμόσει.
«Οι συμφωνίες που έχουμε κάνει πρέπει να τηρούνται, απαραίτητη προϋπόθεση για την εμπιστοσύνη είναι η αξιοπιστία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Β. Σόιμπλε, 
εκφράζοντας την πάγια θέση της ΕΕ για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κεφαλαίου και την ανάγκη της απαρέγκλιτης εφαρμογής των μνημονίων και των συμφωνιών από τα κράτη - μέλη. Προσθέτοντας ότι
«θα παραμείνουμε δεσμευμένοι για μια ενωμένη Ευρώπη. Δεν είναι απλός ο δρόμος για την Ευρώπη. Υπάρχουν πολλά προβλήματα. Η Ελλάδα έχει τον πιο δύσκολο δρόμο», συνέστησε στην ελληνική κυβέρνηση να συνεχίσει να συνομιλεί με την ΕΚΤ, το ΔΝΤ και την Κομισιόν. Πρόσθεσε ότι παρότι η Ελλάδα έχει κάνει προόδους, μένουν πολλά να γίνουν ακόμη και υπογράμμισε ιδιαίτερα την ανάγκη να διευρυνθεί η φορολογική βάση και να αντιμετωπιστεί η διαφθορά.
Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Β. Σόιμπλε, 
«θα πρέπει να σεβαστούμε τη βούληση των Ελλήνων ψηφοφόρων, αλλά θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η άποψη των ψηφοφόρων των άλλων κρατών (...) Αν οι υποσχέσεις γίνονται σε βάρος τρίτων, πιθανόν δεν είναι ρεαλιστικές».
Από την πλευρά του ο Γ. Βαρουφάκης δήλωσε πως δεν υπήρξε συμφωνία, έσπευσε πάντως να εκφράσει την πρόθεση της κυβέρνησης να συμμορφωθεί στο απαράβατο πλαίσιο της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ, λέγοντας πως 
«δεν καταλήξαμε σε μια συμφωνία. Συμφωνήσαμε να μπούμε σε διαβουλεύσεις ως εταίροι για μία κοινή ευρωπαϊκή λύση η οποία θα θέσει στο επίκεντρο τα προβλήματα της ΕΕ. Δεν συζητήσαμε το χρέος, απλά θέσαμε το πλαίσιο για συζητήσεις που θα οδηγήσουν σε μία προσέγγιση που θα οδηγήσουν στο τέλος σ' αυτή την αέναη κρίση».
Επιχειρώντας να διατηρήσει το κλίμα προσδοκιών, παρέπεμψε στη συνέχιση των διαπραγματεύσεων και επανέλαβε το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης προς την ΕΕ για περισσότερο χρόνο, δηλώνοντας πως
«η ΕΕ μπορεί να περιμένει λογική, προτάσεις που δεν στηρίζονται στην προώθηση του ενδιαφέροντος του μέσου Έλληνα, αλλά του μέσου Ευρωπαίου (...) Είμαστε σε ετοιμότητα για μακροοικονομικές μεταρρυθμίσεις οι οποίες δουλεύουν (...) Αυτό που ζητούμε είναι χρόνος. Μια μικρή περίοδο χρονική για να παρουσιάσει η κυβέρνηση ολοκληρωμένες προτάσεις (...) Αυτό που θέλουμε είναι ένα πρόγραμμα-γέφυρα έως τα τέλη του Μαΐου, που θα δώσει χρόνο ώστε να κάνουμε διαβουλεύσεις με τους εταίρους μας και να φτάσουμε μετά σε μια συμφωνία που θα θέλαμε να ονομάσουμε μια νέα συμφωνία με την Ευρώπη και την Ελλάδα, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ». 
Υπογραμμίζοντας την προσήλωση της κυβέρνησης στη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής, ο Γ. Βαρουφάκης επισήμανε ότι δεν είναι το πρόγραμμα και οι μεταρρυθμίσεις που «φταίνε», αλλά ο τρόπος που υλοποιήθηκαν και αναφερόμενος συγκεκριμένα τόνισε:
«Δεν έχει να κάνει με το ότι το τρέχον πρόγραμμα πρέπει να αποποιηθεί εντελώς. Θα έλεγα ότι το 60 - 70% των όσων βρίσκονται σε αυτήν τη λίστα αφορούν μέτρα τα οποία και εμείς θέλουμε να λάβουμε. Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχουν σε αυτό το πρόγραμμα σημαντικές μεταρρυθμίσεις ούτως ώστε να καταπολεμηθεί η βύθιση της οικονομίας και η διαφθορά, που είναι τα βασικά προβλήματα».
Τέλος, εξέφρασε τη διάθεση της κυβέρνησης να πατάξει τη διαφθορά με μία σειρά μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν, ζητώντας μάλιστα την τεχνική βοήθεια της Γερμανίας σε αυτό τον τομέα. 
ΚΚΕ: Σχόλιο για τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης
Δημοσίευση: Πέμ, 05/02/2015 - 17:44
Τελευταία Ενημέρωση: Πέμ, 05/02/2015 - 17:52
Σε σχόλιο του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης τονίζει:
«Η ΕΕ δεν αλλάζει, όπως υποσχόταν η κυβέρνηση. Παραμένει μια εχθρική, για τους λαούς, συμμαχία και οι όποιες διαπραγματεύσεις, με σεβασμό στους κανόνες της, θα οδηγήσουν σε νέες αντιλαϊκές δεσμεύσεις. Ο δρόμος της ρήξης και της αποδέσμευσης από την ΕΕ, της μονομερούς διαγραφής τους χρέους, με το λαό κυρίαρχο στην οικονομία και την εξουσία, είναι ο μόνος δρόμος για να απαλλαγεί ο λαός οριστικά και αμετάκλητα από μνημόνια, επιτηρητές και αντιλαϊκές πολιτικές».

Σόιμπλε-Βαρουφάκης: Διαφωνούν, αλλά συζητούν
Χωρίς να... χυθεί αίμα, αλλά σε βαρύ κλίμα, ολοκληρώθηκε η πολυαναμενόμενη συνάντηση ανάμεσα σε Β. Σόιμπλε και Γ. Βαρουφάκη, στο Βερολίνο, στον απόηχο της απόφασης της ΕΚΤ να σταματήσει να δέχεται ως ενέχυρο τα ελληνικά ομόλογα από τις 11 Φεβρουαρίου.
Ο έλληνας υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι "συμφωνήσαμε να μπούμε σε διαβουλεύσεις με τελικό στόχο μια λύση που διαφυλάττει τα ευρωπαϊκά συμφέροντα. Δεν συζητήσαμε την πιθανότητα κουρέματος του χρέους, αλλά την προσέγγιση που πρέπει να έχουμε για τη λήξη της κρίσης. Ο ελληνικός λαός θέλει να τελειώσει αυτή η ταπείνωση".
Ο γερμανός ομόλογός του υπογράμμισε ότι συμφώνησαν ότι διαφωνούν, αλλά δεν απέκλεισε περαιτέρω συνομιλίες.
"Δεν συμφωνήσαμε, ούτε καν συμφωνήσαμε ότι διαφωνούμε, συμφωνήσαμε να μπούμε σε διαβουλεύσεις ως εταίροι για μία ευρωπαϊκή λύση", αντέτεινε ο κ. Βαρουφάκης.
Και επανέλαβε ότι η ελληνική κυβέρνηση ζητά χρόνο για να παρουσιάσει τις θέσεις της στους εταίρους και στο μεταξύ να υπάρχει το πρόγραμμα-γέφυρα.
"Συζητήσαμε διεξοδικά και για αρκετή ώρα -όχι πάντα με συμφωνία- αλλά στο επίπεδο της παραδοσιακής φιλίας των δύο χωρών. Συμφωνήσαμε ότι θα παραμείνουμε δεσμευμένοι για μια ενωμένη Ευρώπη", είπε ο Β. Σόιμπλε.
"Υπήρξε σημαντική πρόοδος στην υλοποίηση του προγράμματος στην Ελλάδα, αλλά υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει ακόμα να γίνουν. Η Ελλάδα ανήκει στο ευρώ. Πρέπει να διαπραγματευτεί με τους τρεις θεσμούς που στηρίζουν το πρόγραμμα διάσωσης", πρόσθεσε.
"Δεν είναι κακό να θέλει κανείς να μείνει πιστός στην εντολή του, αλλά το να γίνεται αυτό σε βάρος των άλλων δεν είναι ρεαλιστικό", σημείωσε και πρόσθεσε ότι όλες οι κυβερνήσεις έχουν εντολή και στην Ευρώπη καταβάλλεται προσπάθεια ώστε να βρίσκεται κοινό έδαφος.
Αναφέρθηκε επισταμένως στην αξιοπιστία, η οποία πρέπει να διαφυλαχθεί και εξέφρασε την επιφύλαξή του για κάποια από τα μέτρα που εξήγγειλε η ελληνική κυβέρνηση, τα οποία ότι "δεν είναι στην κατεύθυνση που θα θέλαμε".
Ο κ. Σόιμπλε διεμήνυσε ότι "οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται, διαφορετικά δεν υπάρχει αξιοπιστία" και τόνισε ότι αν αλλάξει το ελληνικό πρόγραμμα θα χρειαστεί επικύρωση από τα Κοινοβούλια. Και πρόσθεσε ότι εξέφρασε στον ομόλογό του τον σκεπτικισμό του για ορισμένα από τα μέτρα.
Διαβεβαίωσε, πάντως, ότι η Γερμανία θα κάνει τα πάντα προκειμένου η Ελλάδα να βρεθεί σε ισχυρή θέση στο μέλλον, εξέφρασε την διάθεση του Βερολίνου να βοηθήσει σε ζητήματα φοροδιαφυγής και διαφθοράς και δήλωσε ότι άκουσε με ικανοποίηση τις εξαγγελίες της κυβέρνησης σε αυτή την κατεύθυνση.
Ο κ. Βαρουφάκης έδωσε την υπόσχεση για "λογική, ειλικρίνεια και ετοιμότητα για την εφαρμογή αποτελεσματικών μεταρρυθμίσεων".
"Ζητάμε την ευκαιρία να θέσουμε την πρότασή μας με στόχο να προκύψει σύνθεση και να φθάσουμε σε ένα νέο συμβόλαιο μεταξύ της Ελλάδας και της Ευρώπης", είπε και διαβεβαίωσε ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια, ώστε η λέξη χρεοκοπία να εξαφανιστεί από τη συζήτηση.
Σε ό,τι αφορά στις μεταρρυθμίσεις, επισήμανε ότι αυτές που προβλέπονται από το τρέχον πρόγραμμα "δεν είναι όλες για πέταμα", αλλά υποστήριξε ότι θέτουν λάθος προτεραιότητες, στοχεύοντας όχι στην κορυφή, αλλά στη βάση.
Η συνάντηση Βαρουφάκη- Σόιμπλε διήρκεσε μία ώρα και 40 λεπτά.
Σόιμπλε
  • Δεν συμφωνήσαμε σε όλα, αλλά η συζήτηση ήταν σε ένα επίπεδο της παραδοσιακής φιλίας μεταξύ των δύο χωρών.
  • Θα παραμείνουμε δεσμευμένοι για μία ενωμένη Ευρώπη. Έχουμε βγει κατά ένα μεγάλο μέρος από την κρίση.
  • Η Ελλάδα είχε τον πιο δύσκολο δρόμο, συχνές ήταν οι αντιπαραθέσεις με τη Γερμανία.
  • Παρά την πρόοδο υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν ακόμα στην Ελλάδα.
  • Παρακολούθησα την προεκλογική εκστρατεία που διεξήχθη στην Ελλάδα, τα προβλήματα δεν έχουν επιλυθεί, αυτό δεν το παραβλέπει κανείς.
  • Η Ελλάδα ανήκει στη ζώνη του ευρώ αν και συμφωνήσαμε στο ότι υπάρχουν διαφωνίες. Είχαμε μία συζήτηση ανοιχτή- στα γερμανικά ΜΜΕ ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι το χρέος είναι μία υπόθεση που όλοι πρέπει να προσπαθήσουμε να λύσουμε γι' αυτό είναι καθήκον να ψάξουμε για κοινές λύσεις.
  • Για μας δεν τίθεται το θέμα της δημιουργίας μίας Γερμανικής Ευρώπης.
  • Σε σχέση με τις εξαγγελίες της ελληνικής κυβέρνησης κατανοούμε ότι και οι πλούσιοι πρέπει να συμμετέχουν στην καταπολέμηση της κρίσης και επανέλαβα μία πρόταση: Να βοηθήσουμε την Ελλάδα με κάθε τρόπο ώστε να δημιουργηθεί ένας αποτελεσματικός φοροεισπρακτικός μηχανισμός.
  • Παλαιότερα δεν είχε γίνει αποδεκτή η προσφορά μας να στείλουμε εμπειρογνώμονες. Η Γερμανία προσφέρει 500 συμβούλους, αλλά η συνεργασία δεν έχει γίνει ακόμη εφικτή.
  • Ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι πρέπει να σεβαστούμε τους έλληνες ψηφοφόρους, αλλά αυτό ισχύει για τους ψηφοφόρους όλης της Ευρώπης.
  • Υπάρχουν δεσμεύσεις σε επίπεδο κυβερνήσεων για τους προϋπολογισμούς τους.
  • Προέχει η τήρηση των ανειλημμένων δεσμεύσεων.
  • Για να αλλάξει το υφιστάμενο πρόγραμμα χρειάζεται μία συμφωνία και να δούμε πως θα έχει πρόσβαση η Ελλάδα στις αγορές.
  • Το θέμα του κουρέματος δεν τίθεται αυτή τη στιγμή στην ατζέντα. Προέχει να υπάρχει πρόσβαση στις αγορές.
  • Θέλω να επισημάνω ότι όλοι στην Ευρώπη πρέπει να γνωρίζουν ότι η Γερμανία με τον καλύτερο τρόπο προσπαθεί για την αντιμετώπιση της κρίσης.
  • Υπάρχει κοινή ευθύνη για να διατηρηθεί η Ευρώπη ενωμένη στο μέλλον.
  • Αν οι υποσχέσεις γίνονται σε βάρος τρίτων, πιθανόν δεν είναι ρεαλιστικές. Η Ελλάδα χρειάζεται βοήθεια γιατί λόγω δικών της παραλείψεων βρίσκεται σε δυσκολία. Δεν έφταιγε άλλος, αλλά το ότι η Ελλάδα επί χρόνια είχε ακολουθήσει μια πρακτική που δεν ήταν βιώσιμη.
  • Αν οι υποσχέσεις γίνονται σε βάρος τρίτων, πιθανόν δεν είναι ρεαλιστικές.
Βαρουφάκης
  • Είχα την ευκαιρία και τη χαρά να υπογραμμίσω στον κ. Σόιμπλε τις προτεραιότητες της κυβέρνησης μας προκειμένου να μπορεί να λειτουργήσει η Ελλάδα σε μία ευημερούσα Ευρώπη.
  • Δεν υπήρχε συμφωνία, αλλά δεν συμφωνήσαμε στο ότι διαφωνούμε.
  • Θέλουμε λύση που θα βάλει στο πηδάλιο τα συμφέροντα της Ευρώπης.
  • Δεν συζητήσαμε το θέμα του χρέους, ούτε το θέμα της απομείωσης.
  • Πολύ σημαντικό να μπει ένα τέλος. Οι συμπολίτες μου στην Ελλάδα επιθυμούν να σταματήσει αυτή η κατάσταση.
  • Στο πλαίσιο των επισκέψεων που έκανα είχα στο νου την ενότητα της Ευρώπης.
  • Η κυβέρνηση μας δεν θα σταματήσει μπροστά σε τίποτα προκειμένου να σταματήσει τη φοροαποφυγή και τη διαπλοκή.
  • Θέλουμε κοινό ευρωπαϊκό σχέδιο: Το μήνυμα μου είναι απλό, από τη δική μας κυβέρνηση να περιμένετε ότι δεν θα προαχθούν μόνο τα συμφέροντα του μέσου Έλληνα, αλλά του μέσου Ευρωπαίου.
  • Εύλογη πολιτική από την κυβέρνησή μας και σθεναρή δέσμευση να λέμε τα πράγματα όπως είναι.
  • Δέσμευση για μεταρρυθμίσεις που δουλεύουν.
  • Θέλουμε χρόνο προκειμένου η κυβέρνηση να μπορεί να παρουσιάσει ολοκληρωμένες προτάσεις καθώς και το πρόγραμμα- γέφυρα που ζητάμε.
  • Πρέπει να σεβαστούμε τις συμφωνίες, χωρίς όμως να συνθλίψουμε τη Δημοκρατία.
  • Αμέσως μετά τη συνάντηση θα βρεθώ στο ελληνικό κοινοβούλιο όπου το τρίτο κόμμα είναι ναζιστικό.
  • Χρειαζόμαστε το λαό της Γερμανίας προκειμένου να πολεμήσουμε τη μισανθρωπία.
  • Εμείς θα κάνουμε το καθήκον μας.
Απάντηση σε ερωτήσεις
  • Επισήμως το τρέχον πρόγραμμα ισχύει έως τέλος του μήνα. Από την αρχή του προγράμματος η θέση μας ήταν πως οι εταίροι μας μας δίνουν πολλά χρήματα τα οποία πηγαίνουν στο λάθος σκοπό.
  • Δεν έχουμε άμεσο δικαίωμα να εφαρμόσουμε αυτό το πρόγραμμα. Αυτό που ζήτησα είναι μια ευκαιρία, να βάλουμε στο τραπέζι τις προτάσεις μας.
  • Αυτό που θέλουμε είναι ένα πρόγραμμα-γέφυρα έως τα τέλη του Μαΐου, που θα δώσει χρόνο ώστε να κάνουμε διαβουλεύσεις με τους εταίρους μας και να φτάσουμε μετά σε μια συμφωνία που θα την ονομάσουμε νέο συμβόλαιο.
  • Ας είμαστε σαφείς, θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να αποφύγουμε οποιαδήποτε χρεοκοπία.
  • Είναι δουλειά μας να καθαρίσουμε την Ελλάδα από τη διαφθορά. Υπάρχουν κάποιες φορές που υπάρχουν διασυνοριακές παραβιάσεις, όταν η διαφθορά ξεπερνάει τα σύνορα, πρέπει να δρούμε από κοινού. Έχουμε μεγάλο πρόβλημα με τη φοροδιαφυγή, χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας.
  • Θεωρούμε ότι είναι λάθος οι μεταρρυθμίσεις στις οποίες έχει δοθεί έμφαση. Δεν λέω ότι όλες είναι λάθος. Θα εφαρμόζαμε κι εμείς το 67% των μέτρων του μνημονίου. Λείπει όμως ένας μεγάλος αριθμός μεταρρυθμίσεων κατά της διαφθοράς.
  • Η βιωσιμότητα του χρέους, οι μακροοικονομικές παράμετροι που περιγράφονται στο ισχύον πρόγραμμα, αντανακλούν το λάθος να βάζουμε τα δάνεια πριν την αναδιάρθρωση του χρέους.
Οι γερμανικές πιέσεις

Η συνάντηση έγινε στον απόηχο εγγράφου που αποκάλυψε το
Reuters, με τη γερμανική πλευρά ζητεί από την ελληνική κυβέρνηση  
να υπαναχωρήσει στις υποσχέσεις που έδωσε κατά τις πρώτες ημέρες της στην εξουσία περί τερματισμού της λιτότητας και να επιστρέψει στις οικονομικές πολιτικές που είχαν συμφωνήσει οι προκάτοχοί της.
Η ελληνική κυβέρνηση απάντησε κάνοντας λόγο για "σκληρή τοποθέτηση" με αιτήματα που δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτά, καθώς προσκρούουν στην εντολή του ελληνικού λαού.

Η Αθήνα εκτιμά επίσης ότι οι σκληρές θέσεις που διατυπώνονται αποδεικνύουν ότι και η γερμανική κυβέρνηση μπήκε και τυπικά στη διαπραγμάτευση. (!!!)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.