Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024

NEW STAR ➽ Ένας νέος, εκδοτικός αυτή τη φορά, άθλος του ασύγκριτου ανιδιοτελή κοντοτιέρου Βελισσάριου Κοσσυβάκη Velissarios Kossivakis ➽ Το συνολικό συγγραφικό έργο του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα στα Ελληνικά ➽ 7 Τόμοι ➽ Εκκίνηση-πρόλογος με δύο ξεχωριστά βιβλία για τον Μεγάλο Επαναστάτη: ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΑΛΜΠΟΥΜ & ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ, ΠΑΡΩΝ


 

1. ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ – ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΑΛΜΠΟΥΜ

Σπάνιες, αρκετές για πρώτη φορά στη δημοσιότητα, φωτογραφίες του Che  ή τραβηγμένες από τον ίδιο τον Che

Επιμέλεια - Σχολιασμός

Aleida GuevaraMarch

113 Φωτογραφίες, ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ, Σελίδες 112, διαστάσεις 21x25

Πρόλογος στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΣΕΜΙΝΑ ΔΙΓΕΝΗ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ NEW STAR

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2024

*

2. ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ – ΠΑΡΩΝ

Κείμενα για την Πολιτική και την Επανάσταση

Σελίδες 448, διαστάσεις 25x17,

Πρόλογος, επιλογή κειμένων

David Deutschmann και Ana María Cabrera

Μετάφραση, επιμέλεια:

Κατερίνα Δημητροπούλου, Εύα Παπαϊωάννου

ΕΚΔΟΣΕΙΣ NEW STAR

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2024

__________________

Περισσότερααπό Μποτίλια

* * *

345 μέρες ➽ Δεν έχει τέλος η κτηνωδία του ισραηλινού κράτους ➽ Αεροπορική επιδρομή σε σχολείο που είχαν βρει καταφύγιο εκτοπισμένοι ➽ 41.182 δολοφονημενοι ➽ 95.180 τραυματίες ➽ 64 σκοτωμένοι τις τελευταίες 48 ώρες ➽ Στο πλευρό των ιουδαιοναζί η ΕΕ των ΗΠΑνθρώπων

*

Επίθεση με drones, πυραύλους cruise και βαλλιστικούς, εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ – Όλες οι εξελίξεις

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

Της Τζενίν κόρες

Της Σετζάγιας κοπέλες

Πουλιά σφαγμένα

 

*

Τρομερή νύχτα

Ανατολή δεν έχει

Στη Δυτική Όχθη

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

Παλαιστίνη: Ο δύσκολος δρόμος ‒ Σύντομη αναδρομή στη σύγχρονη ιστορία του παλαιστινιακού ζητήματος (1917-2001)

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ

Δεν έχουν τέλος τα ισραηλινά εγκλήματα: Αεροπορική επιδρομή σε σχολείο που είχαν βρει καταφύγιο εκτοπισμένοι

Δεν έχει τέλος η κτηνωδία του ισραηλινού κράτους στη Λωρίδα της Γάζας, το οποίο δεν διστάζει να δολοφονήσει για πολλοστή φορά γυναίκες και παιδιά που αναζητούσαν καταφύγιο. 

Το κράτος - δολοφόνος πραγματοποίησε αεροπορική επιδρομή σε σχολείο, που είχε μετατραπεί σε καταφύγιο εκτοπισμένων, στην πόλη της Γάζας. 

Από την επίθεση που εξαπέλυσαν ισραηλινά αεροσκάφη στο σχολείο Σουχάντα αλ Ζεϊτούνανα ανασύρθηκαν από τα ερείπια πέντε νεκροί, ανάμεσα τους δύο παιδάκια και μια γυναίκα. 

Το σχολείο στέγαζε χιλιάδες εκτοπισμένους Παλαιστίνιους, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλοί τραυματίες από την επίθεση.

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024

Δημήτρης Κουτσούμπας ➽ Συνέντευξη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στον χώρο της ΔΕΘ προς το site του «Οικονομικού Ταχυδρόμου» «Οικονομικού Ταχυδρόμου» ➽ VIDEO

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Συνέντευξη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα, στο site του «Οικονομικού Ταχυδρόμου» (VIDEO)

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, παραχώρησε το Σάββατο συνέντευξη στον χώρο της ΔΕΘ στο site του «Οικονομικού Ταχυδρόμου» (ot.gr).  

Αρχικά αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις του 50ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στη Θεσσαλονίκη που έχουν ξεκινήσει από την Πέμπτη και κορυφώνονται σήμερα με την ομιλία του στις 8.30 μ.μ., ενώ μίλησε και για την επίσκεψη του προέδρου του σωματείου της «Amazon» στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ στην Αθήνα, στο Πάρκο Τρίτση, τονίζοντας ότι «γίνονται διεργασίες και στην αμερικανική κοινωνία».

Στη συνέχεια, ειδική αναφορά έκανε στα πολεμικά μέτωπα που μαίνονται στη Γάζα και ευρύτερα στη Μέση Ανατολή, επισημαίνοντας ότι ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και η ελληνική κυβέρνηση, με την ανοχή και των άλλων κομμάτων, συνεχίζουν να στηρίζουν το καθεστώς Νετανιάχου που δολοφονεί ανθρώπους στη Γάζα και πλέον και στη Δυτική Όχθη. Εκτενή αναφορά έκανε, επίσης, και στις εξελίξεις με το Κυπριακό, επισημαίνοντας ότι «ο ελληνικός λαός να είναι έτοιμος, να επαγρυπνεί», γιατί έχει ανοίξει η βεντάλια των διεκδικήσεων που θα οξύνουν παραπέρα όλες τις αντιθέσεις. 

Χαρακτήρισε «ανέκδοτο» ότι οι εξαγγελίες Μητσοτάκη έπεισαν την κοινωνία, λέγοντας πως το ζήτημα της ακρίβειας, για παράδειγμα, στο ρεύμα, στο νερό και στα τρόφιμα «είναι ένα ζήτημα που χρειάζεται συνολικότερη αντιμετώπιση» και δεν λύνεται με ημίμετρα.

Δημήτρης Κουτσούμπας ➽ Η ελπίδα για τον λαό βρίσκεται στο ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής, στη συμπόρευση με το ΚΚΕ ➽ «Κλεφτόδεντρα» υπάρχουν για τους μεγάλους, κλεμμένα χρήματα από τον λαό ➽ Η κυβέρνηση συγκαλύπτει την «κρυφή» της ατζέντα, όσο και το πραγματικό περιεχόμενο της πολιτικής της ➽ Θυμίζουν «serial killer», δημιουργούν μεθοδικά «επενδυτικό χώρο» ➽ Προκλητικά διαλύουν το δημόσιο σύστημα Υγείας και κάνουν δωράκια στους κλινικάρχες ➽ Ραντεβού στους μεγάλους αγώνες που έχουμε μπροστά μας ➽ VIDEO

Ο Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Η ελπίδα για τον λαό βρίσκεται στο ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής, στη συμπόρευση με το ΚΚΕ (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Ομιλία στην εκδήλωση της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ

Σε εκδήλωση της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο με τίτλο «Από το σύστημα των πολέμων και της φτώχειας υπάρχει διέξοδος, με το ΚΚΕ στο δρόμο της σύγκρουσης και της ανατροπής», μίλησε το βράδυ της Παρασκευής ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν εργαζόμενοι, υπάλληλοι και αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι, γυναίκες και νέοι, άνθρωποι των Τεχνών και των Γραμμάτων, αγωνιστές που συμπορεύονται με το ΚΚΕ, επίσης από την Παλαιστινιακή Παροικία Θεσσαλονίκης.

Παραβρέθηκαν ανάμεσά τους η Θεανώ Καπέτη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και γραμματέας της ΚΟ Κ. Μακεδονίας, τα μέλη της ΚΕ Ζ. Λυμπερίδης, Κ. Αβραμόπουλος, Θ. Χρηστίδης, Δ. Παπατολίδης, Γρ. Κλιγκόπουλος, Ν. Χριστάνης. Οι βουλευτές του Κόμματος Γ. Δελής και Λ. Στολτίδης. Ο Ν. Μαριάς, καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης, πρώην ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, πρώην βουλευτής Ηρακλείου.

Η ομιλία

«Ακούσαμε μερικές μέρες νωρίτερα από το βήμα της ΔΕΘ την προπαγάνδα του κ. Μητσοτάκη, η οποία, βέβαια, πήρε άμεση απάντηση από τους χιλιάδες διαδηλωτές που βρίσκονταν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης και μαζί τους βέβαια βρισκόμασταν κι εμείς.

ΟΗΕ ➽ Καλείται να ψηφίσει για την παράνομη κατοχή των Παλαιστινιακών εδαφών ➽ Θεωρεί τα παλαιστινιακά εδάφη (Γάζα, Δυτική Όχθη, ανατολική Ιερουσαλήμ) ενιαία οντότητα, κατεχόμενη περιοχή ➽ Το Ισραήλ να τερματίσει χωρίς καθυστέρηση την παράνομη παρουσία του

*

Επίθεση με drones, πυραύλους cruise και βαλλιστικούς, εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ – Όλες οι εξελίξεις

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

Της Τζενίν κόρες

Της Σετζάγιας κοπέλες

Πουλιά σφαγμένα

 

*

Τρομερή νύχτα

Ανατολή δεν έχει

Στη Δυτική Όχθη

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

Παλαιστίνη: Ο δύσκολος δρόμος ‒ Σύντομη αναδρομή στη σύγχρονη ιστορία του παλαιστινιακού ζητήματος (1917-2001)

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

O OHE καλείται να ψηφίσει για την παράνομη κατοχή των Παλαιστινιακών εδαφών από το Ισραήλ

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ θα αρχίσει να συνεδριάζει την ερχόμενη εβδομάδα, από την Τρίτη 17η Σεπτεμβρίου, για να εξετάσει σχέδιο ψηφίσματος καταρτισμένο από την παλαιστινιακή μόνιμη αντιπροσωπεία στον Οργανισμό, που δίνει συνέχεια σε γνωμοδότηση του Διεθνούς Δικαστηρίου (ΔΔ) της Χάγης, με την οποία κρίθηκε «παράνομη» η κατοχή παλαιστινιακών εδαφών από το Ισραήλ.

Τον Ιούλιο, κατόπιν αιτήματος για γνωμοδότηση της Γενικής Συνέλευσης, το ΔΔ, αποφαινόμενο για την ισραηλινή κατοχή από το 1967, έκρινε πως «η συνεχιζόμενη παρουσία του Ισραήλ στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη είναι παράνομη» και το Ισραήλ είναι «υποχρεωμένο να (την) τερματίσει το συντομότερο».

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024

Κώστας Γουλιάμος: Ο βιομηχανικός εφεδρικός στρατός και η φαιά πανούκλα — Καταπολέμηση της εκμετάλλευσης, όχι της μετανάστευσης

Κώστας Γουλιάμος

Καταπολέμηση της εκμετάλλευσης, όχι της μετανάστευσης

Η άνοδος της ακροδεξιάς επιβεβαιώνει την αλληγορία της «Πανούκλας» του Albert Camus: ότι δηλαδή δεν αντιμετωπίζεται η φαιά πανούκλα της ακροδεξιάς, του φασισμού-ναζισμού, και η επακόλουθη εξαθλίωση, με ανεξάντλητες δικαιολογίες.

Τέτοιες ακριβώς δικαιολογίες αποτυπώνονται για παράδειγμα στις αποφάσεις της γερμανικής κυβέρνησης αλλά και στη σχετική συζήτηση που γίνεται στην Ευρώπη –της Ελλάδας συμπεριλαμβανομένης- για το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα.

Διαβάζοντας κανείς προσεκτικά τις θέσεις των αστικών και συστημικών κομμάτων, αντιλαμβάνεται πως οι μηχανισμοί καταστολής και ο επικίνδυνα εκτεινόμενος κι εντεινόμενος ρατσισμός απέναντι στους μετανάστες και πρόσφυγες δεν αποτελούν μόνο αποκλειστικό γνώρισμα του λόγου της ακροδεξιάς.

343 μέρες ➽ 41.118 δολοφονημενοι ➽ 95.125 τραυματίες ➽ Νέες επιθέσεις των ιουδαιοναζί στη Λωρίδα της Γάζας ➽ Σε διαρκή κλοιό η Δυτική Όχθη ➽ Στο πλευρό τους η ΕΕ των ΗΠΑνθρώπων ➽ Πάνω από 40 νεκροί το τελευταίο 24ωρο ➽ Στο στόχαστρο και πάλι ο προσφυγικός καταυλισμός Νουσεϊράτ ➽ Προωθείται ψήφισμα στη ΓΣ του ΟΗΕ ➽ VIDEO

*

Επίθεση με drones, πυραύλους cruise και βαλλιστικούς, εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ – Όλες οι εξελίξεις

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

Της Τζενίν κόρες

Της Σετζάγιας κοπέλες

Πουλιά σφαγμένα

 

*

Τρομερή νύχτα

Ανατολή δεν έχει

Στη Δυτική Όχθη

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

Παλαιστίνη: Ο δύσκολος δρόμος ‒ Σύντομη αναδρομή στη σύγχρονη ιστορία του παλαιστινιακού ζητήματος (1917-2001)

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

Πάνω από 40 νεκροί το τελευταίο 24ωρο στη Γάζα - Στο στόχαστρο του Ισραήλ ο προσφυγικός καταυλισμός Νουσεϊράτ

Πηγή φωτό: Associated Press

Νέες δολοφονικές επιθέσεις εξαπέλυσε ο ισραηλινός κατοχικός στρατός στη Λωρίδα της Γάζας, ανεβάζοντας κι άλλο τον αριθμό των θυμάτων και εντείνοντας την ισοπέδωση του παλαιστινιακού θύλακα, με τη στήριξη που έχει το κράτος - δολοφόνος από ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.

Οι ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις επιτέθηκαν στον προσφυγικό καταυλισμό Νουσεϊράτ στην κεντρική Γάζα, σκοτώνοντας τουλάχιστον επτά ανθρώπους, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν σε όλο τον θύλακα τις τελευταίες 24 ώρες σε πάνω από 40.

Ω Τέμπη ω mores! ➽ Στην ίδια γραμμή που χάραξε η ΕΕ ➽ Στο παρά πέντε αποφεύχθηκε μετωπική σύγκρουση δύο τρένων στην Αττική! ➽ Οι μηχανοδηγοί που αντιλήφθηκαν ότι πήγαιναν προς σύγκρουση -ακούγοντας την επικοινωνία στον ασύρματο- φρενάρισαν σε μικρή απόσταση

Στο παρά πέντε αποφεύχθηκε μετωπική σύγκρουση δύο τρένων στην Αττική!

Πηγή φωτό: Eurokinissi

Παρασκευή 13/09/2024 - 15:15

Άλλο ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα όπως αυτό των Τεμπών, μετωπικής σύγκρουσης δύο τρένων που κινούνταν στην ίδια γραμμή, αποφεύχθηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας.

Το περιστατικό συνέβη σήμερα Παρασκευή σε ώρα αιχμής, στις 9 το πρωί, με δύο τρένα του Προαστιακού σιδηροδρόμου πριν από τον σταθμό των Αγίων Αναργύρων και μετά τα έργα υπογειοποίησης στα Σεπόλια όπου γίνεται μονοδρόμηση.

Τα τρένα γεμάτα κόσμο, το ένα με κατεύθυνση από Κιάτο προς Αθήνα (αμαξοστοιχία 1307) το άλλο από Αθήνα προς το αεροδρόμιο (αμαξοστοιχία 1210 ) κινούνταν με ταχύτητα τουλάχιστον 60 χιλιομέτρων την ώρα και από λάθος του ελεγκτή κυκλοφορίας βρέθηκαν στην ίδια γραμμή.

343 μέρες ➽ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ-ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΒΑΖΕΙ ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΣΤΗ Μ. ΑΝΑΤΟΛΗ ➽ Στο πλευρό του η ΕΕ των ΗΠΑνθρώπων ➽ Βομβαρδισμοί σε Λίβανο και Συρία ➽ Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους ένα παιδί

*

Επίθεση με drones, πυραύλους cruise και βαλλιστικούς, εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ – Όλες οι εξελίξεις

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

Της Τζενίν κόρες

Της Σετζάγιας κοπέλες

Πουλιά σφαγμένα

 

*

Τρομερή νύχτα

Ανατολή δεν έχει

Στη Δυτική Όχθη

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

Παλαιστίνη: Ο δύσκολος δρόμος ‒ Σύντομη αναδρομή στη σύγχρονη ιστορία του παλαιστινιακού ζητήματος (1917-2001)

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ-ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΒΑΖΕΙ ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΣΤΗ Μ. ΑΝΑΤΟΛΗ

Ισραηλινοί βομβαρδισμοί σε Λίβανο και Συρία - Τουλάχιστον πέντε νεκροί

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους ένα παιδί, από ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα στον νότιο Λίβανο και στη γειτονική Συρία, καθώς το κράτος - δολοφόνος βάζει μπουρλότο σε όλη την περιοχή της Μ. Ανατολής, έχοντας τις πλάτες των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. 

Το λιβανικό υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν, εκ των οποίων ένα παιδί, και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν σε βομβαρδισμό στο χωριό Κφαρζούζ, κοντά στην πόλη Ναμπάτια, περίπου 10 χιλιόμετρα από τα σύνορα.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΛΟΥΚΕΤΑ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑΞΕΙΣ ➽ Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γενικού Λυκείου Αγίων Αναργύρων ➽ Με μια άθλια απόφαση στέλνουν μαθητές Γ' Λυκείου από τους Αγίους Αναργύρους στο Περιστέρι!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΛΟΥΚΕΤΑ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑΞΕΙΣ

Με μια άθλια απόφαση στέλνουν μαθητές Γ'Λυκείου από τους Αγίους Αναργύρους στο Περιστέρι!

Φωτό: Από παράσταση διαμαρτυρίας στους Αγίους Αναργύρους για τις συγχωνεύσεις σχολικών τμημάτων

Την κατάργηση της «θεωρητικής» κατεύθυνσης της Γ' Λυκείου, με αποτέλεσμα να στέλνονται μαθητές που δίνουν Πανελλήνιες φέτος σε άλλα σχολεία, σε άλλον δήμο και συγκεκριμένα στο Περιστέρι, καταγγέλλει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γενικού Λυκείου Αγίων Αναργύρων με ανακοίνωσή του. 

«Η αθλιότητα του υπουργείου Παιδείας και των κατά τόπους Διευθυντών Εκπαίδευσης δεν έχει όρια!», τονίζει, σημειώνοντας χαρακτηριστικά τα εξής: «Κύριοι, σας δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να αλλάζουν δήμο τα παιδιά μας για να τελειώσουν το Λύκειο το 2024! Να αλλάξουν σχολικό περιβάλλον σ' αυτή την κρίσιμη φάση της ζωής τους! Δε θα επιτρέψουμε να μας γυρίσετε πίσω στην εποχή των παππούδων μας! Δεν θα επιστρέψουμε να βάλετε λουκέτο στο σχολείο μας!».

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024

50ό ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ» ➽ Ανοίγει σήμερα τις πύλες της η «κόκκινη πολιτεία» στο πρώην στρατόπεδο «Καρατάσιου» ➽ ΚΝΕ: Η προσπάθεια παρεμπόδισης του Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στη Θεσσαλονίκη θα πέσει στο κενό! ➽ Απαράδεκτη προσπάθεια της διεύθυνσης του Αστυνομικού Τμήματος «Παύλου Μελά» στη Θεσσαλονίκη να παρεμποδίσει τη διεξαγωγή του Φεστιβάλ

*

50ό Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή»

Το «ταξίδι» του 50ου Φεστιβάλ στην Αθήνα

50 Στιγμιότυπα από 50 Φεστιβάλ

*

50ό ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»

Ανοίγει σήμερα τις πύλες της η «κόκκινη πολιτεία» στο πρώην στρατόπεδο «Καρατάσιου»

Το Σάββατο 14 Σεπτέμβρη θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας και θα χαιρετίσει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ Θ. Κωτσαντής

Ανοίγει σήμερα τις πύλες του το 50ό Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στη Θεσσαλονίκη. Οι τριήμερες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο πρώην στρατόπεδο «Καρατάσιου» στην Πολίχνη και θα κορυφωθούν με τη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση το Σάββατο 14/9, όπου θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, και θα χαιρετίσει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Θοδωρής Κωτσαντής.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ

Η προσπάθεια παρεμπόδισης του Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στη Θεσσαλονίκη θα πέσει στο κενό!

Σε ανακοίνωσή του για την προσπάθεια παρεμπόδισης του 50ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στη Θεσσαλονίκη, το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ αναφέρει:

«Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη προσπάθεια της διεύθυνσης του Αστυνομικού Τμήματος "Παύλου Μελά" στη Θεσσαλονίκη να παρεμποδίσει τη διεξαγωγή του 50ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή" στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου στην Πολίχνη.

Συγκεκριμένα, παρότι ο Δήμος Παύλου Μελά και το Ταμείο Εθνικής Άμυνας έχουν παραχωρήσει τον χώρο του πρώην στρατοπέδου για το Φεστιβάλ της ΚΝΕ, η Αστυνομική Διεύθυνση, ανακαλύπτοντας προφάσεις, ζητά να ανακληθεί η άδεια παραχώρησης, παρά το γεγονός ότι το Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή" πραγματοποιείται στον συγκεκριμένο χώρο εδώ και χρόνια.

ΓΟΝΕΙΣ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ - ΜΑΘΗΤΕΣ ➽ Κατάληψη στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α' Αθήνας (ΔΙΠΕ) ενάντια στις συγχωνεύσεις τμημάτων στα σχολεία ➽ Σπύρος Μαρίνης: «Δεν είναι "αριθμοί" οι μαθητές μας. Δεν είναι "κόστος η εκπαίδευση» ➽ 2 VIDEO

Κατάληψη στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α' Αθήνας (ΔΙΠΕ) ενάντια στις συγχωνεύσεις τμημάτων σχολείων πραγματοποιούν γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί.

Η διαμαρτυρία αφορά τις συγχωνεύσεις στα δημοτικά σχολεία 55ο, 66ο και 144ο Αθήνας.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν μαζικά εκπαιδευτικοί με στάση εργασίας των Συλλόγων τους, Σύλλογοι Γονέων και μαθητές της περιοχής. 

Σ. Μαρίνης: «Δεν είναι "αριθμοί" οι μαθητές μας. Δεν είναι "κόστος η εκπαίδευση».

Στην κινητοποίηση παραβρίσκεται και ο Σπύρος Μαρίνης, πρόεδρος της ΔΟΕ.

Μιλώντας ο Σ. Μαρίνης, μεταξύ άλλων ανάφερε ότι, «όλη η Ελλάδα, όλα τα σχολεία είναι ξεσηκωμένα, είναι στον δρόμο γιατί δεν πρόκειται να επιτρέψουμε αυτό το απαράδεκτο σχέδιο συγχωνεύσεων, δεν πρόκειται να επιτρέψουμε τα παιδιά μας να τα λογίζουν ως "αριθμούς". Δεν είναι "αριθμοί" οι μαθητές μας. Δεν είναι "κόστος" η εκπαίδευση».

902

342 μέρες ➽ Νέα σφαγή από τους ιουδαιοναζί σε σχολείο με εκτοπισμένους στη Γάζα και πολύνεκρες επιδρομές στη Δυτική Όχθη ➽ Στο πλευρό τους η ΕΕ των ΗΠΑνθρώπων ➽ VIDEO

*

Επίθεση με drones, πυραύλους cruise και βαλλιστικούς, εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ – Όλες οι εξελίξεις

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

Της Τζενίν κόρες

Της Σετζάγιας κοπέλες

Πουλιά σφαγμένα

 

*

Τρομερή νύχτα

Ανατολή δεν έχει

Στη Δυτική Όχθη

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

Παλαιστίνη: Ο δύσκολος δρόμος ‒ Σύντομη αναδρομή στη σύγχρονη ιστορία του παλαιστινιακού ζητήματος (1917-2001)

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

Νέα σφαγή σε σχολείο με εκτοπισμένους στη Γάζα και πολύνεκρες επιδρομές στη Δ. Όχθη

Με παράλληλες στρατιωτικές φονικές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας και στη Δυτική Οχθη, το Ισραήλ εντείνει το μακελειό σε βάρος του παλαιστινιακού λαού, με την πολύμορφη στήριξη από ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.

Νέες ισραηλινές επιδρομές εξαπολύθηκαν μεταξύ άλλων στην κεντρική και τη νότια Γάζα, προκαλώντας τον θάνατο και τον τραυματισμό δεκάδων αμάχων.

Το απόγευμα της Τετάρτης, τουλάχιστον 18 Παλαιστίνιοι, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών, έχασαν τη ζωή τους σε αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ σε σχολείο που μετατράπηκε σε καταφύγιο εκτοπισμένων στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας.

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι τραυματίστηκαν. Είναι η πέμπτη φορά που το καταφύγιο βομβαρδίζεται από τις ισραηλινές δυνάμεις από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα τον περασμένο Οκτώβριο.