Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023

Της Τζενίν Κόρες / Της Σατζάγιας κοπέλες / Πουλιά σφαγμένα (Μπ.Ζ.) — Οι ιουδαιοναζί εξακολουθούν να σφάζουν αμάχους: 8.005 νεκροί, εκ των οποίων 3.324 παιδιά, 2.062 γυναίκες και 460 ηλικιωμένοι. 20. 242 τραυματίες — Ολονύχτια σφαγή και μάχες στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας — Νέα επιδρομή στρατού και εποίκων στη Δυτική Όχθη — Επεκτείνει τις χερσαίες επιχειρήσεις το κράτος - δολοφόνος (Video - Φωτό - Tweet)

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

#FreePalestine #SaveGaza

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΣΦΑΓΗ ΣΤΗ ΓΑΖΑ

Επεκτείνει τις χερσαίες επιχειρήσεις το κράτος - δολοφόνος: Στη πόλη της Γάζας ισραηλινά άρματα (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Δευτέρα 30/10/2023 - 11:26

Με την χρήση αρμάτων μάχης και τεθωρακισμένων οχημάτων, ο ισραηλινός στρατός, επεκτείνει την δολοφονική επιχείρησή του, προσπαθώντας να μπει στην πόλη της Γάζας.

Παλαιστινιακές πηγές αναφέρουν στο «Al Jazeera» ότι τα ισραηλινά άρματα έχουν φτάσει στο ανατολικό άκρο της λεωφόρου Salah al-Din, η οποία βρίσκεται 3 χιλιόμετρα μετά τον φράχτη και διασχίζει από βορά προς νότο την Λωρίδα.


Σύμφωνα με μαρτυρίες και βίντεο οι ισραηλινοί καταστρέφουν οτιδήποτε κινείται στην λεωφόρο. Βίντεο δείχνει ισραηλινό άρμα να καταστρέφει ένα αυτοκίνητο που έτυχε να περνάει από την περιοχή.

Η εισβολή έχει γίνει για να κόψουν την πόλη της Γάζας (και κατά συνέπεια ολόκληρη την Λωρίδα) στα δύο, εντείνοντας ανάμεσα σε άλλα τον βάρβαρο αποκλεισμό του παλαιστινιακού θύλακα. Μάχες επίσης σημειώνονται και στην πόλη Ζεϊτούν στην βόρεια Γάζα.

Οι επικοινωνίες έχουν διακοπεί στον βόρειο τομέα της Γάζας.

Σύμφωνα με το Al Jazeera, Παλαιστίνιοι μαχητές οχυρωμένοι στα κτίρια γύρω από την λεωφόρο, επιχειρούν να ανακόψουν την προέλαση του ισραηλινού στρατού. Ο εκπρόσωπος της Χαμάς, Hazem Qasem, επιβεβαίωσε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις βρίσκονται στην λεωφόρο Salah al-Din και ότι σημειώνονται σφοδρές μάχες.


Η Χαμάς, απαντά στην ισραηλινή εισβολή, με μπαράζ εκτόξευσης ρουκετών. Συναγερμός έχει σημάνει στις πόλεις Ασντόντ και Ασκελόν

Οι κινήσεις των μακελάρηδων του Ισραήλ συνοδεύονται από μπαράζ πυροβολικού και αεροπορικών επιδρομών, τόσο στην πόλη της Γάζας, όσο και σε άλλες περιοχές.

Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, Ντάνιελ Χαγκάρι ανέφερε ότι οι επιχειρήσεις εντός της Λωρίδας της Γάζας έχουν επεκταθεί με ενίσχυση δυνάμεων, και ότι η επιχείρηση θα ενταθεί ανάλογα με τους στόχους του πολέμου. «Την τελευταία ημέρα στη Λωρίδα της Γάζας, επεκτείναμε την επιχείρηση των δυνάμεων και επιπλέον δυνάμεις πεζικού, τεθωρακισμένων, πυροβολικού και μηχανικού εισήλθαν στη Λωρίδα. Η επιθετική δραστηριότητα θα συνεχιστεί και θα ενταθεί ανάλογα με τα στάδια του πολέμου και τους στόχους του».

(Με πληροφορίες από: «Al Jazeera»)

902

*

ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ Η ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Ολονύχτια σφαγή και μάχες στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας

Δευτέρα 30/10/2023 - 08:18

Νύχτα ανηλεών ισραηλινών βομβαρδισμών ήταν και η χθεσινή με τον αριθμό των νεκρών να αυξάνεται συνεχώς, καθώς η ισραηλινή πολεμική αεροπορία βομβαρδίζει δύο φορές τα ίδια σημεία, με αποτέλεσμα να σκοτώνονται και όσοι προσπαθούν να σώσουν επιζώντες από τον πρώτο βομβαρδισμό.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η ισραηλινή επιθετικότητα και στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη με επιδρομές των ισραηλινών δυνάμεων και επιθέσεις εποίκων.

Τα ξημερώματα, το Ισραήλ εξαπέλυσε νέες επιθέσεις σε Συρία και Λίβανο εντείνοντας την ανησυχία για περαιτέρω κλιμάκωση.

Ολονύχτια σφαγή του Παλαιστινιακού λαού στη Γάζα

Με πυρά πυροβολικού και αεροπορικές βόμβες συνεχίζεται η σφαγή του Παλαιστινιακού λαού στη Γάζα, την ώρα που ο ισραηλινός στρατός επιχειρεί να μπει στη Λωρίδα για να κλιμακώσει τη σφαγή.

Σφοδροί βομβαρδισμοί σημειώθηκαν το βράδυ στην περιοχή του προσφυγικού καταυλισμού αλ-Σαφτάουι της βόρειας Λωρίδας της Γάζας. Τουλάχιστον 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις δύο διαδοχικές επιθέσεις.

Η δεύτερη επίθεση, δέκα λεπτά μετά την πρώτη, σκότωσε και ανθρώπους που είχαν σπεύσει να διασώσουν τραυματίες και εγκλωβισμένους. Ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονται και μέλη της Ερυθράς Ημισελήνου.

Η επίθεση στην αλ-Σαφτάουι ήταν μόνο μία από τις πολλές θανατηφόρες επιθέσεις που πραγματοποίησαν οι ισραηλινές δυνάμεις νωρίς τη Δευτέρα. Βομβαρδισμοί σημειώθηκαν μέχρι στιγμής στην πόλη της Γάζας, στην Χάν Γιουνίς και την Al Zawayda. Δεν υπάρχει ακριβής εικόνα για τα θύματα των επιθέσεων.

Στην πόλη της Γάζας ισοπεδώθηκε η πολυκατοικία που βρίσκεται δίπλα στο νοσοκομείο «Al Quds» («της Ιερουσαλήμ»), καθώς συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί κοντά στο κτίριο του νοσοκομείου, όπου έχουν καταφύγει τουλάχιστον 14.000 άνθρωποι. Σημαντικές ζημιές έπαθε επίσης και το «Τουρκικό Νοσοκομείο» στην πόλη της Γάζας, σύμφωνα με τον διοικητή του.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ανακοινώσεις του ισραηλινού στρατού, τμήματα του πεζικού με τη συνοδεία αρμάτων επιχείρησαν και χθες το βράδυ να εισβάλουν στη βόρεια και κεντρική Γάζα.

Αυτή την ώρα, μάχες σημειώνονται μεταξύ Παλαιστινίων και του ισραηλινού στρατού στα ανατολικά του προσφυγικού καταυλισμού στη Meghazi της βόρειας Λωρίδας της Γάζας. Είχε προηγηθεί σφοδρός βομβαρδισμός του καταυλισμού.

Με γενικόλογες ανακοινώσεις ο εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων ισχυρίστηκε ότι στόχος ήταν σήραγγες της Χαμάς. Η τρίτη ανακοίνωσή του ήταν ολιγόλογη: «Η χερσαία εκστρατεία είναι εξαιρετικά πολύπλοκη».

Ισραηλινές δυνάμεις που επιχειρούν στη Γάζα

Εσωτερικό έγγραφο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ παρέχει λεπτομέρειες σχετικά με τους δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους στη Γάζα που πίνουν αλμυρό και μολυσμένο νερό, όπως αναφέρει η ισραηλινή εφημερίδα «Haaretz».

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ φέρεται να διαπίστωσε ότι περίπου 52.000 έγκυες γυναίκες και περισσότερα από 30.000 μωρά ηλικίας κάτω των έξι μηνών έχουν αναγκαστεί να πίνουν αλμυρό ή μολυσμένο νερό στη Γάζα, ανέφερε η «Haaretz».

Πηγή: Associated Press

Το Ισραήλ έχει διακόψει ζωτικές υπηρεσίες που είναι απαραίτητες για την πρόσβαση των κατοίκων της Γάζας στο νερό, συμπεριλαμβανομένης της ηλεκτρικής ενέργειας και των καυσίμων που απαιτούνται για τη λειτουργία των αντλιών νερού και την απομάκρυνση του αλατιού από το νερό.

Οι συνδέσεις τηλεφωνικού δικτύου και διαδικτύου φάνηκε να αποκαθίστανται την Κυριακή, αλλά ο πάροχος τηλεπικοινωνιών «Paltel» δήλωσε ότι οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές έθεσαν και πάλι εκτός λειτουργίας το διαδίκτυο και τις τηλεφωνικές υπηρεσίες σε τμήματα των βόρειων τμημάτων του θύλακα που βρίσκεται στο στόχαστρο των βομβαρδισμών και της χερσαίας επιχείρησης.

Οι διακοπές έχουν δυσχεράνει σημαντικά τις επιχειρήσεις διάσωσης θυμάτων από ισραηλινά πυρά.

Νέα επιδρομή στρατού και εποίκων στη Δυτική Όχθη

Μια από τις μεγαλύτερες επιδρομές του ισραηλινού στρατού και εποίκων πραγματοποιείται από το βράδυ της Κυριακής στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Επίκεντρο της επιδρομής, η οποία είναι ακόμη σε εξέλιξη, ο προσφυγικός καταυλισμός στην Τζενίν, όπου μπουλντόζες του ισραηλινού στρατού έχουν εισβάλει στον καταυλισμό, γκρεμίζοντας σπίτια, ξηλώνοντας δρόμους και δίκτυα υποδομών.

Πρόκειται για «τυφλή» βία, με τους εποίκους να ακολουθούν τις στρατιωτικές δυνάμεις και να πυροβολούν αμάχους, να καταστρέφουν ό,τι έχει μείνει όρθιο και να βάζουν φωτιές.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το «Al Jazeera», επιδρομές έχουν γίνει επίσης στη Ναμπλούς και την Καλκίγια.

Η Συρία αναφέρει ότι δέχτηκε ισραηλινές επιθέσεις

Η συριακή κρατική τηλεόραση ανέφερε τη Δευτέρα ότι οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στόχευσαν δύο στρατιωτικές θέσεις στην Νταράα, όπως μετέδωσε το «Reuters».

Οι επιδρομές οδήγησαν σε «κάποιες υλικές απώλειες», σύμφωνα με τα συριακά μέσα ενημέρωσης.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως έπληξε στόχους στη Συρία εν είδει αντιποίνων για νέες εκτοξεύσεις ρουκετών εναντίον της επικράτειας του Ισραήλ χθες Κυριακή.

Η Ιορδανία, που είναι στενός σύμμαχος των ΗΠΑ, ζήτησε από την Ουάσιγκτον να αναπτύξει αντιπυραυλικά συστήματα «Patriot» για να την βοηθήσει να ενισχύσει την άμυνά της, σε αυτήν την περίοδο των περιφερειακών εντάσεων και των συγκρούσεων, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του στρατού.

(Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, dpa, «Al Jazeera», «Wafa News Agency»)

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.