Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2023

Μαρτυρική Παλαιστίνη: Οι ιουδαιοναζί πνίγουν στο αίμα τη Γάζα — Δεκάδες νεκροί από χτύπημα σε κομβόι αμάχων — Νέο απειλητικό τελεσίγραφο από τον ισραηλινό στρατό — Πάνω από 2.200 οι νεκροί Παλαιστίνιοι - 320 νεκροί Παλαιστίνιοι μέσα σε 24 ώρες, ανάμεσά τους 126 παιδιά — ΟΗΕ: 5.540 σπίτια έχουν καταστραφεί, ενώ σχεδόν 3.750 είναι αδύνατο να κατοικηθούν

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Ο ισραηλινός στρατός πνίγει στο αίμα τη Γάζα - Δεκάδες νεκροί από χτύπημα σε κομβόι αμάχων

Παρασκευή 13/10/2023 - 22:12, Πηγή φωτό: Associated Press

Στο αίμα έχει πνίξει τη Λωρίδα της Γάζας το Ισραήλ, το οποίο προετοιμάζει ένα ακόμη μεγαλύτερο μακελειό με τη χερσαία επιχείρηση που βρίσκεται προ των πυλών. 

Το τρομοκρατικό τελεσίγραφο του ισραηλινού στρατού για την εκκένωση του βόρειου τμήματος του παλαιστινιακού θύλακα, επί της ουσίας του 50% του εδάφους της Λωρίδας της Γάζας, έληξε στις 8 το βράδυ της Παρασκευής.

Το υπουργείο Υγείας στη Γάζα ανακοίνωσε πως 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 150 τραυματίστηκαν από δολοφονικό ισραηλινό χτύπημα, το οποίο έπληξε φορτηγό στο οποίο επέβαιναν άμαχοι που εκκένωναν τη Γάζα. Το τουρκικό πρακτορείο «Anadolu» ανέβασε τον αριθμό των νεκρών στους 70.

Οι πρώτες «τοπικής κλίμακας» χερσαίες επιδρομές

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε κάποιες πρώτες «τοπικής κλίμακας» χερσαίες επιδρομές στα περίχωρα της Λωρίδας της Γάζας, στο πλαίσιο ειδικής επιχείρησης «εκκαθάρισης» της περιοχής από ορισμένες δυνάμεις της Χαμάς και εντοπισμού ομήρων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού, στις επιχειρήσεις έγιναν έρευνες και συγκεντρώθηκαν «στοιχεία» που θα συμβάλουν στις προσπάθειες εντοπισμού ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς. Επίσης, ανέφεραν ότι «εξάλειψαν» πυρήνες της παλαιστινιακής οργάνωσης και «υποδομές στην περιοχή», συμπεριλαμβανομένης ομάδας μαχητών που εκτόξευσαν αντιαρματικούς πυραύλους προς τη μεριά του Ισραήλ.

Εφιαλτική η κατάσταση στη Γάζα

Σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό, οι νεκροί στη Γάζα ανέρχονται σε 1.900, εκ των οποίων 614 παιδιά και 370 γυναίκες. Άλλοι 7.696 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και τουλάχιστον 12 υπάλληλοι οργανώσεων του ΟΗΕ στη Γάζα.

Παράλληλα με τους βομβαρδισμούς και τα σχέδια χερσαίας επέμβασης, σε πλήρη ισχύ βρίσκεται και ο απάνθρωπος αποκλεισμός της Λωρίδας της Γάζας και των 2,5 εκατομμυρίων κατοίκων της. Ο ασφυκτικός αποκλεισμός, που είναι σε ισχύ εδώ και μιάμιση δεκαετία, έγινε ακόμη χειρότερος, καθώς το Ισραήλ διέκοψε την ηλεκτροδότηση, την υδροδότηση και τον ανεφοδιασμό του παλαιστινιακού θύλακα με φάρμακα, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

Μέσα στις πρώτες 6 μέρες το Ισραήλ έριξε 6.000 βόμβες βάρους 4,5 τόνων, μεταξύ τους και βόμβες λευκού φωσφόρου, οι οποίες έχουν απαγορευτεί από διεθνείς συμβάσεις, καθώς προκαλούν βαθιά εγκαύματα και μαρτυρικό θάνατο.

«Ήταν μόνο η αρχή»

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπ. Νετανιάχου, δήλωσε απόψε ότι αυτές οι επιθέσεις δεν ήταν παρά «μόνο η αρχή». «Πλήττουμε τους εχθρούς μας με ισχύ άνευ προηγουμένου», ανέφερε ο Μπ. Νετανιάχου στο τηλεοπτικό του διάγγελμα.

902

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Νέο απειλητικό τελεσίγραφο από τον ισραηλινό στρατό - Πάνω από 320 νεκροί Παλαιστίνιοι μέσα σε 24 ώρες

Από κομβόι αμάχων που εγκαταλείπουν τη Λωρίδα της Γάζας (Πηγή: Associated Press)

Σάββατο 14/10/2023 - 10:53

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις έθεσαν νέα προθεσμία για να εγκαταλείψουν οι Παλαιστίνιοι το βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας και να κατευθυνθούν προς νότο σε μια προδιαγεγραμμένη διαδρομή, κάτι που θα πρέπει να κάνουν σήμερα από τις 10 π.μ ως τις 4 μ.μ. (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).

Η διαταγή των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων να αποχωρήσουν από τις βόρειες περιοχές της Λωρίδας της Γάζας περισσότεροι από ένα εκατομμύριο Παλαιστίνιοι θεωρείται ένδειξη ότι επίκειται χερσαία επίθεση του ισραηλινού στρατού, η οποία ξεκίνησε χθες στα περίχωρα με τον ισραηλινό στρατό ν' ανακοινώνει ότι αναμένεται ευρείας κλίμακας έφοδος με σκοπό να εξαλειφθεί το κίνημα της Χαμάς.

Πηγή: Associated Press

Στο πλαίσιο της επίθεσης των ισραηλινών, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας στη Γάζα, 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 150 τραυματίστηκαν από δολοφονικό ισραηλινό χτύπημα, το οποίο έπληξε φορτηγό στο οποίο επέβαιναν άμαχοι που εκκένωναν τη Γάζα (βλ. πάνω).

Στο μεταξύ, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Υγείας της Γάζας, μέσα σε 24 ώρες από τις δολοφονικές ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 324 Παλαιστίνιοι ενώ 1.000 άλλοι έχουν τραυματισθεί, ανακοινώθηκε σήμερα από το υπουργείο Υγείας της Γάζας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στους νεκρούς περιλαμβάνονται τουλάχιστον 126 παιδιά και 88 γυναίκες

Σε εκκλήσεις για ανάκληση της διαταγής εκκένωσης περιορίζεται ο ΟΗΕ ενώ την αντίθεσή τους στα τελεσίγραφα έχουν εκφράσει η Αίγυπτος και η Σαουδική Αραβία η οποία, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο, σήμερα αποφάσισε να διακόψει τις συνομιλίες της με το Ισραήλ, απόφαση για την οποία ενημέρωσε και τις ΗΠΑ.

Πάνω από 2.200 οι νεκροί Παλαιστίνιοι

Τουλάχιστον 2.269 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και άλλοι 9.814 τραυματίστηκαν από τις δολοφονικές ισραηλινές επιχειρήσεις στη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας την τελευταία εβδομάδα, ανακοίνωσε σήμερα το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Στη Γάζα οι νεκροί ανέρχονται σε 2.215 και μεταξύ αυτών είναι 724 παιδιά.

Οι τραυματίες είναι 8.714. Οι υπόλοιποι 54 νεκροί και οι 1.100 τραυματίες καταγράφηκαν στη Δυτική Όχθη.

Πάνω από 1.300 κτίρια έχουν καταστραφεί

Στο μεταξύ, περισσότερα από 1.300 κτίρια έχουν καταστραφεί εντελώς μέσα στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε σήμερα ο ΟΗΕ, έπειτα από μια εβδομάδα σφοδρών βομβαρδισμών από τις ισραηλινές δυνάμεις.

Το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (OCHA) ανακοίνωσε πως 5.540 σπίτια «έχουν καταστραφεί», ενώ σχεδόν 3.750 άλλα έχουν υποστεί τόσες ζημιές ώστε είναι αδύνατο να κατοικηθούν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-DPA

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.