Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ: Κατάπτυστο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου στήριξης στο κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ και από ΝΔΣΥΡΙΖΑΠΑΣΟΚΚΙΝΑΛΕλΛύση — Ιουδαιοναζί: Συνεχίζουν τη γενοκτονία — Πάνω από 1.524 παιδιά και 1.000 γυναίκες έχουν χάσει τη ζωή τους σε συνολικά 3.785 νεκρούς στη Γάζα

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ Η ΣΦΑΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

Πάνω από 1.524 παιδιά και 1.000 γυναίκες από τους συνολικά 3.785 νεκρούς στη Γάζα

Τουλάχιστον 1.524 παιδιά και 1.000 γυναίκες έχουν χάσει τη ζωή τους από τους δολοφονικούς ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας της Γάζας.

Συνολικά 3.785 Παλαιστίνιοι είναι νεκροί, κάτι που σημαίνει ότι οι άμαχοι αποτελούν την πλειοψηφία των θυμάτων του κράτους-δολοφόνου που συνεχίζει τη γενοκτονία, με τη στήριξη των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και φυσικά τις «ευλογίες» της ελληνικής κυβέρνησης που βαφτίζει τη γενοκτονία των Παλαιστινίων «δικαίωμα» του Ισραήλ στην «αυτοάμυνα».

Τουλάχιστον 12.493 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς.

Ο εκπρόσωπος του παλαιστινιακού υπουργείου, Ασράφ αλ Κούντρα, πρόσθεσε ότι 44 υγειονομικοί εργαζόμενοι σκοτώθηκαν στη Γάζα, ενώ τέσσερα νοσοκομεία είναι εκτός λειτουργίας και 14 υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας έχουν επίσης σταματήσει τη λειτουργία τους.

«Δεν υπάρχουν αποθέματα φαρμάκων σε κανένα από τα νοσοκομεία στη Γάζα», είπε ο ίδιος, και έκανε έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα να επισπεύσει την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.

902

*

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

Κατάπτυστο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου στήριξης στο κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ ψήφισαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ελ. Λύση

Πηγή: Associated Press

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταψήφισε και καταγγέλλει το κατάπτυστο κοινό ψήφισμα Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΝΔ), Σοσιαλδημοκρατών (ΠΑΣΟΚ), Φιλελεύθερων, ακροδεξιών (Ελληνική Λύση) και Πρασίνων. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ελεεινό ψήφισμα υπερψήφισαν σύσσωμοι οι ευρωβουλευτές των αστικών κομμάτων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Ελληνική Λύση. 

Ενώ ρέει το αίμα  χιλιάδων Παλαιστινίων στη Γάζα από τους εγκληματικούς ισραηλινούς βομβαρδισμούς και προωθείται χερσαία επέμβαση, το ψήφισμα σπεύδει να δηλώσει την κυνική στήριξή του στο κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ για να συνεχίσει τη σφαγή του παλαιστινιακού λαού. Υιοθετώντας τη χυδαία ισραηλινή προπαγάνδα επιχειρεί να βάλει στη θέση του κατηγορούμενου τον Παλαιστινιακό λαό, την αντίστασή του ενάντια στη βάρβαρη ισραηλινή κατοχή.

Επικαλείται το «δικαίωμα αυτοάμυνας» του Ισραήλ, που του ζητά να το ασκήσει… «σύμφωνα με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο», δηλαδή να έχει το «ελεύθερο» να σφαγιάζει Παλαιστίνιους, να βομβαρδίζει και να δολοφονεί… με «ανθρωπιστικούς κανόνες» για τη διαιώνιση και επέκταση της κατοχής, που το ψήφισμα προκλητικά αποσιωπά και αποκρύπτει.

Το Ευρωκοινοβούλιο επιχειρεί επίσης να αθωώσει ακόμη και την ισραηλινή θηριωδία του βομβαρδισμού του Νοσοκομείου «Αλ Άχλι» με θύματα εκατοντάδες παιδιά και αμάχους, παριστάνοντας το ανήξερο για τον δολοφόνο, ζητώντας μάλιστα «διεθνή έρευνα για να εντοπιστούν οι υπαίτιοι»!!!

Την ίδια στιγμή που το Ισραήλ έχει μετατρέψει τη Γάζα σε κόλαση, ζητάει ουσιαστικά να περικοπούν ακόμα κι αυτά τα ανεπαρκέστατα ευρωενωσιακά κονδύλια προς την Παλαιστίνη. Απαιτεί δε λογοκρισία στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης για να φιμωθεί η αλήθεια του παλαιστινιακού λαού.

Το άθλιο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου υπηρετεί την πολιτική της ΕΕ και των αστικών κυβερνήσεων που στηρίζουν το ισραηλινό κράτος και στρατιωτικά με αναθέσεις συμβάσεων ύψους 60 εκατ. ευρώ τον χρόνο σε ισραηλινές εταιρείες στρατιωτικής τεχνολογίας και πωλήσεις όπλων 200 εκατ. ευρώ ετησίως.

Η ΕΕ, οι κυβερνήσεις και τα αστικά κόμματα στα κράτη-μέλη της έχουν διαλέξει πλευρά, την ενίσχυση του ισραηλινού κατοχικού κράτους για την προώθηση των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών ΕΕ - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στη Μ. Ανατολή. Είναι συνένοχοι των εγκλημάτων του ισραηλινού κράτους, όπως και η κυβέρνηση της ΝΔ μαζί με ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ελ. Λύση και το φασιστικό μόρφωμα των Σπαρτιατών.

Το ΚΚΕ στέκεται στη σωστή πλευρά της Ιστορίας. Απαιτεί τον άμεσο τερματισμό της σφαγής των Παλαιστινίων από το Ισραήλ. Ενώνουμε τη φωνή μας με τους λαούς που σ’ όλο τον κόσμο πλημμυρίζουν τους δρόμους διαδηλώνοντας την αλληλεγγύη τους στον Παλαιστινιακό λαό και το δίκιο του. Στον αγώνα του για το τέλος της ισραηλινής κατοχής,  μια ελεύθερη πατρίδα,  ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Αν. Ιερουσαλήμ, την επιστροφή των προσφύγων στις εστίες τους, την απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.