Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023

Μπάμπης Ζαφειράτος: Τρομερή νύχτα / Ανατολή δεν έχει / Στη Δυτική Όχθη — Ισραήλ: Συνεχίζεται το μακέλεμα του παλαιστινιακού λαού, με αεροπορικούς βομβαρδισμούς στη Δυτική Όχθη, από το κράτος δολοφόνο, που προετοιμάζει την χερσαία επίθεση με τη στήριξη των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ — Δεν έχουν τέλος τα αίσχη των ιουδαιοναζί: Φυλλάδια και μηνύματα σε αμάχους να απομακρυνθούν απειλώντας ότι όποιοι δεν το πράξουν θα θεωρηθούν υποστηρικτές των «τρομοκρατών» και «στόχοι»

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας


Το χαϊκού του τίτλου από τα:

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης


Βλέπε και:

Παλαιστίνη: Ο δύσκολος δρόμος ‒ Σύντομη αναδρομή στη σύγχρονη ιστορία του παλαιστινιακού ζητήματος (1917-2001)

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ

Συνεχίζεται το μακέλεμα του παλαιστινιακού λαού από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ που προετοιμάζει την χερσαία επίθεση

 (Πηγή φωτό: Associated Press)

Κυριακή 22/10/2023 - 07:52

Συνεχίζεται με αμείωτη το μακέλεμα του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ και την στήριξη των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, την ώρα που το κράτος του Ισραήλ προετοιμάζει την χερσαία επίθεση.

Σε αντιδιαστολή, ένα τεράστιο κύμα αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης απλώνεται σε όλο τον κόσμο με μαζικές διαδηλώσεις απαιτώντας «Λευτεριά στην Παλαιστίνη..

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί τραυματίστηκαν από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζενίν, στη Δυτική Όχθη, σύμφωνα με την Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνο.

Ο ανταποκριτής του Al Jazeera ανέφερε ότι βομβαρδίστηκε το τέμενος Αλ Ανσάρ στην περιοχή. Το τηλεοπτικό δίκτυο μεταδίδει εικόνες από το σημείο της επίθεσης, όπου σωστικά συνεργεία έχουν σπεύσει και αναζητούν επιζώντες στα ερείπια.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) και η Σιν Μπετ – η υπηρεσία εσωτερικής ασφαλείας του Ισραήλ – επιβεβαίωσαν την αεροπορική επιδρομή στη Τζενίν της Δυτικής Όχθης.

Πηγή: Associated Press

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Παλαιστινιακής Αρχής, τουλάχιστον 84 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στη Δυτική Όχθη από τις 7 Οκτωβρίου.

Έκτοτε, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις έχουν προβεί σε εκατοντάδες συλλήψεις υπόπτων στη Δυτική Όχθη. Ταυτόχρονα, σφυροκοπούν αδιάκοπα τη Λωρίδα της Γάζας, προετοιμάζοντας την επόμενη φάση της επιχείρησής τους κατά του παλαιστινιακού θύλακα.

Το απόγευμα του Σαββάτου, τουλάχιστον 29 Παλαιστίνιοι άμαχοι, μεταξύ των οποίων παιδιά, σκοτώθηκαν και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν το απόγευμα του Σαββάτου σε μια σειρά ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς η ισραηλινή επίθεση συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό για 15η συνεχόμενη μέρα.

Ενώ σύμφωνα με την Χαμάς, τουλάχιστον 55 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στη διάρκεια της νύκτας στη Λωρίδα της Γάζας μετά την ανακοίνωση του Ισραήλ ότι θα εντείνει την εκστρατεία βομβαρδισμού του παλαιστινιακού θύλακα.

Εξάλλου, σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές ασφαλείας, τουλάχιστον 42 Παλαιστίνιοι συνελήφθησαν από ισραηλινές δυνάμεις κατοχής χθες το βράδυ κατά τη διάρκεια ευρείας κλίμακας επιδρομών σε επαρχίες της νότιας Δυτικής Όχθης. 

Οι περισσότερες από τις συλλήψεις έγιναν στην επαρχία Ραμάλα και Αλ Μπιρέ, όπου τουλάχιστον 20 Παλαιστίνιοι αναφέρθηκαν ότι συνελήφθησαν από τον ισραηλινό στρατό κατοχής. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι ο δήμαρχος της πόλης Αλ Μπιρέ, πρώην κρατούμενος σε ισραηλινές φυλακές.

Πυκνώνουν οι ανησυχίες για το άνοιγμα δεύτερου μετώπου στο βόρειο Ισραήλ

Πηγή: Associated Press

Στο μεταξύ πυκνώνουν οι ανησυχίες για το ενδεχόμενο να ανοίξει δεύτερο μέτωπο στο βόρειο Ισραήλ, όπου καθημερινά υπάρχουν ανταλλαγές πυρών, καθώς νέες ανταλλαγές πυρών σημειώθηκαν το Σάββατο μεταξύ του ισραηλινού στρατού και ανδρών της λιβανέζικης Χεζμπολάχ προκαλώντας νεκρούς και τραυματίες στη μεθόριο μεταξύ Ισραήλ- Λιβάνου. Μέχρι στιγμής, τουλάχιστον 26 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στον Νότιο Λίβανο.

Το εθνικό πρακτορείο του Λιβάνου NNA μετέδωσε το βράδυ του Σαββάτου ότι η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία διεξήγαγε επιδρομές κοντά στη μεθόριο, κυρίως στην Άλμα αλ Σάαμπ, τη Γιάριν και τη Νταΐρα, ενώ έκανε λόγο για «σοβαρούς βομβαρδισμούς κοντά στη Γιαρούν».

Άλλωστε και ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ προανήγγειλε μέτωπο και με την Χεζμπολάχ στο Λίβανο, ενδεχόμενο που βάζει παραπέρα φιτίλι γενίκευσης του πολέμου. «Η Χεζμπολάχ αποφάσισε να συμμετάσχει στη μάχη και πληρώνει το τίμημα γι’ αυτό και πρέπει να προετοιμαστούμε για κάθε ενδεχόμενο. Μας περιμένουν μεγάλες προκλήσεις», δήλωσε ο Γ. Γκαλάντ σε επίσκεψή του σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Μεραρχία 91 στα σύνορα με τον Λίβανο.

Επίσης, οι αρχές του Ισραήλ πρόσθεσαν 14 κοινότητες στο σχέδιο εκκένωσης του βόρειου τμήματος της χώρας, σύμφωνα με σημερινή κοινή ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας και του στρατού.

Οι κοινότητες που περιλαμβάνονται στο σχέδιο, που έχει την έγκριση του Ισραηλινού υπουργού Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ, βρίσκονται κοντά στη μεθόριο με τη Συρία και τον Λίβανο.

Πηγή: Associated Press

Την ίδια ώρα, την αύξηση των βομβαρδισμών ενόψει της επόμενης φάσης της επιχείρησης του, της χερσαίας εισβολής δηλαδή, ανακοίνωσε χθες ο ισραηλινός στρατός. «Από σήμερα θα αυξήσουμε τα πλήγματα», δήλωσε ο στρατηγός Ντάνιελ Χαγκάρι, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, την ώρα που ήδη ο παλαιστινιακός λαός μετράει μέσα σε δύο εβδομάδες πάνω από 4.300 θύματα και χιλιάδες τραυματίες.

Τα αίσχη του κράτους του Ισραήλ δε σταματούν εδώ αφού όπως μεταδίδουν ειδησεογραφικά πρακτορεία με ηχογραφημένα μηνύματα του στα κινητά των κατοίκων της Γάζας ο ισραηλινός στρατός τρομοκρατεί λέγοντας πως «κάθε άτομο που έχει επιστρέψει ή βρίσκεται ακόμα στην πόλη της Γάζας είτε είναι τρομοκράτης είτε θεωρείται συνεργός των τρομοκρατών» και πως «Όποιος παραμείνει στην πόλη της Γάζας θα υποστεί τις συνέπειες»!

Παράλληλα ο Iσραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου συγκάλεσε το υπουργικό συμβούλιο αργά το βράδυ του Σαββάτου με θέμα την αναμενόμενη χερσαία επιχείρηση, ανέφεραν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με τον διευθυντή του νοσοκομείου Al - Quds το Ισραήλ του ζήτησε να εκκενώσει τον χώρο στον οποίο βρίσκονται 12 χιλιάδες άτομα, ενώ πάνω από 500 είναι οι τραυματίες, με πολλά παιδιά στην μονάδα εντατικής θεραπείας.

Πηγή: Associated Press

Από την πλευρά του ο ΟΗΕ ελπίζει ότι μια δεύτερη αυτοκινητοπομπή φορτηγών θα σταλεί στη Γάζα την Κυριακή βάσει ενός μηχανισμού επιθεώρησης της βοήθειας που θα επιτρέψει να αυξηθούν οι παραδόσεις ανθρωπιστικής βοήθειας έως την επόμενη εβδομάδα, ανακοίνωσε ο επικεφαλής του Γραφείου Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ.

Μια πρώτη αυτοκινητοπομπή με 20 φορτηγά έφθασε σήμερα στη Γάζα μέσω του συνοριακού περάσματος της Ράφας, αλλά οι προσπάθειες για την παράδοση προμηθειών στον πολιορκούμενο θύλακα καθυστέρησαν, με ευθύνη των Ισραηλινών με το πρόσχημα της επαλήθευσης της βοήθειας, την ώρα που χιλιάδες παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους παιδιά, γυναίκες, ηλικιωμένοι και τραυματίες δίνουν εδώ και ημέρες την μάχη της επιβίωσης μέσα στα συντρίμμια  που έχουν προκαλέσει οι δολοφονικοί βομβαρδισμοί του κράτους του Ισραήλ.

Και βέβαια αυτή η βοήθεια αποτελεί σταγόνα στον ωκεανό των τεράστιων αναγκών που έχουν οι παλαιστίνιοι στην Λωρίδα της Γάζας, καθώς παραμένουν χωρίς τρόφιμα, φάρμακα, άλλα βασικά είδη πρώτης ανάγκης εδώ και ημέρες, καθώς και χωρίς ρεύμα και νερό.

 

Πηγή: Associated Press

Την ώρα που το μακέλεμα του παλαιστινιακού λαού συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, οι ΗΠΑ συνεχίζουν την προκλητική στήριξή τους στο κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ, ενώ η διεθνής κοινότητα περιορίζεται σε «ευχολόγια», όπως έδειξε και η σύνοδος «ειρήνευσης» του Καΐρου.

Οι ΗΠΑ ενισχύουν τις δυνάμεις τους στην Μέση Ανατολή επιδιώκοντας την προώθηση των βρώμικων και αιματοβαμμένων γεωστρατηγικών τους συμφερόντων στην ευρύτερη περιοχή.

«Κατόπιν διεξοδικών συζητήσεων με τον πρόεδρο Μπάιντεν σχετικά με πρόσφατα κλιμακούμενες ενέργειες από το Ιράν και από προσκείμενες (στην Τεχεράνη) δυνάμεις στη Μέση Ανατολή, διέταξα σήμερα σειρά πρόσθετων μέτρων για την περαιτέρω ενίσχυση των θέσεων» των ΗΠΑ στην περιοχή, αναφέρει η ανακοίνωση του Αμερικανού υπουργού Άμυνας, Λόιντ Όστιν.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ γνωστοποίησε επίσης ότι έθεσε σε κατάσταση επιφυλακής επιπλέον στρατιωτική δύναμη, η οποία θα είναι έτοιμη να αναπτυχθεί στην περιοχή εφόσον κριθεί απαραίτητο. Δεν υπεσήλθε ωστόσο σε λεπτομέρειες σχετικά με τον αριθμό των Αμερικανών στρατιωτών.

Μάλιστα οι ΗΠΑ πρότειναν το Σάββατο ένα προκλητικό σχέδιο απόφασης στο Συμβούλιο Ασφαλείας στο οποίο τονίζουν.... το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα....

(Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ - AFP- Reuters - Wafa).

902

*

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΑΙΣΧΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ - ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

Φυλλάδια σε αμάχους να απομακρυνθούν απειλώντας ότι όποιοι δεν το πράξουν θα θεωρηθούν υποστηρικτές των «τρομοκρατών»

Πηγή φωτό: Associated Press

Κυριακή 22/10/2023 - 11:39

Δεν έχουν τέλος τα αίσχη από το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού καθώς την ώρα που προετοιμάζει την χερσαία επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας και αυξάνει τους καθημερινούς βομβαρδισμούς σκοτώνοντας αμάχους, επιστρατεύει και την τρομοκράτηση καλώντας εκβιαστικά με φυλλάδια σε απομάκρυνση από την περιοχή, απειλώντας ότι όποιοι δεν το κάνουν θα  θα θεωρηθούν υποστηρικτές και συνεργοί "τρομοκρατών".

Συγκεκριμένα οι Παλαιστίνιοι ανακοίνωσαν ότι έλαβαν νέες προειδοποιήσεις από τον στρατό του Ισραήλ να απομακρυνθούν από το βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας προς το νότιο, με την πρόσθετη προειδοποίηση ότι αν δεν το πράξουν, ενδέχεται να θεωρηθούν υποστηρικτές «τρομοκρατικής οργάνωσης».

Το μήνυμα αυτό μεταδόθηκε με φυλλάδια τα οποία έφεραν το όνομα και τον λογότυπο των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων και εστάλη μέσω ηχητικών μηνυμάτων στα κινητά τηλέφωνα των ανθρώπων στη Γάζα.

«Επείγουσα προειδοποίηση προς τους κατοίκους της Γάζας. Η παρουσία σας βόρεια της Γουάντι Γάζα θέτει τη ζωή σας σε κίνδυνο. Όποιος επιλέξει να μην φύγει από τη βόρεια Γάζα (προς τις περιοχές) νότια της Γουάντι Γάζα ενδέχεται να ταυτοποιηθεί ως συνεργός τρομοκρατικής οργάνωσης», αναφέρει το φυλλάδιο.

Επισημαίνεται ότι το Ισραήλ βομβαρδίζει συνεχώς τον παλαιστινιακό θύλακα, ενώ έχει συγκεντρώσει στρατεύματα και εξοπλισμό κοντά στα σύνορα με τη Γάζα ενόψει χερσαίας επιχείρησης εκεί.

Οι Παλαιστίνιοι δήλωσαν ότι μέχρι τώρα δεν είχαν ενημερωθεί ότι θα θεωρηθούν υποστηρικτές «τρομοκρατών», αν δεν απομακρυνθούν. Εξάλλου εξήγησαν ότι το ταξίδι προς νότο εξακολουθεί να είναι επικίνδυνο εν μέσω αεροπορικών βομβαρδισμών, ενώ πρόσθεσαν ότι από τις ισραηλινές επιδρομές έχουν πληγεί και περιοχές στο νότιο τμήμα του θύλακα.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters)

902

*

ΑΙΣΧΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ - ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

Ετοιμάζει χερσαία εισβολή και στέλνει μηνύματα σε αμάχους ότι αποτελούν «στόχους»

Πηγή: Associated Press

Σάββατο 21/10/2023 - 23:07

Την αύξηση των βομβαρδισμών ενόψει της επόμενης φάσης της επιχείρησης του, της χερσαίας εισβολής δηλαδή, ανακοίνωσε απόψε ο ισραηλινός στρατός. «Από σήμερα θα αυξήσουμε τα πλήγματα», δήλωσε ο στρατηγός Ντάνιελ Χαγκάρι, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, την ώρα που ήδη ο παλαιστινιακός λαός μετράει μέσα σε δύο εβδομάδες πάνω από 4300 θύματα και χιλιάδες τραυματίες.

Τα αίσχη του κράτους του Ισραήλ δε σταματούν εδώ αφού όπως μεταδίδουν ειδησειογραφικά πρακτορεία με ηχογραφημένα μηνύματα του στα κινητά των κατοίκων της Γάζας ο ισραηλινός στρατός τρομοκρατεί λέγοντας πως «κάθε άτομο που έχει επιστρέψει ή βρίσκεται ακόμα στην πόλη της Γάζας είτε είναι τρομοκράτης είτε θεωρείται συνεργός των τρομοκρατών» και πως «Όποιος παραμείνει στην πόλη της Γάζας θα υποστεί τις συνέπειες»!

Την ίδια ώρα σύμφωνα με τον διευθυντή του νοσοκομείου Al - Quds το Ισραήλ του ζήτησε να εκκενώσει τον χώρο στον οποίο βρίσκονται 12 χιλιάδες άτομα, ενώ πάνω από 500 είναι οι τραυματίες, με πολλά παιδιά στην μονάδα εντατικής θεραπείας.

Την ίδια ώρα ο ΟΗΕ ζητά κατάπαυση του πυρός όπως και να επιτραπεί αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην πολιορκημένη Γάζα.

Στο μεταξύ στο διπλωματικό πεδίο ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου εξωτερικών του Κατάρ δήλωσε νωρίτερα πως θεωρεί πιθανή την απελευθέρωση “πολύ σύντομα” των ομήρων χάρη στις συζητήσεις που είναι σε εξέλιξη. Η Χαμάς πάντως ισχυρίζεται πως το Ισραήλ αρνήθηκε να παραλάβει δύο από τους ομήρους.

Νωρίτερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς, Ισμαΐλ Χανίγε, είχε ο Τούρκος πρόεδεος Ρ. Τ. Ερντογάν, με τον ίδιο να μεταφέρει πως η Τουρκία προσπαθεί να διασφαλίσει ότι η ανθρωπιστική βοήθεια θα φτάσει στη Γάζα και ότι οι τραυματίες θα μπορούν να περιθάλπονται στην Τουρκία, εφόσον αυτό χρειαστεί. Ανέφερε επίσης ότι η Τουρκία επιθυμεί να επιτύχει κατάπαυση του πυρός στην περιοχή το συντομότερο δυνατό.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.