Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023

Δημήτρης Κουτσούμπας: Μήνυμα ενίσχυσης της Λαϊκής Συσπείρωσης από την Καισαριανή — Είναι η ώρα ο λαός της Καισαριανής να αποκτήσει ξανά αγωνιστική δημοτική αρχή και κομμουνιστή δήμαρχο τον Ηλία Σταμέλο — Την Κυριακή να πάθει η κυβέρνηση το πρώτο μεγάλο στραπάτσο! — ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ: Άθλια συμμαχία, θλιβερά συνεταιράκια στην αντιλαϊκή πολιτική — Την Κυριακή να πάθει η κυβέρνηση το πρώτο μεγάλο στραπάτσο! (VIDEO)

ΜΗΝΥΜΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΗΣ «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ

Συνεταιράκια στην αντιλαϊκή πολιτική οι δήθεν «ακομμάτιστοι» υποψήφιοι των ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ

Όσοι αριστεροί έδωσαν μία τελευταία ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές, ήρθε η ώρα να πουν τα πράγματα με το όνομά τους. Σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, να κόψουν κάθε δεσμό με αυτόν τον πολιτικά εκφυλισμένο χώρο και όποια παραφυάδα του προκύψει στο μέλλον

Δημήτρης Κουτσούμπας: Είναι η ώρα ο λαός της Καισαριανής να αποκτήσει ξανά αγωνιστική δημοτική αρχή και κομμουνιστή δήμαρχο τον Ηλία Σταμέλο, που για να τη στερηθεί στις προηγούμενες εκλογές, έκαναν ό,τι μπορούσαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ με την άθλια συμμαχία τους

Γιάννης Πρωτούλης: Πάρτε την απόφαση που δεν θα μετανιώσετε, με το χέρι στην καρδιά!

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 6/10/2023

*

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ

Δ. Κουτσούμπας: Την Κυριακή να πάθει η κυβέρνηση το πρώτο μεγάλο στραπάτσο! (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Πέμπτη 05/10/2023 - 19:55

Είναι η ώρα η «Λαϊκή Συσπείρωση», με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Γιάννη Πρωτούλη, να αποτελέσει την έκπληξη στην Αττική, είναι η ώρα ο λαός της Καισαριανής να αποκτήσει ξανά αγωνιστική δημοτική αρχή και κομμουνιστή δήμαρχο τον Ηλία Σταμέλο, τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στη συγκέντρωση στην Καισαριανή, στην πλατεία «Δημάρχου Παναγιώτη Μακρή».

Στις εκλογές της Κυριακής «να πάθει η κυβέρνηση το πρώτο της μεγάλο στραπάτσο. Να λάβει ένα ισχυρό μήνυμα, ότι σε αυτά που ετοιμάζει και που έχει ήδη αρχίσει να νομοθετεί, θα τα βρει σκούρα. Ότι ο λαός δεν της δίνει καμιά λευκή επιταγή», υπογράμμισε. Αναφερόμενος στην Καισαριανή έκανε λόγο για «θλιβερά συνεταιράκια» και «άθλια συμμαχία» από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, που έκαναν ό,τι μπορούσαν στις προηγούμενες εκλογές να μην εκλεγεί κομμουνιστής δήμαρχος.

Σχολιάζοντας τα όσα λέγονται από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι πρέπει να καταψηφιστούν οι εκλεκτοί του Μητσοτάκη σε δήμους και περιφέρειες, σημείωσε πως «συμφωνούμε απόλυτα. Για να έχουμε, όμως, καλό ερώτημα: στις περιφέρειες και τους δήμους όπου είτε το ΠΑΣΟΚ, είτε ο ΣΥΡΙΖΑ, είτε και οι δύο ταυτόχρονα έχουν τον ίδιο εκλεκτό με τον Μητσοτάκη -και δεν είναι λίγες αυτές οι περιπτώσεις- σε τι ακριβώς καλούν; Σε καταψήφιση των υποψηφίων τους; Έχει και η κοροϊδία τα όριά της».

Απευθυνόμενος σε όσους στις βουλευτικές εκλογές έδωσαν μια «τελευταία ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε ότι η ευκαιρία αξιοποιήθηκε «για να ολοκληρώσει την μετεξέλιξή του σε ένα καθαρόαιμο αστικό -και γι' αυτό αρχηγικό- πολιτικά εκφυλισμένο, κόμμα». Τους κάλεσε σε συμπόρευση με το ΚΚΕ λέγοντας: «Κόψτε πλέον κάθε δεσμό με αυτόν τον πολιτικά εκφυλισμένο χώρο και την όποια παραφυάδα του προκύψει στο μέλλον. Ελάτε με το ΚΚΕ που σας απλώνει το χέρι, για να δώσουμε ενωμένοι τις μάχες που έχουμε μπροστά μας. Και πρώτη τέτοια μάχη είναι, βέβαια, αυτή των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών της Κυριακής. Ελάτε να γίνει και η Καισαριανή με την εκλογή κομμουνιστή δημάρχου, του Ηλία Σταμέλου, ξανά σημείο αναφοράς, όπως έχει γίνει η Πάτρα με τον Κώστα Πελετίδη».

*

Βλέπε και

Μήνυμαεκτόξευσης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Καισαριανή και στην Αττική(VIDEO-ΦΩΤΟ)

*

Ο χαιρετισμός του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα σε πολιτική συγκέντρωση στην Καισαριανή για τις τοπικές εκλογές

Φίλες και φίλοι

συντρόφισσες και σύντροφοι

Από εδώ, από την Καισαριανή των αγώνων και της ιστορικής μνήμης, από την κόκκινη Καισαριανή, απευθύνουμε κάλεσμα ενίσχυσης των ψηφοδελτίων που στηρίζει το ΚΚΕ, της «Λαϊκής Συσπείρωσης», στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές της Κυριακής.

Είναι η ώρα η «Λαϊκή Συσπείρωση», με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Γιάννη Πρωτούλη, να αποτελέσει την έκπληξη αυτής της εκλογικής αναμέτρησης στην Αττική.

Είναι το επόμενο βήμα μετά την ανάδειξη του ΚΚΕ σε τρίτο κόμμα στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές και μάλιστα σε πολλούς δήμους με διψήφια ποσοστά, όπως εδώ στην Καισαριανή.

Και είναι η ώρα ο λαός της Καισαριανής να αποκτήσει ξανά αγωνιστική δημοτική αρχή και κομμουνιστή δήμαρχο τον Ηλία Σταμέλο, που για να τη στερηθεί στις προηγούμενες εκλογές, έκαναν ό,τι μπορούσαν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ με την άθλια συμμαχία τους.

Αλλά αυτοί είναι! Θλιβερά συνεταιράκια! Αλλά κι εμείς αυτοί είμαστε! Για να ρίξουμε κόκκινο φως στη νύχτα!

Ναι! Είναι η ώρα να μπει η επόμενη ψηφίδα στο μεγάλο ψηφιδωτό των αγώνων και των κατακτήσεων του λαού της Καισαριανής! Με μπροστάρηδες πάντα τους κομμουνιστές δημάρχους. Τον Παναγιώτη Μακρή, τον Γιώργο Κατημερτζή και φυσικά τον Ηλία Σταμέλο.

Γιατί ο λαός της Καισαριανής έχει εμπειρία και ξέρει ότι μαζί, ενωμένοι στον αγώνα, μπορούμε να πετύχουμε πολλά! Πάντα για τις ανάγκες των πολλών και όχι για τα κέρδη των λίγων, για τα οποία δουλεύουν όλοι οι άλλοι, οι κυβερνήσεις και οι εκλεκτοί τους σε δήμους και περιφέρειες.

Φίλες και φίλοι,

Η κυβέρνηση της ΝΔ λέει ότι τα δημοτικά και τα περιφερειακά συμβούλια που θα αναδειχθούν αυτή και την επόμενη Κυριακή, πρέπει να συμμερίζονται τις δικές της προτεραιότητες και στοχεύσεις.

Την ίδια ώρα, βέβαια, οι υποψήφιοί της, όπως κι αυτοί του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, γυρνάνε στις γειτονιές και παριστάνουν τους δήθεν «αυτοδιοικητικούς» και τους δήθεν «ακομμάτιστους». Το έχουμε δει να παίζεται πολλές φορές στο παρελθόν αυτό το «κακό θέατρο». Ξέρουμε, φυσικά, ότι αν εκλεγούν αυτοί οι δήθεν, ο κ. Μητσοτάκης την Κυριακή θα βάψει τον χάρτη μπλε και θα πανηγυρίζει ότι η πολιτική του πήρε μια ακόμα έγκριση.

Αυτό που πρέπει να γίνει, λοιπόν, στις εκλογές τις Κυριακής είναι ακριβώς το αντίθετο:

Να πάθει η κυβέρνηση το πρώτο της μεγάλο στραπάτσο. Να λάβει ένα ισχυρό μήνυμα, ότι σε αυτά που ετοιμάζει και που έχει ήδη αρχίσει να νομοθετεί, θα τα βρει σκούρα. Ότι ο λαός δεν της δίνει καμιά λευκή επιταγή. Ότι οι εργαζόμενοι δεν δέχονται να δουλεύουν 13 ώρες την ημέρα σε δύο δουλειές, επειδή ο ένας μισθός δεν φτάνει ούτε μέχρι τις 15 του μήνα. Ότι δεν θα δεχτούν να πληρώσουν την επιστροφή στα ματωμένα πλεονάσματα και τη σφιχτή δημοσιονομική πολιτική, την ώρα που ακόμα πληρώνουν τις συνέπειες της προηγούμενης πολιτικής των τεράστιων πακέτων και των φθηνών δανείων στους επιχειρηματικούς ομίλους, που έφερε τον πληθωρισμό. Ότι μπροστά στις επόμενες καταστροφές στις οποίες έχουν αφήσει τον λαό μας εκτεθειμένο, μπροστά στις όποιες επικίνδυνες εξελίξεις που εγκυμονεί η εμπλοκή της χώρας στα σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ μαζί με τα παζάρια στα ελληνοτουρκικά ακόμα και για κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, ο λαός μας πρέπει και μπορεί να έχει στο πλάι του περισσότερα στηρίγματα για να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες. Και τέτοια, αποτελούν οι κομμουνιστές δήμαρχοι, οι αγωνιστές δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι που μπορούν, αυτή τη φορά, να είναι πολύ περισσότεροι.

Δεν μπορούμε, όμως, να μη σχολιάσουμε και ένα από τα μεγαλύτερα ευτράπελα των ημερών. Ακούμε από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και από τον ίδιο τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ότι πρέπει να καταψηφιστούν οι εκλεκτοί του Μητσοτάκη σε δήμους και περιφέρειες. Συμφωνούμε απόλυτα. Για να έχουμε, όμως, καλό ερώτημα: Στις περιφέρειες και τους δήμους όπου είτε το ΠΑΣΟΚ, είτε ο ΣΥΡΙΖΑ, είτε και οι δύο ταυτόχρονα έχουν τον ίδιο εκλεκτό με τον Μητσοτάκη -και δεν είναι λίγες αυτές οι περιπτώσεις- σε τι ακριβώς καλούν; Σε καταψήφιση των υποψηφίων τους; Έχει και η κοροϊδία τα όριά της.

Ταυτόχρονα, ιδιαίτερα από τον τόπο που βρισκόμαστε σήμερα, από εδώ, από την Καισαριανή, θέλουμε να απευθυνθούμε σε όσους αριστερούς, προοδευτικούς ανθρώπους έδωσαν στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές άλλη μία, τελευταία ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ.

Είδατε πλέον, πώς αξιοποίησε κι αυτή την ευκαιρία που του δώσατε. Έβαλε μπροστά, με ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα, για να ολοκληρώσει την μετεξέλιξή του σε ένα καθαρόαιμο αστικό -και γι’ αυτό αρχηγικό- πολιτικά εκφυλισμένο, κόμμα.

Αυτά εκφράζει και ο νέος του πρόεδρος, ο αγαπημένος όλων των συστημικών μέσων ενημέρωσης. Μαζί με μια ατζέντα και μια αισθητική που δεν διαφέρει πια ούτε στη «γαρνιτούρα» από εκείνη της ΝΔ.

Άλλωστε, το λένε και μόνοι τους πάνω-κάτω: «Πρέπει να γίνουμε εντελώς ίδιοι, για να τους κερδίσουμε»! Έτσι κι αλλιώς, τα προγράμματά τους από πριν ταυτίζονταν, όσο και αν αντιδρούσαν υποκριτικά, όταν τους το λέγαμε τότε.

Μήπως, τώρα, ήρθε η ώρα να πουν τα πράγματα με το όνομά τους; Μια ματιά σ' αυτή εδώ την πόλη να ρίξει κανείς και οι απαντήσεις στα ερωτήματα έρχονται από μόνες τους.

Σήμερα όποιος νιώθει προοδευτικός, αριστερός και εδώ στην Καισαριανή, σίγουρα ξέρει, πως «αριστερά», σημαίνει οργάνωση και πραγματική συμμετοχή, συλλογική διεκδίκηση. Σημαίνει εναντίωση σε κάθε αδικία, πάλη ενάντια στον πόλεμο των ΗΠΑ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, σημαίνει πάλη για απεμπλοκή της χώρας μας από επεμβάσεις και πολέμους. Σημαίνει ιστορική μνήμη, ανιδιοτέλεια, αλληλεγγύη. Σε τελική ανάλυση, σημαίνει αγώνας για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, για την οικοδόμηση μιας δίκαιης κοινωνίας.

Όταν ακούει «αριστερά», σκέφτεται τον Ναπολέοντα Σουκατζίδη να αρνείται να πάρει άλλος σύντροφος τη θέση του, όπως του προτάθηκε από τους ναζί Γερμανούς δημίους του, και να στέκεται μαζί με τους υπόλοιπους στον τοίχο του Σκοπευτηρίου.

Όταν ακούει αριστερά, πρόοδο, δεν σκέφτεται τον μεσσιανισμό, την αυταρέσκεια, τον ναρκισσισμό, το να βλέπεις τα πάντα, μέχρι και τον ιερό τόπο της Μακρονήσου, σαν ντεκόρ για την αυτοπροβολή σου γυρίζοντας κακέκτυπο, φθηνό, χολυγουντιανό διαφημιστικό.

Κι όταν οι εργαζόμενοι της χώρας μας, ακούν τον κ. Κασσελάκη να μιλά για το «ελληνικό όνειρο», σε απευθείας αντιγραφή του αμερικάνικου, για «ευκαιρίες ανέλιξης» και πάει λέγοντας, απλά οργίζονται! Γιατί δεν θέλουν μια κοινωνία-ζούγκλα, όπου ο ένας θα πατάει τον άλλον για να ανέβει από πάνω του. Θέλουν ο καθένας να ανεβαίνει πιο πάνω από τον εαυτό του και όλοι μαζί να προοδεύουμε, χωρίς να μένει κανείς και καμιά πίσω.

Ξέρουμε ότι πάρα πολλοί τα βλέπετε όλα αυτά και σας σηκώνεται η τρίχα! Πάρτε λοιπόν την απόφαση. Κόψτε πλέον κάθε δεσμό με αυτόν τον πολιτικά εκφυλισμένο χώρο και την όποια παραφυάδα του προκύψει στο μέλλον.

Ελάτε με το ΚΚΕ που σας απλώνει το χέρι, για να δώσουμε ενωμένοι τις μάχες που έχουμε μπροστά μας. Και πρώτη τέτοια μάχη είναι, βέβαια, αυτή των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών της Κυριακής.

Ελάτε να γίνει και η Καισαριανή με την εκλογή κομμουνιστή δημάρχου, του Ηλία Σταμέλου, ξανά σημείο αναφοράς, όπως έχει γίνει η Πάτρα με τον Κώστα Πελετίδη.

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Στα δύο μόλις 24ωρα που απέμειναν, πάμε να δώσουμε όλοι το κάτι παραπάνω, χωρίς να υπολογίζουμε κούραση. Έτσι όπως δώσαμε μέχρι τώρα τη μάχη και καταφέραμε, -όσο τουλάχιστον περνούσε από το χέρι μας- να σπάσουμε τη «βουβαμάρα» μέσα στην οποία ήθελαν τα άλλα κόμματα να πάει ο λαός στις κάλπες. Έτσι πάμε να φτάσουμε αυτές τις λίγες μέρες σε όσους δεν έχουμε ακόμα φτάσει.

Με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τον δήμο και την περιφέρεια στο χέρι.

Και τη μέρα των εκλογών, μέχρι να κλείσουν οι κάλπες, να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο. Για να μην χαθεί καμία ψήφος για τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Γιατί αυτές οι ψήφοι γυρίζουν στο πλευρό του λαού από την επόμενη μέρα. Για να χάσουν ακόμα περισσότερη δύναμη τα κόμματα του συστήματος και οι υποψήφιοί τους. Για να έχουμε περισσότερους κομμουνιστές δημάρχους, περισσότερους υποψηφίους που στηρίζει το ΚΚΕ στον δεύτερο γύρο στις 15 Οκτώβρη.

Ελάτε να τα καταφέρουμε και στην Καισαριανή με την εκλογή δημάρχου, του Ηλία Σταμέλου. Ελάτε να εκτοξεύσουμε τα ποσοστά της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και στην περιφέρεια Αττικής με τον Γιάννη Πρωτούλη.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.