Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2023

Ιουδαιοναζί: Ολονύχτιο σφυροκόπημα της Γάζας — Εντείνονται οι φόβοι για γενίκευση της σύγκρουσης — 704 νεκροί Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων 143 παιδιά και 105 γυναίκες, 4.000 τραυματίες — ΟΗΕ: 187.518 Παλαιστίνιοι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους στη Γάζα, ενώ περισσότεροι από 137.000 έχουν καταφύγει σε περίπου 84 σχολεία

Βλέπε και:

Νετανιάχου: Απειλεί με ένα άνευ προηγουμένου αιματοκύλισμα τον λαό της Παλαιστίνης — «Η απάντηση του Ισραήλ θα αλλάξει τη Μέση Ανατολή»

*

Μαχμούντ Αμπάς: Οι Παλαιστίνιοι έχουν το δικαίωμα να υπερασπιστούν τον εαυτό τους απέναντι στην τρομοκρατία των εποίκων και των στρατευμάτων κατοχής — Σε πλήρη εξέλιξη οι επιχειρήσεις των Παλαιστινίων και η προσπάθεια αντεπίθεσης του Ισραήλ — Νετανιάχου: «Είμαστε σε πόλεμο» - Απειλεί με νέο αιματοκύλισμα τους Παλαιστίνιους (VIDEO - Tweet)

*

ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ ΞΑΝΑ Η ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Ολονύχτιο σφυροκόπημα της Γάζας ενώ εντείνονται οι φόβοι για γενίκευση της σύγκρουσης

Τρίτη 10/10/2023 - 08:37

Το Ισραήλ συνέχισε τους βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας κατά τη διάρκεια της νύχτας, χτυπώντας κτίρια κατοικιών και σκοτώνοντας σύμφωνα με πληροφορίες τουλάχιστον δύο Παλαιστίνιους δημοσιογράφους.

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας στη Γάζα δήλωσε ότι ο αριθμός των νεκρών από τις ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις στην περιοχή έχει αυξηθεί σε 704, μεταξύ των οποίων 143 παιδιά και 105 γυναίκες. Το υπουργείο είπε ότι οι επιθέσεις έχουν τραυματίσει περίπου 4.000 άλλους Παλαιστίνιους.

Τουλάχιστον 17 Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους από πυρά Iσραηλινών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Η ανθρωπιστική υπηρεσία του ΟΗΕ ανέφερε ότι περισσότεροι από 187.518 Παλαιστίνιοι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους στη Γάζα, ενώ περισσότεροι από 137.000 έχουν καταφύγει σε περίπου 84 σχολεία.

Στο Ισραήλ οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 900. Ανάμεσά τους και ξένοι υπήκοοι από χώρες όπως η Αργεντινή, η Καμπότζη και οι ΗΠΑ.

Ο βομβαρδισμός έγινε καθώς το Ισραήλ ανακοίνωσε «ολικό αποκλεισμό» στη Γάζα, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης εισαγωγής τροφίμων και καυσίμων, εν μέσω αυξανόμενων ενδείξεων για πιθανή χερσαία επιχείρηση.

Μια τέτοια πολιορκία από τον ισραηλινό στρατό, με σκοπό να λιμοκτονήσει έναν πληθυσμό, είναι έγκλημα πολέμου σύμφωνα με το καταστατικό των Ηνωμένων Εθνών.

Αμπάς: Να παρέμβει ο ΟΗΕ

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς κάλεσε σήμερα τον ΟΗΕ να παρέμβει αμέσως για να αποτρέψει μια ανθρωπιστική καταστροφή λόγω της «συνεχιζόμενης ισραηλινής επίθεσης, ειδικά στη Γάζα», μετέδωσε το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA.

Ο Αμπάς αναμένεται να επισκεφθεί τη Μόσχα, μεταδίδουν ρωσικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα τον Pαλαιστίνιο πρεσβευτή στην πρωτεύουσα της Ρωσίας.

«Αναμένουμε επίσημη ανακοίνωση από το Κρεμλίνο, από τη ρωσική πλευρά, σχετικά με το πότε θα γίνει η επίσκεψη», δήλωσε ο Pαλαιστίνιος πρεσβευτής Άμπντελ Χάφεζ Νούφαλ, σύμφωνα με το δίκτυο RBC.

Εξάλλου, ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν τόνισε στον Παλαιστίνιο πρόεδρο ότι η χώρα του θα συνεχίσει την υποστήριξή της προς τους Παλαιστίνιους, θα σταθεί στο πλευρό τους και θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για την αποκατάσταση της ηρεμίας και της σταθερότητας στα Παλαιστινιακά Εδάφη.

Την ίδια ώρα, στο Κάιρο εκπρόσωπος της αιγυπτιακής προεδρίας ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι και ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας συμφώνησαν ότι πρέπει να πρυτανεύσει η «φωνή της λογικής» στον συνεχιζόμενο πόλεμο μεταξύ της «Χαμάς» και του Ισραήλ.

Ο Σίσι και ο πρίγκιπας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, που συζήτησαν τις εξελίξεις στη σύγκρουση σε τηλεφωνική τους επικοινωνία, συμφώνησαν ότι η συνεχιζόμενη κλιμάκωση απειλεί τη σταθερότητα της περιοχής, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο.

Φόβοι για επέκταση της σύγκρουσης

Την ίδια ώρα εντείνονται οι φόβοι για επέκταση της πολεμικής σύγκρουσης στην περιοχή.

Η σιιτική οργάνωση «Χεζμπολλάχ» του Λιβάνου, η οποία υποστηρίζεται από το Ιράν, ανακοίνωσε αργά χθες βράδυ ότι βομβάρδισε δύο ισραηλινούς στρατώνες σε «απάντηση» για τον θάνατο τουλάχιστον τριών μελών της κατά τη διάρκεια των ισραηλινών βομβαρδισμών. Αποκαλώντας την επίθεσή της «πρώτη απάντηση», η «Χεζμπολλάχ» δήλωσε σε ανακοίνωση ότι βομβάρδισε δύο ισραηλινούς στρατώνες «χρησιμοποιώντας κατευθυνόμενους πυραύλους και βλήματα όλμων που πέτυχαν» τους στόχους τους.

Παράλληλα εντείνεται η ανησυχία και για ενδεχόμενη εμπλοκή του Ιράν.

Οι πρόεδροι των ΗΠΑ και της Γαλλίας, ο καγκελάριος της Γερμανίας και οι πρωθυπουργοί της Βρετανίας και της Ιταλίας αξίωσαν χθες Δευτέρα το βράδυ από το Ιράν να «μην εξαπλώσει τη σύρραξη πέραν της (Λωρίδας της) Γάζας».

«Καλούμε άλλες εξτρεμιστικές οργανώσεις ή οποιοδήποτε κράτος το οποίο μπορεί να επιδιώξει να επωφεληθεί από την κατάσταση, ιδιαίτερα το Ιράν, να μην προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν αυτή την κατάσταση για άλλους σκοπούς, να μην επεκτείνουν τη σύρραξη πέραν της Γάζας», αναφέρει κοινή ανακοίνωση των πέντε Δυτικών ηγετών που δόθηκε στη δημοσιότητα από τις υπηρεσίες της γαλλικής προεδρίας.

Πάντως, ο Λευκός Οίκος δήλωσε χθες ότι δεν έχει πληροφορίες ή στοιχεία που να υποδηλώνουν άμεση συμμετοχή του Ιράν στις επιθέσεις που εξαπέλυσε η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση «Χαμάς» εναντίον του Ισραήλ.

«Το Ιράν υποστηρίζει εδώ και καιρό την Χαμάς και άλλα τρομοκρατικά δίκτυα στην ευρύτερη περιοχή», είπε στο δίκτυο MSNBC. «Από αυτήν την άποψη, το Ιράν είναι σαφώς συνυπεύθυνο. Ωστόσο, όσον αφορά συγκεκριμένα στοιχεία για αυτές τις επιθέσεις, όχι δεν έχουμε τίποτα», συμπλήρωσε.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν έχει καμιά πρόθεση να αναπτύξει δυνάμεις στο πεδίο μετά την επίθεση εναντίον του Ισραήλ που εξαπέλυσε το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα «Χαμάς», πάντως θα προστατεύσει τα αμερικανικά συμφέροντα στην περιοχή.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Al Jazeera», BBC)

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.