Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023

ΚΚΕ: Καμιά εμπλοκή της Ελλάδας στο μακελειό! Καμία στήριξη - διευκόλυνση σε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ισραήλ (Φυλλάδιο) — ΚΝΕ: Καμία συμμετοχή στης Γάζας τη σφαγή - Συνένοχοι στο έγκλημα δεν γίνονται οι λαοί! (VIDEO)

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

SPOT ΤΗΣ ΚΝΕ

Καμία συμμετοχή στης Γάζας τη σφαγή - Συνένοχοι στο έγκλημα δεν γίνονται οι λαοί! (VIDEO)

Η ΚΝΕ «απαντά» στην προκλητική επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη στο Ισραήλ.

*

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

ΚΚΕ: Καμιά εμπλοκή της Ελλάδας στο μακελειό!

Καμία στήριξη - διευκόλυνση σε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ισραήλ

Καμιά εμπλοκή της Ελλάδας στο μακελειό! Καμία στήριξη - διευκόλυνση σε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ισραήλ

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Η ιστορία έχει μια σωστή πλευρά, με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά!

Υπάρχει δίκαιη και άδικη πλευρά…

O παλαιστινιακός λαός εδώ και δεκαετίες βιώνει μια πραγματική γενοκτονία, με εκατόμβες νεκρών, με κατοχή παλαιστινιακών εδαφών, με απαρτχάιντ και αποκλεισμούς, φυλακίσεις, βασανισμούς. Το κράτος του Ισραήλ με τη στήριξη ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, παραβιάζοντας ακόμα και αποφάσεις του ΟΗΕ, επεκτείνει την κατοχή, κρατάει σε καθεστώς ανοιχτής φυλακής 2.000.000 Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας, χτίζει παράνομους εποικισμούς παίρνοντας τη γη, το νερό και άλλους φυσικούς πόρους. Οι βομβαρδισμοί, οι στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά αμάχων είναι η απάντηση του Ισραήλ στην εύλογη αντίδραση των Παλαιστινίων σε αυτή την κατάσταση.



Θύμα αυτής της κατάστασης είναι και ο λαός του Ισραήλ που, όπως έδειξαν και οι πρόσφατες εξελίξεις, βιώνει τις επιπτώσεις αυτής της βάρβαρης πολιτικής μετρώντας και αυτός τα δικά του θύματα. Επιβεβαιώνεται ότι όσο παραμένει η κατοχή στην Παλαιστίνη οι δύο λαοί δεν θα μπορέσουν να ζήσουν ειρηνικά και θα βρίσκονται πάντα με τον φόβο μιας νέας κλιμάκωσης των στρατιωτικών συγκρούσεων.

Το δίκιο λοιπόν είναι με τον λαό της Παλαιστίνης που παλεύει για το δικαίωμά του να έχει το δικό του κράτος, τη δική του πατρίδα…

Η ισραηλινή κατοχή σε αριθμούς

Η απόφαση του ΟΗΕ του 1947 για ταυτόχρονη ίδρυση ισραηλινού και παλαιστινιακού κράτους δεν εφαρμόστηκε. Το Ισραήλ, όλα αυτά τα χρόνια και ιδιαίτερα μετά το 1967, ακολούθησε πολιτική καταστροφής πόλεων και χωριών και κατοχής.

Από τότε μέχρι σήμερα:

  • Περισσότεροι από 100.000 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από τις ισραηλινές στρατιωτικές και παραστρατιωτικές δυνάμεις.
  • Πάνω από 6 εκατ. Παλαιστίνιοι έχουν γίνει πρόσφυγες.
  • Στις φυλακές του Ισραήλ βρίσκονται 5.000 πολιτικοί κρατούμενοι (ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά). Βρίσκονται ακόμα 1.200 «διοικητικοί κρατούμενοι», δηλαδή φυλακισμένοι χωρίς δίκη.
  • Στα παλαιστινιακά εδάφη η ζωή είναι αφόρητη με «ζώνες ασφαλείας» και εκατοντάδες φυλάκια (check points).
  • Στη Δυτική Όχθη οι Ισραηλινοί έποικοι έχουν 7πλασιαστεί από το 1993 μέχρι σήμερα.

Στις πλάτες των λαών…

Το τελευταίο χρονικό διάστημα η αντιδραστική κυβέρνηση Νετανιάχου έχει κλιμακώσει την επίθεση στη ζωή και τα δικαιώματα των Παλαιστινίων εφαρμόζοντας επιθετική πολιτική και προχωρώντας σε ενέργειες όπως η μονομερής ανακήρυξη της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ. Αυτή η πολιτική εντάσσεται στα ευρύτερα σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στην περιοχή της Μ. Ανατολής στον ανταγωνισμό τους με άλλες δυνάμεις όπως το Ιράν, η Ρωσία και η Κίνα για τον έλεγχο ενεργειακών πηγών, δρόμων μεταφοράς εμπορευμάτων κ.ά.

Πάνω στις «πλάτες» των λαών της περιοχής παίζεται ένα παιχνίδι ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών που μπορεί να οδηγήσει σε αλυσιδωτές αντιδράσεις και γενίκευση του πολέμου. Την ίδια ώρα, στην ευρύτερη περιοχή αλλά και σε όλο τον κόσμο τα ανοιχτά μέτωπα είναι πολλά, ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται.

Η προπαγάνδα του άδικου…

Η τεράστια προκλητική διασπορά fake news και η προπαγάνδα από τους μηχανισμούς των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και Ισραήλ που περνάει μέσα από την επίσημη θέση της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά και των άλλων κομμάτων, την μεγάλη πλειοψηφία των ελληνικών ΜΜΕ ουσιαστικά αποσκοπεί να κάνει το άσπρο μαύρο.

  • Να εμφανίζει το δίκαιο ως άδικο και το άδικο ως δίκαιο.
  • Να δικαιώσει μια πολιτική που στηρίζεται στην κατοχή, στο απαρτχάιντ, στις μαζικές δολοφονίες.
  • Να συγκαλύψει τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που υπάρχουν πίσω από το Ισραήλ και τον Νετανιάχου.
  • Να καλλιεργηθεί η λογική των ίσων αποστάσεων ανάμεσα στον θύτη και το θύμα.
  • Να συκοφαντήσει τον δίκαιο αγώνα ενός λαού που με όλα τα μέσα παλεύει για να έχει τη δικιά του πατρίδα, το δικό του κράτος.
  • Να σβήσει την ιστορική μνήμη που δεν ξεχνά πως δεν ξεκίνησαν όλα στις 7 Οκτώβρη, αλλά υπάρχει ιστορία δεκαετιών στην ισραηλινή κατοχή και στον αγώνα εναντίον της.

Επικίνδυνη εμπλοκή…

Στα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - Ισραήλ για την περιοχή στοιχίζονται η κυβέρνηση της ΝΔ και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα στην Ελλάδα με όλους τους τρόπους: Όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις τις τελευταίες δεκαετίες έχουν ευθύνη για το διαχρονικό ισραηλινό έγκλημα ενάντια στους Παλαιστίνιους. Γιατί ενίσχυσαν τις παντός είδους σχέσεις με το κράτος του Ισραήλ στην οποία πρωτοστάτησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, μπήκαν μπροστά στους ευρωατλαντικούς ενεργειακούς σχεδιασμούς, στήριξαν το κράτος-δολοφόνο ως στρατηγικό εταίρο. Γιατί υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της ισραηλινής και της αμερικανικής πρεσβείας, αγνόησαν το ομόφωνο ψήφισμα της Ελληνικής Βουλής του 2015 για την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους.

Και τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ εμπλέκεται όλο και πιο βαθιά σε αυτά τα ΝΑΤΟικά σχέδια:

  • Έχει στείλει την ελληνική φρεγάτα «ΨΑΡΑ» συνοδεία στο ΝΑΤΟικό αεροπλανοφόρο που στηρίζει την επίθεση στους Παλαιστινίους, ενώ και άλλα ελληνικά πολεμικά πλοία βρίσκονται στην περιοχή έτοιμα να εμπλακούν.
  • Παραχωρούνται όλες οι αμερικανικές βάσεις στη χώρα. Ήδη η βάση της Σούδας στην Κρήτη χρησιμοποιείται για υπηρεσίες logistics στα πολεμικά πλοία των ΗΠΑ που επιχειρούν στην περιοχή, ενώ αμερικανικά κατασκοπευτικά αεροπλάνα απογειώνονται συνεχώς για παροχή πληροφοριών σε Ισραήλ - ΗΠΑ. Στο άψε-σβήσε η κυβέρνηση μετατρέπει σε αμερικανική βάση αεροσκαφών το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας. Πρόκειται για πολύ επικίνδυνη εξέλιξη!
  • Ο ίδιος ο Μητσοτάκης δήλωσε ότι «η Ελλάδα έχει λόγο σε αυτήν τη νέα "έκρηξη" στη Μέση Ανατολή και μάλιστα με τη δική της σφραγίδα». Δηλαδή εμπλέκει ακόμα περισσότερο τον ελληνικό λαό σε ένα έγκλημα για χάρη της «γεωστρατηγικής αναβάθμισης» των ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων.

Αυτή η σύγκρουση, που τείνει να γενικευτεί και με τη συμμετοχή της Ελλάδας, σε μια πορεία θα φέρει και άλλες εξελίξεις και επιπτώσεις για τον ελληνικό λαό. Ήδη γίνεται συζήτηση για την παραπέρα όξυνση του Προσφυγικού, για αυξήσεις στις τιμές πετρελαίου και φυσικού αερίου, επιπτώσεις στην ακρίβεια τροφίμων, στον τουρισμό αλλά και για τους κινδύνους αντιποίνων στην Ελλάδα.

Τα υπόλοιπα αστικά κόμματα προσφέρουν ανοχή - στήριξη στον σφαγιασμό του Παλαιστινιακού λαού. Με μια φωνή ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ - Ελληνική Λύση - Σπαρτιάτες στοιχίστηκαν στην προπαγάνδα υπέρ του Ισραήλ καταδικάζοντας τον αγώνα των Παλαιστινίων με διάφορα προσχήματα. Όλοι τους μιλάνε για το «δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα» απέναντι στον Παλαιστινιακό λαό που τον έχουν ρημάξει με όλους τους τρόπους. Όμως, δεκαετίες τώρα που οι Παλαιστίνιοι δολοφονούνταν και εκτοπίζονταν από την κυβέρνηση του Ισραήλ, τόσα χρόνια που το κράτος του Ισραήλ σκότωνε παιδιά στη Γάζα, συνιστούσαν «αυτοσυγκράτηση».

Είναι απόδειξη της ευθυγράμμισής τους στη γραμμή των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Καμιά συμμετοχή της Ελλάδας στο μακελειό!

Το δίκιο χαραγμένο στων λαών τη μνήμη!

Στηρίζουμε τον ηρωικό αγώνα του Παλαιστινιακού λαού που κρατά δεκαετίες και δίνει απάντηση στην άθλια προπαγάνδα. Η προπαγάνδα τους δεν θα περάσει στον ελληνικό λαό που διαδηλώνει μαζικά σε όλη την Ελλάδα για να σταματήσει το έγκλημα και η συμμετοχή της χώρας μας στη σφαγή. Η προπαγάνδα τους δεν θα περάσει ούτε στους λαούς όλου του κόσμου που βγαίνουν στους δρόμους για να σταθούν στο πλευρό του λαού της Παλαιστίνης ακόμα και στις χώρες της «δημοκρατικής Δύσης» που απαγόρευσαν τις διαδηλώσεις αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους.

Νίκη στον αγώνα που δίνει η Παλαιστίνη!

Ο παλαιστινιακός λαός έχει δικαίωμα να ζει σε πατρίδα ελεύθερη και ανεξάρτητη στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατ. Ιερουσαλήμ. Χωρίς κατοχή και κατοχικά στρατεύματα, νοικοκύρης στον τόπο του, διαμορφώνοντας τις προϋποθέσεις για να απελευθερωθεί συνολικά από την καπιταλιστική εκμετάλλευση, όπως κάθε λαός.

  • Επιστροφή όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ.
  • Άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.
  • Να αποσυρθεί η φρεγάτα «ΨΑΡΑ» από την περιοχή και να μην αντικατασταθεί από άλλο πολεμικό πλοίο και να παύσει κάθε διευκόλυνση προς τις ΗΠΑ και το Ισραήλ.
  • Να σταματήσει κάθε οικονομική - πολιτική - στρατιωτική συνεργασία με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ και να προχωρήσει η αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους, στη βάση της ομόφωνης απόφασης του Ελληνικού Κοινοβουλίου. 

(Η ανακοίνωση σε pdf)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.