Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023

Βόμβες Φωσφόρου / Παιδιά πυγολαμπίδες / Στο άγριο λυκόφως (Μπ. Ζ.) — Δολοφονίες Παλαιστινίων από τους ιουδαιοναζί: 8.306 νεκροί (3.457 παιδιά, 2.136 γυναίκες, 480 ηλικιωμένοι), 21.048 τραυματίες — Βομβάρδισαν το μοναδικό αντικαρκινικό νοσοκομείο στη Γάζα (Video - Tweet)

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

#FreePalestine #SaveGaza

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ Η ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πάνω από 8.300 οι νεκροί από την ισραηλινή θηριωδία στη Γάζα (VIDEO - ΦΩΤΟ)

 

Δευτέρα 30/10/2023 - 14:30

Ξεπέρασαν τους 8.300 οι νεκροί, από τη συνεχιζόμενη θηριωδία του Ισραήλ κατά του Παλαιστινιακού λαού στη Γάζα, ενώ αυξάνεται και ο αριθμός των νεκρών στη Δυτική Όχθη, καθώς κλιμακώνεται η επιθετικότητα του στρατού και των εποίκων.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας, ο αριθμός των νεκρών από τις 7 Οκτώβρη, ανέρχεται στους 8.306, ανάμεσά τους 3.457 παιδιά, 2.136 γυναίκες και 480 ηλικιωμένοι. Οι τραυματίες ανέρχονται στους 21.048 ανθρώπους.

Ενδεικτικό της συνεχιζόμενης δολοφονικής δράσης του Ισραήλ είναι ότι μόνο σήμερα στην Χαν Γιουνίς σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές βόμβες τουλάχιστον 96 άνθρωποι.

Οι αριθμοί αυτοί δεν περιλαμβάνουν τους 1.950 αγνοούμενους, ανάμεσά τους 1.050 παιδιά που εκτιμάται ότι βρίσκονται θαμμένα κάτω από τα ερείπια ολόκληρων περιοχών που έχουν κονιορτοποιηθεί από τις ισραηλινές βόμβες.

Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί απο ξηρά και αέρα συνεχίζονται ασταμάτητοι. Σύμφωνα με καταγγελίες το ισραηλινό πυροβολικό χρησιμοποιεί και βόμβες φωσφόρου, μέσα στην πόλη της Γάζας, κλιμακώνοντας την δολοφονική του μανία εις βάρος αμάχων.

Παράλληλα, η πλέον εκτεταμένη εισβολή στρατού και εποίκων σε Παλαιστινιακές πόλεις και χωριά στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, πραγματοποιείται από χθες το βράδυ, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 4 άνθρωποι να σκοτωθούν και εκατοντάδες σπίτια και καταστήματα να γκρεμιστούν και να λεηλατηθούν.

Οι σημερινοί βομβαρδισμοί συνοδεύτηκαν και από την προσπάθεια του ισραηλινού στρατού να καταλάβει τμήμα του θύλακα, στα νότια της πόλης της Γάζας. Τα άρματα μάχης είχαν φτάσει στην οδό Salah al-Din, σε απόσταση περίπου 3 χιλιομέτρων από τον φράχτη της Γάζας και 2 χιλιομέτρων από την πόλη. Ακολούθησαν σφοδρές μάχες με μαχητές της Χαμάς και οι ισραηλινές δυνάμεις υποχώρησαν.

Πολλοί άνθρωποι δέχτηκαν τηλεφωνήματα από τους Ισραηλινούς, που τους έλεγαν να φύγουν. Προς το παρόν, οι περισσότεροι δεν ακολουθούν την οδηγία διότι όταν το έκαναν νωρίτερα, δέχτηκαν πυρά από τις ισραηλινές δυνάμεις.

Σε ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού αναφέρεται ότι συνεχίζονται οι χερσαίες επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας. «Τα στρατεύματα κατέστρεψαν επίσης υποδομές της τρομοκρατίας, συμπεριλαμβανομένων εκτοξευτών αντιαρματικών πυραύλων και άλλων βάσεων εκτόξευσης», αναφέρει η ανακοίνωση. Νωρίτερα ο εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων είχε αρνηθεί να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες για την εισβολή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία ΜΚΟ, στις τρεις εβδομάδες που διαρκεί η δολοφονική δράση του Ισραήλ κατά του Παλαιστινιακού λαού, έχουν σκοτωθεί περισσότερα παιδιά, από όσα σκοτώνονται κάθε χρόνο από τις συγκρούσεις σε όλο τον κόσμο.

Τα στοιχεία αυτά αφορούν από το 2019 και έπειτα: Μέχρι τώρα, τουλάχιστον 3.457 παιδιά έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας και 36 στη Δυτική Όχθη. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΓΓ του ΟΗΕ, συνολικά 2.985 παιδιά σκοτώθηκαν σε 24 χώρες το 2022, 2.515 το 2021 και 2.674 σε 22 χώρες το 2020.

Σε συνεχή κίνδυνο είναι και τα μεγάλα νοσοκομεία της πόλης της Γάζας. Η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος αναφέρει ότι στόχος χτυπημάτων είναι η περιοχή γύρω από το Νοσοκομείο «Αλ Κουντς» όπου έχουν βρει καταφύγιο χιλιάδες Παλαιστίνιοι.

Παρά τις ισραηλινές εντολές να εκκενωθεί το νοσοκομείο, η διοίκηση λέει ότι είναι αδύνατο να γίνει κάτι τέτοιο, καθώς οι περισσότεροι ασθενείς είναι ηλικιωμένοι με αναπηρίες, ενώ δεν υπάρχει ασφαλής οδός διαφυγής.

(Με πληροφορίες από: «Al Jazeera», ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, «Reuters»)

902

*

ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ Η ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν το μοναδικό αντικαρκινικό νοσοκομείο στη Γάζα (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Δευτέρα 30/10/2023 - 19:46

Ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη βομβάρδισαν τον τρίτο όροφο του νοσοκομείου «Τουρκικής Φιλίας» στη Γάζα, το οποίο είναι το μοναδικό αντικαρκινικό νοσοκομείο στον παλαιστινιακό θύλακα.

Ο διευθυντής του νοσοκομείου, Σουμπί Σουκέικ, ανέφερε ότι ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη στόχευσαν ξανά το νοσοκομείο σήμερα το απόγευμα, σε συνέχεια των αεροπορικών επιδρομών που έγιναν και χθες το βράδυ, προκαλώντας μεγάλες ζημιές στο νοσοκομείο, συμπεριλαμβανομένης της βλάβης σε ορισμένα ηλεκτρομηχανικά συστήματα και απειλώντας τις ζωές του εξαντλημένου ιατρικού προσωπικού, των εκατοντάδων ασθενών και τραυματιών και των χιλιάδων ανθρώπων που έχουν αναζητήσει καταφύγιο εκεί.

Το συγκεκριμένο νοσοκομείο είναι το μοναδικό για καρκινοπαθείς στη Λωρίδα της Γάζας.

Νωρίτερα, οι ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις είχαν βομβαρδίσει τις αποθήκες της Παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου (PRCS) στην πόλη της Γάζας, προκαλώντας μεγάλες καταστροφές.

Η PRCS είπε ότι οι αποθήκες της είναι πλέον εκτός λειτουργίας, κάτι που δυσχεραίνει το ήδη τιτάνιο έργο που οι υπηρεσίες της καλούνται να φέρουν εις πέρας, την ώρα που εντείνονται οι δολοφονικές επιθέσεις του Ισραήλ.

902 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.