Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2023

Νετανιάχου: Απειλεί με ένα άνευ προηγουμένου αιματοκύλισμα τον λαό της Παλαιστίνης — «Η απάντηση του Ισραήλ θα αλλάξει τη Μέση Ανατολή»

 ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ ΞΑΝΑ Η ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Η απάντηση του Ισραήλ «θα αλλάξει την Μέση Ανατολή» απειλεί ο Νετανιάχου

Πηγή φωτό: Associated Press

Δευτέρα 09/10/2023 - 17:44

Η απάντηση του Ισραήλ «θα αλλάξει τη Μέση Ανατολή», δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, απειλώντας με ένα άνευ προηγουμένου αιματοκύλισμα τον Παλαιστινιακό λαό.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός μιλούσε σε δημάρχους μεθοριακών πόλεων του νότιου Ισραήλ, που επλήγησαν από την επίθεση της Χαμάς.

«Είμαστε ήδη στην καρδιά της εκστρατείας αλλά δεν είναι παρά μόνο η αρχή», δήλωσε ο Νετανιάχου στη διάρκεια της συνάντησης, προσθέτοντας πως «θα τους κινήσουμε με τη δύναμη, πολύ δύναμη».

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται αδιάκοπα ο ισραηλινός βομβαρδισμός της Γάζας, ενόψει της χερσαίας επιχείρησης που ετοιμάζει ο ισραηλινός στρατός.

Οδηγούν στην εξόντωση τους κατοίκους της Γάζας

Ισραηλινά άρματα μεταφέρονται στην Γάζα (Πηγή: Associated Press)

Δεκάδες ισραηλινά αεροσκάφη ισοπεδώνουν ολόκληρες γειτονιές στην πόλη της Γάζας, με αποτέλεσμα εκατόμβες νεκρών. Στο στόχαστρο της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας τέθηκε σήμερα η περιοχή αλ – Φουρκάν.

Τουλάχιστον 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν από την επίθεση που εξαπέλυσε η ισραηλινή αεροπορία και στην Τζαμπάλια, στη βόρεια Γάζα, αναφέρει η Παλαιστινιακή Αρχή.

Τουλάχιστον 560 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 2.900 έχουν τραυματισθεί από τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στην Γάζα από προχθές, Σάββατο, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας του αποκλεισμένου θύλακα.

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιοάβ Γκαλάντ, ανακοίνωσε ότι διέταξε τον «πλήρη αποκλεισμό» της Λωρίδας της Γάζας. Με βάση της διαταγή, οι ισραηλινές δυνάμεις, κόβουν νερό και ηλεκτρικό και σταματούν την εισαγωγή τροφίμων και καυσίμων στην Λωρίδα, οδηγώντας τους κατοίκους της στην λιμοκτονία. 

Την ίδια ώρα ο ισραηλινός στρατός, επιχειρεί να αντιμετωπίσει τις Παλαιστινιακές ένοπλες ομάδες που επιχειρούν ακόμη σε περιοχές γύρω από την Γαζα, αλλά και στην υπόλοιπη χώρα.  

Αντιαεροπορικές σειρήνες, ήχησαν και σήμερα στο Τελ Αβίβ, καθώς εκτοξεύτηκαν ρουκέτες, ενώ και στην πόλη Ασκελόν, σημειώθηκαν εκρήξεις. Μια ρουκέτα έπεσε κοντά στο Διεθνές Αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν.

Συναγερμός και επιχειρήσεις στα σύνορα με τον Λίβανο

Ισραηλινοί στρατιώτες σε χωριό στην μεθόριο με το Λίβανο (Πηγή φωτό: Associated Press)

Συναγερμός σήμανε στα χωριά στα σύνορα με τον Λίβανο. Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι ανέπτυξε στρατεύματα για να αντιμετωπίσει μια πιθανή διείσδυση από το Λίβανο.

«Ελήφθη μια αναφορά σχετικά με τη διείσδυση ενός αριθμού υπόπτων στο ισραηλινό έδαφος από το έδαφος του Λιβάνου. Στρατιώτες των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή», ανέφερε ο στρατός σε ανακοίνωσή του.

Το απόγευμα, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, ανακοίνωσαν ότι πραγματοποίησαν επιθέσεις στο έδαφος του Λιβάνου. Σύμφωνα με πληροφορίες, χτπύπησαν σημεία παρατήρησης της «Χεζμπολλάχ»

Η ΕΕ παγώνει την οικονομική βοήθεια προς την Παλαιστίνη

Η ΕΕ έσπευσε να συμβάλει στην περαιτέρω εξαθλίωση του Παλαιστινιακού  λαού, παίρνοντας την απόφαση να «παγώσει» την οικονομική βοήθεια προς την Παλαιστινιακή Αρχή, ύψους 691 εκ. ευρώ.

Ο αρμόδιος Επίτροπος Διεύρυνσης δήλωσε ότι μετά την απόφαση για αναστολή της βοήθειας θα συμβούν τα εξής πράγματα: Όλες οι πληρωμές αναστέλλονται αμέσως. Όλα τα έργα τίθενται υπό επανεξέταση. Όλες οι νέες προτάσεις προϋπολογισμού, συμπεριλαμβανομένων των προτάσεων για το 2023 αναβάλλονται μέχρι νεωτέρας.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Reuters», AFP)

902

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.