Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ: Τεράστια διαδήλωση αλληλεγγύης — Δημήτρης Κουτσούμπας: Αλληλεγγύη στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό — Αναίτια επίθεση έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ: Τα... διαπιστευτήρια της κυβέρνησης στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ, τις ΗΠΑ και στην ΕΕ (7 VIDEO)

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

«ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ»

Τεράστια διαδήλωση αλληλεγγύης - Αναίτια επίθεση έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ

*

*

*

*

*

ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ: Απρόκλητη επίθεση με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης δέχθηκαν οι διαδηλωτές έξω από την πρεσβεία τους Ισραήλ στην Αθήνα — Είναι τα... διαπιστευτήρια της κυβέρνησης στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ, τις ΗΠΑ και την ΕΕ

Η στιγμή της αναίτιας επίθεση στους διαδηλωτές από τα ΜΑΤ έξω από την Ισραηλινή πρεσβεία - Αδιάψευστος μάρτυρας οι εικόνες από την στιγμή της επίθεσης

*

Στην συγκέντρωση παραβρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας

«Βρισκόμαστε εδώ για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό που υποφέρει επί δεκαετίες από τη δολοφονική πολιτική του κράτους του Ισραήλ και της κυβέρνησής του με δολοφονίες αμάχων, με καταπάτηση παλαιστινιακών εδαφών, με κατοχή, αποκλεισμούς, εποικισμούς, απαρτχάιντ.

Ταυτόχρονα εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον ισραηλινό λαό που και ο ίδιος υποφέρει από το ίδιο το κράτος του Ισραήλ, από την αντιδραστική κυβέρνηση Νετανιάχου που τον στέλνει στο μακελειό του πολέμου, των συγκρούσεων ενάντια σε άλλους λαούς και κάνει και τον ίδιο θύτη και θύμα ταυτόχρονα.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει τεράστιες εγκληματικές ευθύνες, με την ανοχή και των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης. Απαιτούμε εδώ και τώρα να αποσυρθεί η φρεγάτα “Ψαρά”, ή οποιαδήποτε άλλα μέσα στρατιωτικά έχουμε στην περιοχή της Μέσης Ανατολής. Να μην υπάρξει αποστολή εκτός συνόρων στρατιωτικών δυνάμεων. Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου στην Ελλάδα. Να μη συμμετέχει η χώρα μας σε αυτό το μακελειό στη Μέση Ανατολή γιατί θα την πληρώσει τελικά και ο ίδιος ο ελληνικός λαός. Απαιτούμε, ζητάμε λευτεριά στην Παλαιστίνη. Να φύγουν εδώ και τώρα τα κατοχικά στρατεύματα του Ισραήλ από τα παλαιστινιακά εδάφη. Να υπάρξει ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος, στα όρια του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ».

902 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.