Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023

Ιουδαιοναζί: 2.383 δολοφονημένοι Παλαιστίνιοι, 10.814 τραυματίες — Οι ΗΠΑ στέλνουν δεύτερο αεροπλανοφόρο στην Αν. Μεσόγειο για στήριξη του δολοφονικού κράτους — Εμπλοκή της Ελλάδας στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς — Στήριξη Μητσοτάκη στην κατοχική βία του Ισραήλ

Πηγή: Eurokinissi

«Στήριξη στο δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα»

Σάββατο 14/10/2023 - 15:51,

Αποφεύγοντας κάθε αναφορά στην λέξη κατοχή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον ισραηλινό ομόλογό του Μπενιαμίν Νετανιάχου εξέφρασε την στήριξή του στην κατοχική βία του Ισραήλ.

Στη Σούδα τα αντιτορπιλικά «USS Roosevelt» και «USS Hudner»

Όπως έγινε γνωστό από το ΑΠΕ - ΜΠΕ ο Κυριάκος Μητσοτάκης «επαναβεβαίωσε τη στήριξή του στο δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα» και και σε ένα ρεσιτάλ υποκρισίας «υπογράμμισε την ανάγκη να προστατευθούν οι άμαχοι στη Λωρίδα της Γάζας», όταν οι παλαιστίνιοι βιώνουν για δεκαετίες την βαρβαρότητα των κατοχικών ισραηλινών δυνάμεων!

Ανεβαίνει συνεχώς ο αριθμός των νεκρών και τραυματιών Παλαιστινίων από τη δολοφονική δράση του Ισραήλ

902

*

Ανεβαίνει συνεχώς ο αριθμός των νεκρών και τραυματιών Παλαιστινίων από τη δολοφονική δράση του Ισραήλ

Πηγή: Associated Press

Ο απολογισμός των νεκρών στη Λωρίδα της Γάζας και τη Δυτική Όχθη από τις δολοφονικές επιθέσεις του Ισραήλ είχε φθάσει σήμερα το πρωί τους 2.383 Παλαιστινίους, ενώ σε 10.814 ανέρχονται οι τραυματίες, σύμφωνα με πηγές στο παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας. Προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 2.329.

Στη Γάζα, ο απολογισμός έφθασε τους 2.329 Παλαιστίνιους νεκρούς και τους 9.714 τραυματίες, ενώ στη Δυτική Όχθη έχουν καταγραφεί 54 νεκροί και 1.100 τραυματίες από τις 7 Οκτώβρη.

Τις τραγικές ελλείψεις στα νοσοκομεία της Γάζας επισημαίνει το Υπουργείο Υγείας με τους παλαιστίνιους αξιωματούχους να απευθύνουν έκκληση για γιατρούς και φάρμακα. 

Ο ισραηλινός στρατός χτυπά μέχρι και κομβόι αμάχων Παλαιστινίων που προσπαθούν να μετακινηθούν προς το νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, περνώντας από τομέα που το Ισραήλ, παρουσίαζε ως ασφαλή.

Πηγή: Associated Press

 Στο πλευρό της δολοφονικής δράσης του Ισραήλ τα γεράκια του πολέμου, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ με την Ουάσιγκτον να στέλνει δεύτερο αεροπλανοφόρο στη Μέση Ανατολή (βλ. κάτω) για να συνδράμει τη στρατιωτική δράση του Τελ Αβίβ κατά του παλαιστινιακού λαού.

Το Ισραήλ, στη διάρκεια της νύχτας χτύπησε το αεροδρόμιο του διεθνούς αεροδρομίου στην πόλη Χαλέπι, στη Βόρεια Συρία με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον 5 άνθρωποι, όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κι επιβεβαίωσε αργότερα το Υπουργείο Αμυνας και συριακά μέσα ενημέρωσης. 

Χθες, Σάββατο το Ιράν προειδοποίησε ότι αν δεν εμποδιστούν «τα εγκλήματα πολέμου» και η «γενοκτονία» των Παλαιστινίων που διαπράττονται κατ’ αυτή από το Ισραήλ, η κατάσταση μπορεί να ξεφύγει από κάθε έλεγχο με «πολύ σοβαρές συνέπειες».

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - «Reuters» - DPA)

902

*

Οι ΗΠΑ στέλνουν δεύτερο αεροπλανοφόρο στην Αν. Μεσόγειο για στήριξη του δολοφονικού κράτους του Ισραήλ

Δεύτερο αεροπλανοφόρο στέλνουν οι ΗΠΑ στην Aνατολική Μεσόγειο με πρόσχημα «την αποτροπή εχθρικών ενεργειών εναντίον του Ισραήλ» και βασικό στόχο την προώθηση των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών τους στην περιοχή. Την αποστολή δεύτερου αεροπλανοφόρου ανακοίνωσε χθες Σάββατο ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, ο Λόιντ Όστιν.

Το «USS Eisenhower» και τα πλοία συνοδείας του θα ενωθούν με το πρώτο αεροπλανοφόρο, το «USS Gerald R. Ford», που αναπτύχθηκε στην περιοχή μετά την 7η Οκτωβρίου, επιδεικνύοντας την «ατσάλινη δέσμευση» της Ουάσιγκτον «στην ασφάλεια του Ισραήλ» και την «αποφασιστικότητά της να αποτρέψει οποιονδήποτε κρατικό ή μη κρατικό παράγοντα που επιδιώκει την κλιμάκωση αυτού του πολέμου», όπως ανέφερε ο Λ. Όστιν στο δελτίο Τύπου που δόθηκε στη δημοσιότητα από τις υπηρεσίες του στο αμερικανικό Πεντάγωνο.

Εμπλοκή της Ελλάδας στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς

Πηγή: Eurokinissi

Τα πλοία περνούν για ανεφοδιασμό από τις αμερικανικές βάσεις στη χώρα μας, στο πλαίσιο της εμπλοκής της ελληνικής κυβέρνησης στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Συγκεκριμένα, στη βάση της Σούδας για ανεφοδιασμό έφθασαν την Παρασκευή δύο πολεμικά πλοία των ΗΠΑ που είναι στην ομάδα συνοδείας του αεροπλανοφόρου «USS Gerald R. Ford» και πρόκειται για τα αντιτορπιλικά «USS Roosevelt» και «USS Hudner» και έπειτα θα επιστρέψουν ανοιχτά της Λωρίδας της Γάζας. Σημειώνεται, επίσης, ότι στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς συμμετέχει και η ελληνική φρεγάτα «Ψαρά»

Οι ΗΠΑ άρχισαν εξάλλου την Κυριακή να στέλνουν στρατιωτική βοήθεια στο Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένων εξελιγμένων πυρομαχικών.

Πάνω από 2.500 Παλαιστίνιοι, κυρίως άμαχοι, σκοτώθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας, ανάμεσά τους πάνω από 700 παιδιά, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.