Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023

Γάζα: Κρανίου τόπος - Συντρίμμια και θάνατος — Πάνω από 7.000 οι νεκροί από τους βομβαρδισμούς των ιουδαιοναζί - Σφαγή στη Χαν Γιουνίς (VIDEO - ΦΩΤΟ) — ΚΝΕ: Τι συμβαίνει στην Παλαιστίνη; — Ριζοσπάστης: Σχέδια εκτοπισμού Παλαιστινίων και στην Ελλάδα; — Τι σημαίνουν οι ασκήσεις για προστασία υποδομών; (VIDEO)

Η πόλη Χαν Γιουνίς έχει ισοπεδωθεί (Πηγή: Associated Press)

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

Αμείλικτα ερωτήματα στην κυβέρνηση θέτει ο «Ριζοσπάστης» στο πρωτοσέλιδό του  26/10/2023 (κάτω)

*

 

ΚΝΕ: Τι συμβαίνει στην Παλαιστίνη; (VIDEO κάτω)

*

Πάνω από 7.000 οι νεκροί από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς - Σφαγή στη Χαν Γιουνίς (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Πηγή: Associated Press

Εδώ και 20 ημέρες, το Ισραήλ συνεχίζει χωρίς σταματημό τους δολοφονικούς βομβαρδισμούς και τις θηριωδίες κατά των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας, έχοντας την αμέριστη στήριξη των ΗΠΑ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, που συνεχίζουν να συγκεντρώνουν δυνάμεις στην περιοχή, σε μια προσπάθεια να καλύψουν τα νώτα του κράτους - δολοφόνου.

Πλέον οι νεκροί Παλαιστίνιοι ξεπερνούν τους 7.000 (7.028), εκ των οποίων 2.913 είναι παιδιά, από την έναρξη των ισραηλινών βομβαρδισμών στη Λωρίδα της Γάζας στις 7 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με το υπουργείο, 1.709 γυναίκες έχουν σκοτωθεί και 18.484 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

Κρανίου Τόπος η Γάζα

Πηγή: Associated Press

Η υπηρεσία προσφύγων του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους διατηρεί κάποια λιγοστά αποθέματα καυσίμων, προκειμένου τα φορτηγά να μπορούν να διανέμουν βοήθεια, οι φούρνοι να τροφοδοτούν τους ανθρώπους, το νερό να αφαλατώνεται και τα νοσοκομεία να διατηρούν σε λειτουργία τις θερμοκοιτίδες και άλλα μηχανήματα για την υποστήριξη της ζωής. 

Αν συνεχίσει να τα κάνει όλα αυτά, τα καύσιμα θα εξαντληθούν, πότε η υπηρεσία αποφασίζει πώς θα μοιράσει τις προμήθειές της, δήλωσε η εκπρόσωπος της UNRWA Tamara Alrifai. «Δίνουμε για τις θερμοκοιτίδες ή για τα αρτοποιεία; Είναι μια βασανιστική απόφαση», είπε, περιγράφοντας την τραγική κατάσταση που βιώνει ο παλαιστινιακός λαός. 

Στις 20 ημέρες της δολοφονικής μανίας του Ισραήλ κατά του Παλαιστινιακού λαού στη Γάζα, τουλάχιστον το 45% των σπιτιών, έχουν καταστραφεί ολικώς ή μερικώς.’Έχουν χτυπηθεί 219 εκπαιδευτικές μονάδες, συμπεριλαμβανομένων 29 σχολείων του ΟΗΕ. Εκτιμάται ότι τουλάχιστον 1,4 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ξεριζωθεί από τα σπίτια τους.

Τουλάχιστον 101 υγειονομικοί έχουν σκοτωθεί και πάνω από 100 έχουν τραυματιστεί, καθώς 24 νοσοκομεία βρίσκονται στην ζώνη υποχρεωτικής εκκένωσης που έχει διατάξει το Ισραήλ. Η χωρητικότητα των εναπομεινάντων νοσοκομείων ξεπερνά το 150%. Τουλάχιστον 130 νεογνά που είναι σε θερμοκοιτίδες κινδυνεύουν να πεθάνουν, λόγω της διακοπής ρεύματος.

Καθημερινά, άνθρωποι, ψάχνουν στα συντρίμμια των σπιτιών που άφησαν πίσω τους οι ισραηλινές βόμβες, για να βγάλουν εγκλωβισμένους. Γονείς αναζητούν τα παιδιάς τους και παιδιά αναζητούν τους γονείς τους μέσα στα σύντριμμα.

Στην πόλη Χαν Γιουνίς άνθρωποι ψάχνουν στα χαλάσματα για επιζώντες (Πηγή: Associated Press)

Στην Χαν Γιουνίς, της νότιας Γάζας η οποία τις τελευταίες ώρες δέχτηκε μπαράζ αεροπορικών βομβαρδισμών, ο απολογισμός των νεκρών ανεβαίνει συνεχώς.

Ο διευθυντής του νοσοκομείου Νασέρ, ανέφερε ότι τις τελευταίες ώρες, περισσότεροι από 70 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές βόμβες.

Μη αποδεκτό το ευχολόγιο της ΕΕ

Ο υπουργός Εξωτερικών της Παλαιστίνης, Ριάντ αλ Μαλίκι, βρίσκεται στην Χάγη για να ενημερώσει το Διεθνές Δικαστήριο για τα εγκλήματα πολέμου του Ισραήλ, ο οποίος δήλωσε ότι το Ισραήλ πρέπει να συμφωνήσει σε πλήρη κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, προκειμένου να καταστεί δυνατή η επείγουσα αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας».

Ο παλαιστίνιος υπουργός χαρακτήρισε ως «μη αποδεκτή» την έκκληση που αναμένεται να απευθύνουν οι ηγέτες της ΕΕ στη Σύνοδο Κορυφής για παύση των βομβαρδισμών από και προς τη Γάζα ώστε να επιτραπεί η πρόσβαση της βοήθειας, καθώς όπως είπε, δεν θα διασφάλιζε την είσοδο βοήθειας και την αποκατάσταση της παροχής νερού και ηλεκτρισμού.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Ιορδανία, το Μπαχρέιν, η Σαουδική Αραβία, το Ομάν, το Κατάρ, το Κουβέιτ, η Αίγυπτος και το Μαρόκο με κοινή τους δήλωση καταδικάζουν τη στοχοποίηση αμάχων και τις παραβιάσεις του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου στη Γάζα.

Εκατοντάδες Ιρακινοί που διαμαρτύρονται για τις επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα εμποδίζουν βυτιοφόρα φορτηγά που μεταφέρουν πετρέλαιο να περάσουν στην Ιορδανία, λέγοντας ότι δεν θα επιτρέψουν την εξαγωγή ιρακινού πετρελαίου σε χώρες που έχουν ειρηνευτικές συμφωνίες με το Ισραήλ.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε σήμερα ότι οι δυτικές χώρες δεν επικαλούνται το διεθνές δίκαιο στην Γάζα διότι «το αίμα που χύνεται είναι αίμα μουσουλμάνων». Σε ομιλία του από το προεδρικό πρόεδρο, ο Ερντογάν χαρακτήρισε «βαρβαρικές» τις επιθέσεις στην Γάζα και κατηγόρησε τις δυτικές χώρες ότι υποστηρίζουν άνευ όρων τις ισραηλινές επιθέσεις, αντί να ζητήσουν αυτοσυγκράτηση. «Κανείς δεν πρέπει να περιμένει από την Τουρκία να παραμείνει σιωπηλή μπροστά στην βία στην Γάζα» είπε χαρακτηριστικά

Χθες το βράδυ άλλα δύο σχέδια αποφάσεων που προωθήθηκαν από ΗΠΑ και Ρωσία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για τις εξελίξεις στη Γάζα - για «προσωρινή παύση των εχθροπραξιών» και για «ανθρωπιστική εκεχειρία» αντίστοιχα - δεν υιοθετήθηκαν.

«Θα χρειαστούν χρόνια» για να «αποκατασταθεί η ασφάλεια»...

Πηγή: Associated Press

Μετά την πρώτη χερσαία επιχείρηση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, η Χαμάς και η οργάνωση «Ισλαμική Τζιχάντ» προειδοποιούν ότι η απάντηση στους Ισραηλινούς, σε ενδεχόμενη ευρείας κλίμακας χερσαία επιδρομή, θα είναι «κόλαση επί της Γης».

Ο Hazem Qasam, εκπρόσωπος της Χαμάς στη Γάζα, δήλωσε ότι «Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει να απειλεί με χερσαίες επιχειρήσεις και να επιδεικνύει τη μεγάλη στρατιωτική του δύναμη στα σύνορα. Το κίνημά μας παίρνει αυτές τις απειλές στα σοβαρά και τα μέλη μας είναι πλήρως προετοιμασμένα να δείξουν στον ισραηλινό στρατό και στον κόσμο νέες εκπλήξεις όσον αφορά τις δυνατότητες και την ανθεκτικότητα».

Ο υπουργός Πολέμου του κράτους - δολοφόνου του Ισραήλ, Μπένι Γκαντζ, δήλωσε σήμερα τι θα χρειαστούν χρόνια για να αποκατασταθεί η ασφάλεια στη νότια περιοχή της χώρας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι επιχειρήσεις θα είναι μακροχρόνιες. 

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες στα ΜΜΕ σχετικά με τη χθεσινή χερσαία επιδρομή του Ισραήλ στη Γάζα. Οπως είπε, η αποστολή διήρκεσε «αρκετές ώρες» και κανένα μέλος των IDF δεν τραυματίστηκε.

Συνεχίζονται οι συγκρούσεις στα σύνορα Ισραήλ - Λιβάνου

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η ισραηλινή επιθετικότητα και στα σύνορα με τον Λίβανο. Σύμφωνα με αναφορές στο Al-jazeera, τις οποίες επικαλείται η ισραηλινή Haaretz, ο ισραηλινός στρατός βομβαρδίζει το χωριό Αϊτά αλ Σάαμπ στον νότιο Λίβανο.

Το Ισραήλ εξαπέλυσε σήμερα αεροπορικές επιδρομές και επιθέσεις με drones, με αποτέλεσμα ξεκινήσει πυρκαγιά στα χωριάφια κοντά στο χωριό. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, δεν υπάρχουν ανθρώπινες απώλειες.

(Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Reuters», «Al Jazeera»)

902

*

ΑΜΕΙΛΙΚΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Σχέδια εκτοπισμού Παλαιστινίων και στην Ελλάδα; Τι σημαίνουν οι ασκήσεις για προστασία υποδομών;

Αμείλικτα ερωτήματα στην κυβέρνηση θέτει ο «Ριζοσπάστης» στο σημερινό πρωτοσέλιδό του. 

  • Τι ξέρει για τα σχέδια βίαιου εκτοπισμού Παλαιστινίων από τη Λωρίδα της Γάζας προς άλλες χώρες, ανάμεσά τους και την Ελλάδα; Τι συζήτησαν Μητσοτάκης - Νετανιάχου;
  • Τι σημαίνουν οι απανωτές ασκήσεις για την προστασία κρίσιμων ενεργειακών υποδομών και δικτύων, με τη συμμετοχή επίλεκτων στρατιωτικών μονάδων, στο ενδεχόμενο να δεχτούν επιθέσεις και προσβολές;

Ισραηλινά σχέδια εκτοπισμού Παλαιστινίων και στην Ελλάδα;

Πηγή: Associated Press

Τον βίαιο εκτοπισμό των 2,3 εκατομμυρίων κατοίκων της Λωρίδας της Γάζας στην αιγυπτιακή χερσόνησο του Σινά και σε μια σειρά άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα, φέρονται να επεξεργάζονται επιτελεία της ισραηλινής κυβέρνησης, σε άλλη μια επιβεβαίωση των πολύμορφων συνεπειών της βαθιάς εμπλοκής της Ελλάδας στους ματωμένους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στη Μέση Ανατολή.

Συγκεκριμένα, δημοσίευμα της ισραηλινής εφημερίδας «Calcalist» επικαλείται απόρρητο έγγραφο της Ισραηλινής υπουργού Πληροφοριών Γκίλα Γάμλιελ, το οποίο αναφέρεται σε τρία εναλλακτικά σενάρια για την «επόμενη μέρα» μετά την ολοκλήρωση της επίθεσης του Ισραήλ εναντίον της Λωρίδας της Γάζας.

Σύμφωνα με το εν λόγω έγγραφο, το σενάριο που έχει «θετικά και μακροπρόθεσμα στρατηγικά αποτελέσματα» είναι αυτό του βίαιου εκτοπισμού των Παλαιστινίων από τη Λωρίδα της Γάζας στη Χερσόνησο του Σινά.

Το σχέδιο προβλέπει δημιουργία προσφυγικών καταυλισμών στην αιγυπτιακή χερσόνησο, καθώς και εγκαθίδρυση «νεκρής ζώνης» αρκετών χιλιομέτρων εντός του αιγυπτιακού εδάφους, ώστε να αποτρέπεται η επιστροφή των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας.

Επιπλέον, προβλέπεται η ανάπτυξη συνεργασιών με άλλες χώρες για την απορρόφηση εκτοπισμένων Παλαιστινίων, κάνοντας ονομαστική αναφορά στον Καναδά, στην Ελλάδα, στην Ισπανία και χώρες της Βόρειας Αφρικής.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι το εν λόγω απόρρητο έγγραφο αντανακλά «προτάσεις της υπουργού» και δεν αποτελεί επίσημο κυβερνητικό σχέδιο, ωστόσο μια σειρά ισραηλινοί σχεδιασμοί βίαιου εκτοπισμού των Παλαιστινίων από τη Λωρίδα της Γάζας προς την Αίγυπτο και άλλες χώρες, όπως και από τη Δυτική Οχθη προς την Ιορδανία, επανέρχονται πιο έντονα στο προσκήνιο, προκαλώντας και έντονες αντιδράσεις από τους ηγέτες της Αιγύπτου και της Ιορδανίας.

Εξίσου χαρακτηριστικά, στις 17 Οκτώβρη, έκθεση της δεξαμενής σκέψης «Misgav Institute for National Security & Zionist Strategy» του πρώην στενού συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας του πρωθυπουργού Νετανιάχου, Meir Ben Shabbat, η οποία δημοσιοποιήθηκε στην αμερικανική ιστοσελίδα «Mondoweiss», αναφέρει ξεκάθαρα ότι η τρέχουσα συγκυρία προσφέρει μία «στιγμή μοναδικής και σπάνιας ευκαιρίας για εκκένωση όλης της Λωρίδας της Γάζας σε συντονισμό με την αιγυπτιακή κυβέρνηση»...

Τα ερωτήματα λοιπόν για την κυβέρνηση είναι αμείλικτα:

Υπάρχουν τέτοια σχέδια εκτοπισμού Παλαιστινίων στην Ελλάδα;

Τι θέση παίρνει η κυβέρνηση για τις αποκαλύψεις; Τι εννοούσε ο πρωθυπουργός στην επίσκεψή του στο Ισραήλ ότι η κυβέρνηση θα προσφέρει «όποια βοήθεια» της ζητηθεί;

Πάνω από 7 ασκήσεις προστασίας κρίσιμων ενεργειακών υποδομών

Τόση... ασφάλεια και σταθερότητα προσφέρει η εμπλοκή

Η εμπλοκή της χώρας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς της ντόπιας αστικής τάξης και των λυκοσυμμαχιών της στο εξωτερικό αυξάνει συνεχώς τους κινδύνους για τον λαό.

Διόλου τυχαία, εντείνονται τα «μέτρα ασφαλείας» που παίρνουν «προληπτικά» κυβέρνηση και αρμόδιες υπηρεσίες, επιβεβαιώνοντας πως ό,τι πλασάρουν ως εγγυήσεις ασφάλειας και σταθερότητας (στρατηγικές συμμαχίες, διακρατικές συμφωνίες, συμμαχικές υποχρεώσεις κ.λπ.), μόνον ανασφάλεια προκαλούν.

Εξ ου και, κατά πληροφορίες, το τελευταίο διάστημα έγιναν με επίκεντρο τη Ρεβυθούσα τουλάχιστον 7 ασκήσεις προστασίας κρίσιμων ενεργειακών υποδομών και δικτύων, όπου δοκιμάστηκε μάλιστα η ετοιμότητα να αντεπεξέλθουν σε επιθέσεις και προσβολές επίλεκτες μονάδες, όπως η Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος (ΜΥΑ/ΛΣ).

Θυμίζουμε, άλλωστε, ότι όπως αποκάλυψε ο «Ριζοσπάστης» ήδη από χτες, έχουν δοθεί οδηγίες και κατευθύνσεις για αυξημένα μέτρα ασφαλείας σε μια σειρά από σημεία ανά την επικράτεια, όπου έχουν αναπτυχθεί μόνιμα οι Αμερικανοί ή «αξιοποιούν» περιοδικά, όπως:

Το στρατόπεδο «Νταλίπη» στη Θεσσαλονίκη, όπου κατά καιρούς φιλοξενούνται αξιωματούχοι των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, που συντονίζουν κινήσεις της λυκοσυμμαχίας μέσω του λιμένα της πόλης. Το απόσπασμα (TC Det Eastern Med - Greece Detachment) του 839 Τάγματος Μεταφορών του US Army (με χώρες ευθύνης Ελλάδα, Τουρκία και Ιταλία) που έχει αναπτυχθεί στον Λιμένα Κερατσινίου (γραφεία και αποθήκη). Το στρατόπεδο «Ζορμπά» στου Γουδή, όπου εδρεύει το περιλάλητο Γραφείο Αμυντικής Συνεργασίας (Office of Defense Cooperation - ODC), το οποίο, ως κομμάτι της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα, προωθεί τα στρατιωτικά σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στη χώρα. Το στρατόπεδο «Γεωργούλα» στον Βόλο. Η 113 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα. Η Αεροπορική Βάση Ανδραβίδας. Το στρατόπεδο «Τριανταφυλλίδη» στο Πετροχώρι Ξάνθης.

Και, τέλος, 4 σημεία στην Αλεξανδρούπολη, συγκεκριμένα το στρατόπεδο «Κανδηλάπτη» (χαρακτηρισμένο από τους Αμερικανούς Logistics Support Area «Αlex A»), το στρατόπεδο «Γιαννούλη» (Logistics Support Area «Αlex Β») και ακόμα το λιμάνι και το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, σημεία εισόδου και εξόδου στις διεκπεραιώσεις αμερικανοΝΑΤΟικού πολεμικού υλικού προς και από τη συνοριογραμμή με τη Ρωσία.

902

*

ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ

Συντρίμμια και θάνατος στις πόλεις της Γάζας (ΦΩΤΟ)

Η πόλη Beit Hanoun πρίν (αριστερά) και μετά τους βομβαρδισμούς (δεξιά). (Πηγή: Associated Press)

Πέμπτη 26/10/2023 - 19:07

Σε συντρίμμια έχουν μετατραπεί ολόκληρες γειτονιές στις πόλεις της Λωρίδας της Γάζας, από τον ανηλεή βομβαρδισμό του Ισραήλ.

Δορυφορικές φωτογραφίες που τραβήχτηκαν πριν και μετά την έναρξη της επίθεσης του Ισραήλ κατά του Παλαιστινιακού λαού, αποτυπώνουν το μέγεθος της καταστροφής. 

Δείτε την γειτονία Izbat στην Beit Hanoun στη βόρεια Γάζα, πριν και μετά τους δολοφονικούς βομβαρδισμούς. 

Η γειτονία Izbat στην Beit Hanoun πριν και μετά τους βομβαρδισμούς που συνεχίζονται. (Πηγή: Associated Press)

Μόνο ερείπια

Ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα στις πόλεις της Λωρίδας της Γάζας έχουν «σβηστεί» από τον χάρτη.

Σπίτια και πολυκατοικίες έχουν γίνει ερείπια, θάβοντας χιλιάδες ανθρώπους στα συντρίμμια.

Η πόλη Atatra, στη βόρεια Γάζα δεν θυμίζει σε τίποτα την προηγούμενη κατάσταση, όπως φαίνεται στην φωτογραφία. 

Δορυφορική εικόνα της πόλης Atatra πριν και μετά τους βομβαρδισμούς που συνεχίζονται (Πηγή: Associated Press)

Στις 20 ημέρες της δολοφονικής μανίας του Ισραήλ κατά του Παλαιστινιακού λαού στη Γάζα, τουλάχιστον το 45% των σπιτιών, έχουν καταστραφεί ολικώς ή μερικώς.

902

*

ΘΕΜΑΤΙΚΟ VIDEO ΤΗΣ ΚΝΕ

Τι συμβαίνει στην Παλαιστίνη; (VIDEO)

Πέμπτη 26/10/2023 - 18:03

Η ΚΝΕ, συνεχίζει τη σειρά θεματικών βίντεο (video essays), αυτή τη φορά στρέφοντας τον μεγεθυντικό της φακό στη μεγαλύτερη υπαίθρια φυλακή του πλανήτη, την Παλαιστίνη!

Για το νέο βίντεο η ΚΝΕ αναφέρει:

«Η Λωρίδα της Γάζας και όλη η περιοχή της Παλαιστίνης και της Μέσης Ανατολής φλέγεται. Εικόνες από νεκρά παιδιά έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο και τα μέσα ενημέρωσης, σφίγγοντας τα στομάχια όποιου θέλει να λέγεται άνθρωπος. Fake news, αντιπαραθέσεις και αγοραπωλησίες πάνω στα πτώματα μονοπωλούν τη συζήτηση στα τηλεπαράθυρα.

Ποιος έχει δίκιο; Ποια χώρα βρίσκεται σε αυτοάμυνα; Πώς μετριέται το “ανθρωπιστικό κόστος”; Οι λέξεις, οι αξίες και τα ιδανικά αλλάζουν νόημα κατά το δοκούν των σφαγέων ιμπεριαλιστών. Η πραγματικότητα, όμως, είναι μια: Το Ισραήλ είναι μια δύναμη κατοχής και οι Παλαιστίνιοι δεν έχουν ελεύθερη πατρίδα.

Εδώ και τώρα να εκφραστεί η μέγιστη δυνατή λαϊκή στήριξη και αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό, ενάντια στην ισραηλινή επιθετικότητα και κατοχή, για ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος, στα σύνορα του 1967 με έδρα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ - ΕΕ για τη στήριξη της εγκληματικής πολιτικής του Ισραήλ.

Εμείς πάντα θα είμαστε με το παιδί που κρατάει τη σφεντόνα. Με τη νεαρή κοπέλα που χαστουκίζει έναν πάνοπλο ισραηλινό στρατιώτη, με αυτούς που δυναμώνουν την πεποίθηση και σε εμάς ότι όσο κι αν καρτεράει ο αντίπαλος αυτοί δε θα λυγίσουν. Είμαστε με τον κάθε λαό που ο ίδιος έχει δικαίωμα και υποχρέωση να αντισταθεί απέναντι στους δυνάστες του. Πάντα βρισκόμαστε στην ίδια πλευρά: Με τους λαούς που αντιστέκονται για να ζήσουν, με τους λαούς που παλεύουν για να νικήσουν...».

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.