Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023

ΣΦΑΓΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ: Εκατοντάδες νεκροί από βομβαρδισμό των κατά Σαρόν Ιουδαιοναζί σε νοσοκομείου της Γάζας — ΚΚΕ: Απίστευτες θηριωδίες του Ισραήλ - Θα είναι συνενοχή η επίσκεψη Μητσοτάκη — Συνδικαλιστικές οργανώσεις Αττικής: Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης — Σύνταγμα, Τετάρτη, 7 μ.μ. και πορεία στην πρεσβεία του Ισραήλ — Καμιά εμπλοκή της χώρας μας στη σφαγή της Γάζας

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

Συνδικαλιστικές οργανώσεις Αττικής: Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης — Σύνταγμα, Τετάρτη, 7 μ.μ. και πορεία στην πρεσβεία του Ισραήλ — Καμιά εμπλοκή της χώρας μας στη σφαγή της Γάζας (SPOT)

*

ΣΦΑΓΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ

Εκατοντάδες νεκροί από βομβαρδισμό του Ισραήλ σε νοσοκομείο στη Γάζα (ΦΩΤΟ)

Πηγή φωτό πάνω: twitter.com

Τρίτη 17/10/2023 - 20:46

Για 500 νεκρούς στο νοσοκομείο «Al-Ahly» στην κεντρική Γάζα που βομβάρδισε το Ισραήλ κάνει λόγο το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας στη Λωρίδα της Γάζας.

Βίντεο από πυραυλική επίθεση στη Γάζα φαίνεται να δείχνουν τη στιγμή της σφαγής στο νοσοκομείο. 

Νωρίτερα το Γαλλικό Πρακτορείο μετέδωσε πως σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας στο υπό τη διοίκηση της Χαμάς παλαιστινιακό έδαφος, οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές σε νοσοκομειακό συγκρότημα της Γάζας προκάλεσαν το θάνατο τουλάχιστον 200 Παλαιστινίων.

Επίσης, το Al Jazeera μεταδίδει πως οι περισσότεροι νεκροί και τραυματίες είναι γυναίκες και παιδιά αφού το νοσοκομείο ήταν γεμάτο από πολίτες λόγω των ισραηλινών επιθέσεων και επικαλούμενο πληροφορίες από το υπουργείο Υγείας στη Λωρίδα της Γάζας, αναφέρει πως υπάρχουν πληροφορίες για εκατοντάδες εγκλωβισμένους στα ερείπια.

Μετά τη φονική επίθεση, ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος ενώ ο εκπρόσωπος της Παλαιστινιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας, Μ. Μπάσαλ, ανακοίνωσε ότι «το μακελειό στο νοσοκομείο Αλ Αχλί δεν έχει προηγούμενο στα χρονικά. Παρότι έχουμε γίνει μάρτυρες τραγωδιών σε προηγούμενους πολέμους, αυτό που έγινε σήμερα ισοδυναμεί με γενοκτονία». Από την πλευρά της η Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO) κάλεσε «τη διεθνή κοινότητα να παρέμβει άμεσα για να σταματήσει αυτήν τη σφαγή» καθώς «η σιωπή δεν είναι πλέον αποδεκτή».

Σημειώνεται πως σύμφωνα με την παλαιστινιακή Αρχή, μέχρι στιγμής περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη των επιθέσεων του ισραηλινού στρατού.

Επιπλόνε, τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν όταν ένα σχολείο χτυπήθηκε κατά τη διάρκεια αεροπορικών επιδρομών στον προσφυγικό καταυλισμό «Al-Maghazi» στη Λωρίδα της Γάζας, όπως ανακοίνωσαν τα Ηνωμένα Έθνη. 

902

*

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

ΚΚΕ: Απίστευτες θηριωδίες του Ισραήλ - Θα είναι συνενοχή η επίσκεψη Μητσοτάκη

Τρίτη 17/10/2023 - 22:26

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ σε νοσοκομείο στη Γάζα (πάνω).

«Το κράτος του Ισραήλ προχωρά πλέον σε απίστευτες θηριωδίες. Ο βομβαρδισμός νοσοκομείου στη Γάζα που, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει οδηγήσει σε εκατοντάδες νεκρούς, ανάμεσά τους πολλές γυναίκες και παιδιά, δείχνει ότι δεν διστάζουν μπροστά σε κανένα έγκλημα.

Ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση της ΝΔ, με την ανιστόρητη θέση περί "δικαιώματος αυτοάμυνας του Ισραήλ" καλύπτουν αυτά τα εγκλήματα, μαζί με τα κόμματα που έσπευσαν από την πρώτη στιγμή να καταδικάσουν τον αγώνα των Παλαιστινίων. Καμία επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στο Ισραήλ και καμία επαφή με τη δολοφονική κυβέρνηση Νετανιάχου δεν πρέπει να υπάρξει. Θα πρόκειται για συνενοχή που θα τιμωρήσει ο ελληνικός λαός.

Η καταδίκη των εγκλημάτων και η αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης να εκφραστεί αύριο με τη μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν τα εργατικά σωματεία και άλλοι μαζικοί φορείς στο Σύνταγμα. Λευτεριά στην Παλαιστίνη!»

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.