Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2023

Γιουσέφ Ντορχόμ, πρέσβης της Παλαιστίνης: Συγχαρητήρια επιστολή στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα για την επιτυχία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και ευχαριστίες για τη σταθερή και χωρίς αστερίσκους υποστήριξη του ΚΚΕ στον παλαιστινιακό λαό

ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

Συγχαρητήρια επιστολή στο ΚΚΕ για την επιτυχία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στις εκλογές

Φωτό: Από την πρόσφατη συνάντηση του Δ. Κουτσούμπα με τον πρέσβη της Παλαιστίνης

Τρίτη 17/10/2023 - 09:27

Συγχαρητήρια επιστολή στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, και στην Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος, για την επιτυχία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στη μάχη των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών και την ανάδειξη κομμουνιστών δημάρχων, έστειλε ο πρέσβης της Παλαιστίνης στην Ελλάδα, Γιουσέφ Ντορχόμ, εκφράζοντας παράλληλα τις ευχαριστίες του για τη σταθερή και χωρίς αστερίσκους υποστήριξη του ΚΚΕ στον παλαιστινιακό λαό.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Αξιότιμε κ. Κουτσούμπα, Γενικέ Γραμματέα,

Αγαπητά μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας,

Θέλω να σας συγχαρώ από καρδιάς για τη μεγάλη επιτυχία της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στην εκλογική μάχη των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών και την ανάδειξη των δημάρχων που πρόσκεινται στις τάξεις του Κόμματός σας στις πόλεις της Πάτρας, του Τυρνάβου, της Ικαρίας, στους δήμους της Καισαριανής, του Χαϊδαρίου και της Πετρούπολης.

Ο τοίχος της Καισαριανής έχει νωπό το αίμα των ηρώων που έπεσαν για την πατρίδα, όπως ακριβώς και οι ψυχές αθώων Παλαιστίνιων που χάνουν την πατρίδα τους.

Αυτή η νίκη αποτελεί τη λαϊκή επιβράβευση για την επιμονή και τους αγώνες σας για τις πλατιές λαϊκές μάζες. Θέλω παράλληλα να σας εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες, εκ μέρους του Παλαιστινιακού λαού και εμού προσωπικά, για τη σταθερή και ανοιχτή, χωρίς αστερίσκους υποστήριξή σας στα δίκαια αιτήματα των Παλαιστινίων για μια Ανεξάρτητη και Δημοκρατική Πατρίδα. Η στήριξη αυτή στο πρόσωπο του Παλαιστινιακού λαού αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των αρχών και της ιδεολογικής ταυτότητας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας.

Η στήριξή σας μας δίνει δύναμη και κουράγιο τούτη τη σκοτεινή ώρα, που τα όρια της δημοκρατίας δοκιμάζονται.

Μετά τιμής,

Yussef Dorkhom

Πρέσβης του Κράτους της Παλαιστίνης στην Ελλάδα».

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.