Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2023

Δημήτρης Κουτσούμπας: Σταθεροποιείται και ενισχύεται το ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής — Την ερχόμενη Κυριακή πάμε και ψηφίζουμε για να ολοκληρώσουμε τη νίκη των συνδυασμών της "Λαϊκής Συσπείρωσης" εκεί που πέρασαν στον β΄ γύρο (VIDEO)

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ

Σταθεροποιείται και ενισχύεται το ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής

Κυριακή 08/10/2023 - 22:27

«Τα αποτελέσματα των εκλογών επιβεβαιώνουν θετικές διεργασίες που κυοφορούνται τρεις μόλις μήνες μετά τις βουλευτικές εκλογές, παρότι ο συσχετισμός εξακολουθεί να είναι πολύ αρνητικός», σημείωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, για το αποτέλεσμα των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών και χαιρέτισε τις εκατοντάδες χιλιάδες που στήριξαν τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε όλη τη χώρα. 

Η δήλωση


«Κατ’ αρχάς θα ήθελα να απευθύνω χαιρετισμό στους εκατοντάδες χιλιάδες σε όλη τη χώρα που στήριξαν τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στις σημερινές δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Τα αποτελέσματα των εκλογών επιβεβαιώνουν θετικές διεργασίες που κυοφορούνται, 3 μόλις μήνες μετά από τις βουλευτικές εκλογές, παρότι ο συσχετισμός εξακολουθεί ακόμα να είναι πολύ αρνητικός.

Μπορούμε να πούμε ότι σταθεροποιείται και ενισχύεται, αργά αλλά σταθερά, ένα ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής, του ταξικού της χαρακτήρα υπέρ των καπιταλιστικών συμφερόντων, συντελείται ορισμένος απεγκλωβισμός εργατικών - λαϊκών δυνάμεων από τα αστικά κόμματα, ανεβαίνει το κύρος και η εμπιστοσύνη στο ΚΚΕ, μεγαλώνει η μαχητική συμπόρευση με το ΚΚΕ σε ολόκληρη τη χώρα.

Αυτή η τάση εκφράστηκε σήμερα με τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης" με το γαρίφαλο και στις 13 Περιφέρειες της χώρας και σε 262 δήμους σε όλη την Ελλάδα.

Με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα το ποσοστό της "Λαϊκής Συσπείρωσης" πανελλαδικά, στις 13 Περιφέρειες, καταγράφεται πάνω από 10,0%, έναντι 6,86% που ήταν στις προηγούμενες περιφερειακές εκλογές του 2019 και φυσικά του ποσοστού 7,69% στις βουλευτικές εκλογές του Ιούνη 2023.

Ιδιαίτερη, ξεχωριστή σημασία έχει το ποσοστό στη μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας στην Αττική που βρίσκεται στο 14%.

Χαιρετίζουμε την εκλογή από τον α΄ γύρο δημάρχου ξανά της "Λαϊκής Συσπείρωσης", μετά από χρόνια, στην Ικαρία, στο "κόκκινο νησί".

Ξεχωριστά χαιρετίζουμε το πολύ υψηλό ποσοστό του δήμαρχου Πάτρας Κ. Πελετίδη με πάνω από 41%, παρά τον βρώμικο πόλεμο που δέχτηκε από τις άλλες δυνάμεις.

Είναι πολύ σημαντικό ότι για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια αρκετοί συνδυασμοί που στηρίζει το ΚΚΕ θα δώσουν τη μάχη στον β΄ γύρο την επόμενη Κυριακή, όπως στην Πάτρα, την Πετρούπολη, την Καισαριανή, το Χαϊδάρι, τη Νίκαια - Άγιο Ιωάννη Ρέντη, στον Τύρναβο και αλλού. Ενώ, σε αρκετούς άλλους δήμους οι υποψήφιοι της "Λαϊκής Συσπείρωσης" συγκέντρωσαν πολύ υψηλά, διψήφια ποσοστά.

Την ερχόμενη Κυριακή πάμε και ψηφίζουμε για να ολοκληρώσουμε τη νίκη των συνδυασμών της "Λαϊκής Συσπείρωσης" εκεί που πέρασαν στον β΄ γύρο.

Εκεί που τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης" δεν είναι στον β΄ γύρο, καλούμε τον ελληνικό λαό να στείλει μήνυμα καταδίκης, με λευκό ή άκυρο, των κομμάτων και των άλλων συνδυασμών, όπως κι αν αυτά ονομάζονται, τα οποία κινούνται στη γραμμή της στήριξης της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και υπηρετούν πιστά μέσα στους δήμους και τις Περιφέρειες ως μακρύ χέρι του αστικού κράτους και των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων για τη διασφάλιση των κερδών τους και όχι φυσικά για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

Έχουμε πλήρη επίγνωση ότι μεγαλώνουν οι ευθύνες μας να συμβάλουμε πιο αποφασιστικά στην ανασυγκρότηση, τη μαχητικότητα, τη μαζικότητα του εργατικού - λαϊκού κινήματος, στην οργάνωση της καθημερινής πάλης του λαού, για να αποτρέψουμε χειρότερα μέτρα από την κυβέρνηση της ΝΔ και από τη συναίνεση που της παρέχουν τα άλλα αστικά κόμματα, αλλά και από τις αντιλαϊκές Τοπικές Διοικήσεις σε δήμους και Περιφέρειες. Για να είμαστε δίπλα σε κάθε λαϊκό πρόβλημα, να διεκδικήσουμε την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Σε αυτή την υπόθεση, το ΚΚΕ μαζί με πολύ περισσότερους πλέον εκλεγμένους μας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στις Περιφέρειες, στα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια, θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις».

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.