Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023

Το έγκλημα των (κατά Σαρόν) ιουδαιοναζί συνεχίζεται: Μακελειό με νέους βομβαρδισμούς κατοικιών τα ξημερώματα — Πολύνεκρες επιδρομές, μαζικές συλλήψεις και βασανιστήρια στη Δυτική Όχθη — Βομβαρδίστηκε το μοναστήρι του Αγ. Πορφυρίου στη Γάζα — Εντατικές προετοιμασίες για τη χερσαία εισβολή — ΗΠΑ: Οικονομική και υλική στήριξη στο Ισραήλ (VIDEO - ΦΩΤΟ - Tweet)

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

Νέο έγκλημα από το Ισραήλ: Βομβαρδίστηκε το μοναστήρι του Αγ. Πορφυρίου στη Γάζα (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Το υπουργείο Εσωτερικών της Γάζας ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 18 εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι, χριστιανοί και μουσουλμάνοι, που είχαν αναζητήσει καταφύγιο στον χώρο του ελληνορθόδοξου μοναστηριού του Αγ. Πορφυρίου σκοτώθηκαν και άλλοι τραυματίστηκαν από τον ισραηλινό βομβαρδισμό (βλ. κάτω).

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι το χτύπημα ισοπέδωσε το κτίριο που στεγάζονταν οι διοικητικές υπηρεσίες της μονής, το οποίο χρησιμοποιούνταν ως χώρος στέγασης αμάχων που είχαν καταφύγει στο μοναστήρι για γλιτώσουν από τις ισραηλινές βόμβες. Από την έκρηξη χτυπήθηκε και ο ναός του μοναστηριού.

Οι έρευνες συνεχίζονται στα χαλάσματα.

Ο ισραηλινός στρατός παραδέχθηκε σήμερα ότι χθες διεξήγαγε αεροπορική επιδρομή στην περιοχή, ισχυριζόμενος προκλητικά ότι το κτίριο των διοικητικών υπηρεσιών του μοναστηριού «χρησίμευε για να εξαπολύονται επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ και εκεί βρισκόταν τρομοκρατική υποδομή της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς».

Το Ορθόδοξο Πατριαρχείο της Ιερουσαλήμ σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για «έγκλημα πολέμου που δεν μπορεί να αγνοηθεί», καταδικάζοντας «με τον πιο έντονο τρόπο την ισραηλινή αεροπορική επιδρομή που έπληξε τον χώρο της εκκλησίας στην πόλη της Γάζας».

«Το Πατριαρχείο υπογραμμίζει ότι η στοχοθέτηση των εκκλησιών, καθώς και των καταφυγίων που προσφέρουν για την προστασία των αθώων πολιτών, κυρίως των παιδιών και των γυναικών που έχουν χάσει τα σπίτια τους λόγω των ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών εναντίον κατοικημένων περιοχών τις 13 τελευταίες ημέρες, αποτελεί έγκλημα πολέμου και δεν μπορεί να αγνοηθεί», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Από την πλευρά του το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας, χωρίς να κατονομάζει το Ισραήλ για την επίθεση, αρκείται στο να δηλώσει ότι «η προστασία των αμάχων και η ασφάλεια των τόπων λατρείας και των θρησκευτικών ιδρυμάτων θα πρέπει να διασφαλίζονται και να γίνονται σεβαστές από κάθε πλευρά».

Να σημειωθεί ότι στη Γάζα βρίσκονται περίπου 25 άνθρωποι με ελληνικά διαβατήρια. Οι 13 έχουν δηλώσει ότι θέλουν να φύγουν και είναι σε επαφή με το προξενείο και την πρεσβεία. Έχει δε υπάρξει συνεννόηση πως μόλις ανοίξει η Ράφα θα περάσουν στην Αίγυπτο. Οι υπόλοιποι, που συνδέονται κυρίως με το μοναστήρι του Αγ. Πορφυρίου, είχαν δηλώσει ότι θα μείνουν.

902

*

Συνεχίζεται το μακελειό στη Γάζα από το Ισραήλ - Επίθεση σε ελληνορθόδοξη εκκλησία

Οι δολοφονικοί βομβαρδισμοί του κατοχικού ισραηλινού στρατού στην ασφυκτικά αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζας συνεχίζονται για 14η μέρα, σε συνδυασμό με νέες αιματηρές επιθέσεις του κατοχικού στρατού στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, κλιμακώνοντας το νέο έγκλημα του ισραηλινού κράτους εναντίον των Παλαιστινίων.

Την ίδια ώρα, μετά και το διάγγελμα του Τζο Μπάιντεν, η πολεμική μηχανή του Ισραήλ, έχοντας εξασφαλίσει την οικονομική και υλική στήριξη των ΗΠΑ, αυξάνει την ετοιμότητά της για τη χερσαία εισβολή στον παλαιστινιακό θύλακα.

Νέοι βομβαρδισμοί κατοικιών τα ξημερώματα

Πηγή: Associated Press

Νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί σημειώθηκαν τα ξημερώματα στην κεντρική Γάζα, με αποτέλεσμα μεγάλος αριθμός ανθρώπων να σκοτωθεί και να τραυματιστεί.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η αεροπορική επιδρομή στοχοθέτησε μεταξύ άλλων πολυκατοικία στην πόλη Deir al-Balah, η οποία εξαφανίστηκε από τον χάρτη, παρασέρνοντας στα συντρίμμια απροσδιόριστο, μέχρι στιγμής, αριθμό ανθρώπων.

Ανάμεσα στα κτίρια που χτυπήθηκαν από τις ισραηλινές βόμβες είναι και η ελληνορθόδοξη εκκλησία του Αγ. Πορφυρίου με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 8 άνθρωποι που είχαν καταφύγει εκεί. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι από την επιδρομή καταστράφηκε το μπορστινό μέρος του ναού και κατέρρευσε παρακείμενο οικοδόμημα.

Το πρακτορείο WAFA μετέδωσε ότι από την επίθεση σκοτώθηκε τουλάχιστον ένα κορίτσι και τραυματίστηκαν πολλοί άνθρωποι. Ελληνικά ΜΜΕ, επικαλούμενα πηγές κοντά στην ελληνορθόδοξη εκκλησία, ανέφεραν ότι υπήρχαν πολλοί άνθρωποι εγκλωβισμένοι κάτω από τα ερείπια.

Να σημειωθεί ότι η εκκλησία βρίσκεται μόλις λίγα μέτρα από το Νοσοκομείο «Αλ Άχλι» που βομβαρδίστηκε από το Ισραήλ την Τρίτη.

Σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό, οι βομβαρδισμοί του τελευταίου 24ώρου έχουν σκοτώσει 307 Παλαιστίνιους, ενώ από τις 7 Οκτώβρη έχουν σκοτωθεί 3.785 άνθρωποι εκ των οποίων 1.524 παιδιά και 1.444 γυναίκες.

Ο πραγματικός αριθμός των νεκρών, ωστόσο, είναι μεγαλύτερος καθώς εκατοντάδες νεκροί βρίσκονται θαμμένοι κάτω από τα συντρίμμια των ισοπεδωμένων, από τις ισραηλινές βόμβες, πολυκατοικιών.

Πολύνεκρες επιδρομές, μαζικές συλλήψεις και βασανιστήρια στη Δυτική Όχθη

Στο μεταξύ, τουλάχιστον 14 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν χτες από ισραηλινά πυρά στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, καθώς εντείνονται οι επιθέσεις του ισραηλινού στρατού και σε αυτό το μέτωπο.

Συνολικά, τουλάχιστον 77 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στη Δυτική Όχθη από τον κατοχικό στρατό ή Εβραίους εποίκους από τις 7 Οκτώβρη.

Συγκεκριμένα, 12 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν χτες σε μεγάλη επίθεση του ισραηλινού στρατού στον καταυλισμό προσφύγων του Νουρ Σαμς, στην Τουκαρέμ.

Χερσαίες δυνάμεις απέκλεισαν από νωρίς τον καταυλισμό και εισέβαλαν σε αυτόν, ενώ στην επιχείρηση συμμετείχαν ελικόπτερα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Ισραηλινές δυνάμεις απαγόρευαν μέχρι αργά χτες την είσοδο ασθενοφόρων για την παραλαβή πτωμάτων και τραυματιών...

Εξάλλου, ένας 17χρονος Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από σφαίρες στον καταυλισμό Ντεϊσέχ, κοντά στη Βηθλεέμ και ένας 32χρονος στο Μπουντρούς, στα δυτικά της Ραμάλα.

Την ίδια ώρα αυξάνονται οι μαζικές συλλήψεις Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη, φτάνοντας τουλάχιστον στις 870 από τις 7 Οκτώβρη.

Σε χθεσινή δήλωσή του, ο πρόεδρος της επιτροπής για τους Παλαιστινίους πολιτικούς κρατούμενους, Φάρες Καντούρα, κατήγγειλε ότι «οι δυνάμεις κατοχής προχωρούν σε βασανιστήρια σε βάρος των Παλαιστίνιων πολιτικών κρατουμένων. Μιλάμε για σπασμένα άκρα από τα βασανιστήρια. Αρκετοί κρατούμενοι έχουν γίνει αγνώριστοι από το ξύλο».

Τόνισε επίσης ότι «ο αριθμός των Παλαιστίνιων πολιτικών κρατουμένων ήταν 5.300, αλλά από τις 7 Οκτώβρη μιλάμε πλέον για πάνω από 10.000».

Οικονομική και υλική στήριξη στο Ισραήλ και την Ουκρανία έταξε και πάλι ο Τζο Μπάιντεν

Πηγή: Associated Press

Με χθεσινοβραδινό του διάγγελμα το πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει, ήδη από σήμερα, το Κογκρέσο να εγκρίνει «με κατεπείγουσα διαδικασία» χρηματοδότηση γα τη χορήγηση οικονομικής βοήθειας στο Ισραήλ και στην Ουκρανία, «σημαντικών εταίρων μας».

Ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για «έξυπνη επένδυση» που θα εγγυηθεί την «ασφάλεια» των Αμερικανών «για γενιές».

Ο Τζο Μπάιντεν, κλιμακώνοντας την αντιπαράθεση, ισχυρίστηκε ότι η Χαμάς και ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν έχουν το «κοινό» πως θέλουν να «αφανίσουν» δημοκρατίες, εμφανίζοντας τις ΗΠΑ ως τη δύναμη που θα τις προστατεύσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου ειδήσεων «Reuters», το αίτημα προς το Κογκρέσο θα περιλαμβάνει 60 δισ. δολάρια για την Ουκρανία και 14 δισ. δολάρια για το Ισραήλ. Ακόμη, θα ζητηθούν 14 δισ. για την ασφάλεια των συνόρων με το Μεξικό και 7 δισ. για την περιοχή του Ινδο-Ειρηνικού, ιδίως για την Ταϊβάν.

Εντατικές προετοιμασίες για τη χερσαία εισβολή

Πηγή: Associated Press

Χαρακτηριστικά στοιχεία για τις εντεινόμενες προετοιμασίες για χερσαία εισβολή του κατοχικού ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας είναι η χτεσινή επίσκεψη που πραγματοποίησαν σε στρατεύματα στα σύνορα με τον παλαιστινιακό θύλακα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ.

«Τώρα βλέπετε τη Γάζα από μακριά, σύντομα θα τη δείτε από μέσα», είπε ο Γκάλαντ στα στρατεύματα της Ταξιαρχίας «Givati», προσθέτοντας ότι «η εντολή θα έρθει».

Ο επικεφαλής της Νότιας Διοίκησης του ισραηλινού κατοχικού στρατού, υποστράτηγος Γ. Φίνκελμαν, δήλωσε ότι η αναμενόμενη χερσαία επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας θα είναι «μακρά σε χρόνο και έντονη».

Αντίστοιχα, και ο Μπ. Νετανιάχου επισκέφθηκε επίλεκτη μονάδα του κατοχικού στρατού κοντά στα σύνορα με τη Γάζα, αναφέροντας ότι «θα νικήσουμε με όλη μας τη δύναμη (...) θα χτυπήσουμε δυνατά τους εχθρούς μας για να πετύχουμε τη νίκη».

Αεροπλάνα με στρατιωτική στήριξη από τις ΗΠΑ

Το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε χτες ότι παρέλαβε ένα μεταγωγικό αεροπλάνο από τις ΗΠΑ που μετέφερε την πρώτη αποστολή τεθωρακισμένων οχημάτων που προορίζονται για χρήση από τον ισραηλινό κατοχικό στρατό.

Τα οχήματα αυτά, όπως ανακοίνωσε το ισραηλινό υπουργείο, θα αντικαταστήσουν αυτά που υπέστησαν ζημιές κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων μετά τις 7 Οκτώβρη.

Επιπλέον, το αμερικανικό Πεντάγωνο ετοιμάζεται να στείλει στο Ισραήλ τα δύο αντιπυραυλικά συστήματα «Iron Dome» που έχουν αγοράσει οι ΗΠA.

Εκπρόσωποι του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας είπαν την Τετάρτη σε μέλη του Κογκρέσου ότι η Ουάσιγκτον σχεδιάζει να «νοικιάσει» τα συστήματα αυτά στο Ισραήλ, διατηρώντας την κυριότητά τους. Τα συστήματα θα μεταφερθούν πίσω στο Ισραήλ εντός των επόμενων ημερών, είπε στο πρακτορείο «Reuters» ένας συνεργάτης μέλους του Κογκρέσου.

(Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Reuters», AFP, «Al Jazeera»)

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.