Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023

Νίκος Σοφιανός: Η διοίκηση Μπακογιάννη με τις παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ δούλεψαν στο Δημοτικό Συμβούλιο για τον «Μεγάλο Περίπατο», τη διπλή ανάπλαση του μπετόν στον Βοτανικό και τη μετατροπή της πόλης σε «πρότυπη τουριστική» — Η «Λαϊκή Συσπείρωση» έχει τη δυναμική να σταθεί απέναντι στην πολιτική Μπακογιάννη (VIDEO)

ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» έχει τη δυναμική να σταθεί απέναντι στην πολιτική Μπακογιάννη

Τρίτη 03/10/2023 - 10:38

Κάλεσμα στους δημότες της Αθήνας, ανεξάρτητα από το τι ψήφισαν στις τελευταίες εκλογές, να σκεφτούν «να το πάμε αλλιώς» και από ένας δήμος των ξενοδόχων, της βραχυχρόνιας μίσθωσης, των εργολάβων και των εταιρειών να γίνει δήμος που ασχολείται πρώτα με την καθημερινότητα του δημότη, απηύθυνε ο Νίκος Σοφιανός, υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σε συνέντευξή του στο «Open», το πρωί της Τρίτης.


Όπως είπε, η διοίκηση Μπακογιάννη μαζί με τις παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ στο Δημοτικό Συμβούλιο δούλεψαν μαζί για τον «Μεγάλο Περίπατο», τη διπλή ανάπλαση του μπετόν στον Βοτανικό και τη μετατροπή της πόλης σε «πρότυπη τουριστική».

Το ερώτημα που τίθεται στις δημοτικές εκλογές είναι αν θα μπουν ως προτεραιότητα η καθημερινότητα του πολίτη, τα λαϊκά προβλήματα της οικογένειας και η κοινωνική πολιτική και μέσα σε αυτό το πλαίσιο να είναι η πόλη ελκτική για τους επισκέπτες ή αν θα σκορπιούνται εκατομμύρια για μια πόλη-τουριστικό προϊόν, όπου θα παραμένει απλησίαστο όνειρο να νοικιάσεις σπίτι στην Αθήνα.

Ο Ν. Σοφιανός εξήγησε ότι υπάρχουν 12.500 σπίτια βραχυχρόνιας μίσθωσης που δεν αποδίδουν τίποτα στον δήμο, ενώ επίσης ο δήμος δεν εισπράττει το τέλος των ξενοδόχων. Δεν γίνεται, επισήμανε, η σουίτα στο «Μεγάλη Βρετανία» να φορολογείται όσο ένα διαμέρισμα στα Πατήσια.

Υπογράμμισε ότι στις εκλογές συγκρούονται δύο πολιτικά σχέδια και πως η «Λαϊκή Συσπείρωση» έχει τη δυνατότητα και τη δυναμική να σταθεί απέναντι στην πολιτική Μπακογιάννη.

Ακόμα υπογράμμισε ότι η Αθήνα χρειάζεται νέο τεχνικό πρόγραμμα που θα ανακαινίσει σχολεία, θα φτιάξει καινούργια όπου χρειάζονται, θα φτιάξει αγωγούς ομβρίων που δεν υπάρχουν στην Αθήνα.

Σχετικά με τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Ν. Σοφιανός τόνισε ότι έχει μπουχτίσει ο κόσμος με το lifestyle και την απουσία ουσιαστικής πολιτικής. Και πρόσθεσε ότι στα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» συμμετέχουν και άνθρωποι που έχουν φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σημείωσε ότι το ΚΚΕ απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα, καθώς για πολλούς ξεχείλισε το ποτήρι, που όμως γέμιζε από χρόνια ενσωμάτωσης και τόνισε ότι δεν πρέπει να χαθεί κανένας άνθρωπος που αγωνιά, που έχει ριζοσπαστική σκέψη. «Όχι στην ηττοπάθεια, όχι στην αποστράτευση, μαζί να παλέψουμε», είπε κλείνοντας.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.