Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Σάββατο, 1 Οκτωβρίου 2016

Μην ιδρώσετε απ' την προσπάθεια, κύριε Σαντορινιέ! Και πώς σκοτώνεται ο Γιακουμάτος − Οι κοινωνίες ποτέ δεν πάνε μπροστά με οσφυοκαμψίες − Η Αλεξάνδρα δε χαρίζει κάστανα (VIDEO)

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΠΑΛΟΥ
Για να πάρει ανάσα ο λαός πρέπει να πιστέψει στη δύναμή του
(VIDEO)
Παρασκευή 30/09/2016 - 11:38
Μόνο ο λαός μπορεί να βάλει εμπόδια και να ανατρέψει αυτή την κατάσταση που βιώνει, τόνισε η Αλεξάνδρα Μπαλού, στέλεχος του ΚΚΕ, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1», το πρωί της Παρασκευής 30 Σεπτέμβρη.
Με αφορμή τον καυγά του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ για την εξουσία, υπενθύμισε ότι και οι δύο χτύπησαν το επίπεδο ζωής του λαού, τα μνημόνια έχουν φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους.
Η Αλεξάνδρα Μπαλού επισήμανε ότι οι ανατροπές στους μισθούς και τις συντάξεις είναι προϋπόθεση για την περιβόητη ανάπτυξη. «Η επένδυση απαιτεί φθηνό εργαζόμενο, απαιτεί χρήματα να μπουν στα ταμεία τους που θα κοπούν από τις κοινωνικές παροχές», εξήγησε. Επίσης χαρακτήρισε απαράδεκτο και προκλητικό κυνισμό τη λογική «κατέβασε τον πήχη και ζήσε με τα κουπόνια».
Καταλήγοντας, υπογράμμισε ότι για να πάρει ανάσα ο λαός πρέπει να πιστέψει στη δύναμή του, να μη συμβιβαστεί με τη μιζέρια και τα ψίχουλα, να απαιτήσει πίσω όσα του πήρανε, να διεκδικήσει τη δυνατότητα να διαφεντεύει ο ίδιος τη ζωή του. «Μόνο με αγώνες, με συγκρούσεις, με διεκδικήσεις πήγαν οι κοινωνίες μπροστά, ποτέ με υποταγή, με φόβο με οσφυοκαμψίες», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.