Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

ΠΑΜΕ: Υπο-κατρουγκάλεια ψέματα της υπο-κατώτατης αριστεράς

Απάντηση στα ψέματα του Κατρούγκαλου
Τετάρτη 19/10/2016 - 19:55 - Ενημέρωση: Πέμπτη 20/10/2016 - 08:38

Με την παράθεση ενός πίνακα, το ΠΑΜΕ απαντά στα ψέματα του υπουργού Εργασίας Γ. Κατρούγκαλου πως η κυβέρνηση δήθεν εξασφάλισε, σε όσους έχουν εισόδημα κάτω από 1.000 ευρώ, καλύτερη σύνταξη από αυτή που θα έπαιρναν πρωτύτερα.
Το ΠΑΜΕ καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να πάρουν αποφάσεις για απεργιακή απάντηση, να δυναμώσει ο αγώνας απέναντι στους επιχειρηματικούς ομίλους, στην κυβέρνηση, την ΕΕ, στις δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού.
Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δηλώνει χωρίς τσίπα πως εξασφάλισε σε όσους έχουν εισόδημα κάτω από 1.000 ευρώ, που σήμερα είναι η μεγάλη πλειονότητα, ότι θα πάρουν με το δικό τους νόμο καλύτερη σύνταξη από αυτή που θα έπαιρναν πρωτύτερα.
Ο ανταγωνισμός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και οι κοκορομαχίες για το ποιος είναι ο λιγότερο ψαλιδοχέρης δεν μπορεί να κρύψει την πλήρη σύμπνοια, τον κοινό βηματισμό, τη διατήρηση του παλιού αντιασφαλιστικού οπλοστασίου που αναβαθμίζεται συνεχώς με νέους αντιασφαλιστικούς νόμους με βάση τις δεσμεύσεις του 3ου μνημονίου που όλοι μαζί ακολουθούν κατά γράμμα.
Η παράθεση του πίνακα αποδεικνύει το μεγάλο ψέμα της σημερινής κυβέρνησης. Φανερώνει πως το άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης είναι πολύ μικρότερο από αυτό που θα έπαιρναν με το προηγούμενο σύστημα που ίσχυε πριν την εφαρμογή του εξίσου άγριου προς τις συντάξεις νόμο Λοβέρδου. Aκόμα πιο μεγάλες είναι οι απώλειες για όσους έχουν 15ετία και 500 ή 400 ευρώ.
Ο μέσος όρος των νέων συντάξεων πέφτει στα 600-700 ευρώ ακόμη και για 40 χρόνια εργασίας, ενώ σχεδόν εξαφανίζονται οι συντάξεις πάνω από τα 1.000 ευρώ. Το άθροισμα και των δύο τμημάτων της κύριας σύνταξης οδηγεί σε πολύ μικρότερα ποσά, κυριολεκτικά σε συντάξεις πείνας.
Αντί της κατάργησης των αντιασφαλιστικών νόμων, που είχε κάνει σημαία προεκλογικά, όχι απλά τους διατήρησε, αλλά κατάργησε την κατώτατη σύνταξη των 486 ευρώ, με αποτέλεσμα ακόμα και κάποιος με πλήρη σύνταξη και βαρέα με 6.000 ένσημα να παίρνει πλήρη σύνταξη 350 ευρώ.
Σύμφωνα με την Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, οι απώλειες από τις περικοπές σε συνταξιούχους, παλιούς και νέους, θα ανέλθουν στα 6,016 δισ. ευρώ. Μόνο οι περικοπές στις επικουρικές συντάξεις στην τετραετία θα ξεπεράσουν το 1 δισ. ευρώ, ενώ οι περικοπές στα μερίσματα των δημοσίων υπαλλήλων τα 800 εκατ. ευρώ.
Την ίδια στιγμή η κρατική χρηματοδότηση έχει μειωθεί κατά 40% σε σχέση με το 2012, ενώ αποφασίστηκε νέα μείωση για το επόμενο διάστημα.
Τέλος, εκτός του νέου τρόπου υπολογισμού των συντάξιμων αποδοχών υπάρχει πλέον πολύ χαμηλό ποσοστό αναπλήρωσης για τις επικουρικές. Το ποσοστό αναπλήρωσης είναι 0,45% για κάθε έτος, ενώ ουσιαστικά εφαρμόζεται ρήτρα μηδενικού ελλείμματος. Έτσι ενώ μέχρι τώρα με 4.500 ημέρες ασφάλισης και με συντάξιμες αποδοχές 600 ευρώ με το ισχύον σύστημα, ένας συνταξιούχος έπαιρνε επικουρική σύνταξη 120 ευρώ, τώρα ακόμα κι αν αφήσουμε τις ίδιες συντάξιμες αποδοχές η επικουρική φτάνει στα 40 ευρώ, δηλαδή μειώνεται κατά 70%.
Είτε μέσω των περικοπών είτε μέσα από το νέο καθεστώς του ΕΤΕΑ, οδηγούμαστε σε δραστική συρρίκνωση ως και εξάλειψη των επικουρικών συντάξεων, εξέλιξη που ανοίγει το δρόμο για τη δημιουργία Επαγγελματικών Ταμείων (μορφή ιδιωτικής ασφάλισης), για την οποία κόπτονται οι μονοπωλιακοί όμιλοι.
Είναι γνωστό ότι για τους πιο αδύνατους οικονομικά, που έπαιρναν ΕΚΑΣ, κύρια και επικουρική το συνολικό ποσό τους έφτανε στα 720 ευρώ, ενώ σήμερα με 15ετία και 600 ευρώ αθροιστικά από κύρια και επικουρική θα φτάνει στα 455 ευρώ.
Mπροστά στα συνεχή ψεύδη για το Ασφαλιστικό και τις συντάξεις, στην κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης με επίκεντρο τα Εργασιακά και τους μισθούς, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις να πάρουν αποφάσεις για απεργιακή απάντηση, να δυναμώσει ο αγώνας απέναντι στους επιχειρηματικούς ομίλους, στην κυβέρνηση, στην ΕΕ, στις δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.