Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2016

Χρήστος Ι. Νταβαντζής: Όσα επέζησαν στη μνήμη − Παρουσίαση βιβλίου στην Αλκυονίδα, Κυριακή 9 Οκτώβρη 2016, 18:00

Από atexnos.gr
 ***

Το περιοδικό ΑΤΕΧΝΩΣ (atexnos.gr)
σας προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου
Όσα επέζησαν στη μνήμη… Οδοιπορικό μιας ζωής,
του Χρήστου Ι. Νταβαντζή
Στην εκδήλωση θα μιλήσουν:
Χρήστος Τσιντζιλώνης, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης – Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ)
Κώστας Μαραγκουδάκης, Πρόεδρος του Ιδρύματος Περίθαλψης Ηλικιωμένων «Το Σπίτι του Αγωνιστή»
Νίκος Πουρναράς, συνεκδότης του περιοδικού ΑΤΕΧΝΩΣ, επιμελητής του βιβλίου
Θα διαβαστούν αποσπάσματα από το βιβλίο.
Χαιρετισμό θα απευθύνει ο συγγραφέας.
Κυριακή 9 Οκτώβρη 2016, στις 18:00
Κινηματογράφος Αλκυονίς
NEW STAR art cinema
Ιουλιανού 42-46, πλατεία Βικτωρίας
Τηλ: 210 8220 008
Είσοδος ελεύθερη
«…αξιόλογη και πολύτιμη αυθεντική μαρτυρία μιας 90χρονης αγωνιστικής ζωής και δράσης του για το καλό του λαού, την πρόοδο και προκοπή του τόπου».
Ορμώμενος από την εσωτερική του φλόγα, που ποτέ δεν έσβησε και τις μνήμες του που πάλλονται ζωντανές κι ας πέρασαν τόσες δεκαετίες, ο Χρήστος Νταβαντζής πήρε την απόφαση να μοιραστεί αυτά που έζησε, όπως ακριβώς τα έζησε και τα είδε· χωρίς εκ των υστέρων φτιασιδώματα ή παραμορφώσεις που καιροφυλακτούν σε τέτοιες περιπτώσεις, δελεάζοντας τους συγγραφείς με την «ασφάλεια» της αχλής που καλύπτει τα γεγονότα στο πέρασμα του χρόνου. Μια ζωή σκληρή, καθαρή και τίμια και γι’ αυτό δύσκολη· μα τόσο όμορφη. Σαν τη ζωή που ξεκίνησαν χιλιάδες παλικάρια του λαού μας, αγόρια και κορίτσια, που δάμασαν την ορμή της νιότης και των ονείρων τους στον δρόμο του αγώνα για λευτεριά και για ένα καλύτερο αύριο, όταν βρέθηκαν μπροστά στο σταυροδρόμι: περήφανη αντίσταση, με κάθε κόστος ή ατιμωτική υποταγή;
Στα όσα έχουν γραφτεί για την τρισένδοξη ΕΑΜική Εθνική Αντίσταση και την αθάνατη εποποιία του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, το βιβλίο του Χρήστου Νταβαντζή έρχεται να προσθέσει ακόμα μια αξιόλογη και πολύτιμη αυθεντική μαρτυρία μιας 90χρονης αγωνιστικής ζωής και δράσης του για το καλό του λαού, την πρόοδο και προκοπή του τόπου.
Περισσότερα για το βιβλίο και τον συγγραφέα δείτε εδώ.
Διαβάστε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.