Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

ΣΥμμορία (ΡΙΖ) ΑΝΕλέητων με κοινωνική αλληλεγγύη (στο κεφάλαιο) − ΚΚΕ: Ανάκαμψη στα συντρίμμια των λαϊκών δικαιωμάτων

Η... «δίκαιη ανάπτυξη»
Η εντεινόμενη φοροληστεία απέναντι στο λαϊκό εισόδημα, σε συνδυασμό με το δημοσιονομικό «κόφτη» διαρκείας στα κονδύλια, που αφορούν σε ζωτικές ανάγκες της εργατικής - λαϊκής οικογένειας, αποτελούν τους πυλώνες του προσχεδίου κρατικού προϋπολογισμού για το 2017, που κατατέθηκε στη Βουλή.
Το καθένα από τα δημοσιονομικά μεγέθη, όσο και ο συνολικός σχεδιασμός και η στρατηγική του εγχώριου κεφαλαίου με προοπτική την αναιμική, όσο και αβέβαιη ανάκαμψη, επιβεβαιώνουν ότι ο λαός θα συνεχίσει να ματώνει στην κατεύθυνση των αντιλαϊκών στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα.



ΚΚΕ
Ανακοίνωση για το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού
Τρίτη 04/10/2016 - 14:49Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού του 2017 επισημαίνει τα εξής:
«Το σχέδιο προϋπολογισμού, που κατέθεσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, για το 2017 προβλέπει νέα επιδείνωση για το εισόδημα και τις ανάγκες των εργατικών – λαϊκών στρωμάτων, μέσω κυρίως της πρόσθετης φοροληστείας 2,5 δισ. και της πρόσθετης μείωσης των συντάξεων 1,6 δισ.
Οι μόνοι που πρέπει να πανηγυρίζουν είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι, αφού τα αυξημένα πρωτογενή πλεονάσματα, για τα οποία κομπάζει η κυβέρνηση και για τα οποία θα εισπράξει συγχαρητήρια απ’ την άρχουσα τάξη και τους εταίρους της, μεταφράζονται σε νέα αφαίμαξη του λαού για να χρηματοδοτηθούν οι καπιταλιστικές επενδύσεις, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και οι φοροαπαλλαγές για τους ομίλους, που όχι μόνο παγιώνονται αλλά αυξάνονται περαιτέρω.
Ο ίδιος ο προϋπολογισμός, που εκτιμά το ρυθμό ανάπτυξης στο 2,7% για το 2017, άσχετα με τον όποιο προπαγανδιστικό χαρακτήρα έχει αυτή η εκτίμηση, αποδεικνύει περίτρανα ότι η όποια ανάκαμψη δε θα αναπληρώσει τις τεράστιες απώλειες ούτε θα ανακόψει τα βάρβαρα μέτρα. Θα στηρίξει την κερδοφορία και τις επενδύσεις του κεφαλαίου πάνω στα συντρίμμια των εργατικών – λαϊκών δικαιωμάτων».
 
Την ίδια ώρα, η πρόβλεψη του προϋπολογισμού για ρυθμό ανάκαμψης 2,7% το 2017 συνοδεύεται
  • από το διπλασιασμό των αντιλαϊκών μέτρων,
  • με την περαιτέρω απογείωση των φόρων και των άλλων χαρατσιών,
  • ταυτόχρονα βέβαια με το νέο μπαράζ δραστικών περικοπών στα κονδύλια, όπως για συντάξεις, Πρόνοια κ.ά.
Σε αυτό το επίπεδο, απόλυτα ψευδεπίγραφη αποκαλύπτεται η «επιχειρηματολογία» της συγκυβέρνησης, όσο και αυτή των κομμάτων της αστικής διαχείρισης, περί της λεγόμενης «δίκαιης ανάπτυξης» και της υποτιθέμενης ανακούφισης των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, μετά την επάνοδο σε ρυθμούς «κανονικότητας» και οικονομικής ανάκαμψης.
Οι νέες «δημοσιονομικές παρεμβάσεις» υπολογίζονται σε 4 δισ. ευρώ, τα οποία αποτελούν μόνιμα αντιλαϊκά μέτρα με απόδοση ύψους 4 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση, από το 2017 και βέβαια για τα επόμενα χρόνια.
  • Ειδικότερα, ποσά ύψους περίπου 3,1 δισ. ευρώ προέρχονται από τις αυξήσεις των αντιλαϊκών φόρων και 874,1 εκ. ευρώ από τις περικοπές δαπανών.
Όπως προκύπτει, από το 2017 η αντιλαϊκή πολιτική -και τα μέτρα που τη συνοδεύουν- θα πάρει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις, με σχεδόν διπλασιασμό των μέτρων που θα επιβαρύνουν τη λαϊκή οικογένεια σε σχέση με φέτος.
Σε αυτό το πλαίσιο,
  • ο νέος κύκλος της φοροληστείας ξεκίνησε από την 1η Οκτώβρη με την κατάργηση των επιστροφών φόρου στο αγροτικό πετρέλαιο, ενώ
  • από τις 15 Οκτώβρη με την έναρξη της χειμερινής περιόδου θα εφαρμόζονται οι νέες τρανταχτές ανατιμήσεις στο πετρέλαιο θέρμανσης της λαϊκής οικογένειας.
Για τη συνέχεια, ετοιμάζονται τα νέα χαράτσια
  • στη σταθερή τηλεφωνία
  • και στον καφέ,
  • στις βενζίνες, στα καύσιμα κίνησης,
  • στα τσιγάρα, κ.λπ.,
  • σε συνέχεια βέβαια των φορολογικών και άλλων αντιλαϊκών μέτρων που είχαν προηγηθεί.
Την ίδια ώρα, η καπιταλιστική ανάκαμψη πηγαίνει χέρι - χέρι με
  • την κατακρεούργηση των συντάξεων,
  • την εξάπλωση της κατάργησης του ΕΚΑΣ για τους χαμηλοσυνταξιούχους,
  • την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών απέναντι σε αγρότες και αυτοαπασχολούμενους.
Ταυτόχρονα, δρομολογείται
  • η σύνθλιψη των προνοιακών επιδομάτων σε κατηγορίες φτωχών λαϊκών νοικοκυριών, την ώρα που η συγκυβέρνηση επιχειρεί να διαφημίσει την επέκταση του λεγόμενου «κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης» σε όλη τη χώρα εντός του 2017.
Όπως αναφέρεται στο προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού έχουν προβλεφθεί πιστώσεις ύψους 760 εκ. ευρώ, ωστόσο, όπως επισημαίνεται
  • «παράλληλα αναμένεται να υπάρξουν σημαντικές εξοικονομήσεις πόρων μόνιμου χαρακτήρα, που θα προέλθουν από την αναμόρφωση του προνοιακού χάρτη».
Σχετικά και απόλυτα,
  • ο ταξικός προσανατολισμός και η αναδιανομή πλούτου σε όφελος του εγχώριου κεφαλαίου, διαπερνά έναν προς έναν και όλους μαζί τους κωδικούς του νέου κρατικού προϋπολογισμού.
Ως επιστέγασμα αυτής της πολιτικής, αναφέρονται μέτρα όπως
  • η διόγκωση των κρατικών κονδυλίων για το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων κατά 250 εκ. ευρώ, καθώς
  • και οι φορολογικές απαλλαγές ύψους πάνω από 20 εκ. ευρώ, για τις ισχυρές επιχειρήσεις που θα ενταχθούν στον νέο λεγόμενο «αναπτυξιακό νόμο».
Εν προκειμένω, αποκαλύπτεται ο πραγματικός χαρακτήρας της λεγόμενης «δίκαιης ανάπτυξης» που «ευαγγελίζονται» ο ΣΥΡΙΖΑ και τα κόμματα της αστικής διαχείρισης.
  • Σε αυτό το πλαίσιο, ανεξάρτητα από τους ρυθμούς ανάκαμψης, τα μόνιμα αντιλαϊκά μέτρα θα συνεχίσουν να «στοιχειώνουν» την κάθε «επόμενη μέρα» και βέβαια να πολλαπλασιάζονται με στόχο την τόνωση της ανταγωνιστικότητας του εγχώριου κεφαλαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.