Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2016

Κ.Κ. Κούβας: Θα συνεχίσουμε με βήμα σταθερό − Σύλλογος «Χοσέ Μαρτί»: Ο αποκλεισμός εξακολουθεί να ισχύει (Παρουσίαση βιβλίου, 22/10/2016, 7 μ.μ.)

Αποσπάσματα από το κείμενο πιο κάτω
Ο  οικονομικός, εμπορικός  και χρηματοπιστωτικός αποκλεισμός των ΗΠΑ ενάντια στην Κούβα εξακολουθεί να ισχύει
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πολιτιστικός  Σύλλογος “Χοσέ Μαρτί”
18/10/2016
    Δύο σχεδόν χρόνια μετά την αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων Κούβας – ΗΠΑ, ανακοινώθηκε πριν λίγες μέρες από τον πρόεδρο των ΗΠΑ  Μπαράκ Ομπάμα νέο  περιορισμένο πακέτο χαλάρωσης των κυρώσεων που έχει επιβάλει εδώ και πάνω από μισό αιώνα η αυτοκρατορία μέσω του αποκλεισμού (εμπάργκο) στο ηρωικό νησί της Επανάστασης.
     Τα μέτρα αυτά (κοινές ιατρικές έρευνες, δυνατότητα άδειας εισαγωγής κουβανικών φαρμάκων στις ΗΠΑ, αύξηση ορίου αγορών των επισκεπτών στην Κούβα κ.α.) είναι ανεπαρκή και περιορισμένα όπως και τα αντίστοιχα προηγούμενα, ενώ εξακολουθούν να παραμένουν σοβαρές απαγορεύσεις (χρήση του δολαρίου στο διεθνές εμπόριο της Κούβας, απαγόρευση ανοίγματος τραπεζικών λογαριασμών, εισαγωγής κουβανικών προϊόντων στις ΗΠΑ κ.α.), οι οποίες θα μπορούσαν να αρθούν άμεσα από την εκτελεστική εξουσία των ΗΠΑ.
     Επισημαίνεται ότι  ο αποκλεισμός (εμπάργκο) είναι σε πλήρη ισχύ και ότι, αν και κινούνται στη σωστή κατεύθυνση, τα μέτρα που υιοθετήθηκαν από την κυβέρνηση Ομπάμα είναι ανεπαρκή. Επιπλέον, επαναλαμβάνεται η επιδίωξη παρέμβασης των ΗΠΑ στα εσωτερικά της Κούβας με δηλωμένο σκοπό την αλλαγή του πολιτικού, οικονομικού και κοινωνικού συστήματος που οι Κουβανοί έχουν ελεύθερα επιλέξει, πράγμα απαράδεκτο.
    Θεωρούμε ότι η ανακοίνωση τώρα αυτών των μέτρων, εν όψει της συζήτησης της ετήσιας έκθεσης της Κούβας στον ΟΗΕ για τον τερματισμό του αποκλεισμού, επιδιώκει να δώσει την αίσθηση στη διεθνή κοινότητα ότι η πολιτική των ΗΠΑ αλλάζει απέναντι στην Κούβα. Πρόκειται για μια ψηφοφορία που χρόνο με τον χρόνο ισχυροποιεί την δίκαια υπόθεση της Κούβας στη διεθνή κοινότητα και οδηγεί τις ΗΠΑ σε απομόνωση, έχοντας μείνει η μόνο χώρα (μαζί με τον πιστό της χωροφύλακα, το Ισραήλ) που καταψηφίζει στον ΟΗΕ αυτήν την έκθεση.
Γι’ αυτό, ενώνουμε για άλλη μια φορά την φωνή μας με το προοδευτικό κίνημα αλληλεγγύης στη χώρα μας και σε όλο τον κόσμο και απαιτούμε:
  • Άμεση άρση του παράνομου και απάνθρωπου οικονομικού, εμπορικού και χρηματοπιστωτικού αποκλεισμού που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ στην Κούβα.
  • Επιστροφή στη Δημοκρατία της Κούβας του εδάφους της ναυτικής βάσης του Γκουαντάναμο, που κατέχουν παράνομα οι ΗΠΑ.
Αποζημίωση της Κούβας για τις οικονομικές επιπτώσεις των ανωτέρω.
18/10/2016
Πολιτιστικός  Σύλλογος “Χοσέ Μαρτί”
Από το κείμενο του βιβλίου
  • «Εάν πετύχουν κάποια μέρα να μας διασπάσουν θα είναι η αρχή του τέλους για την πατρίδα μας, την Επανάσταση, τον σοσιαλισμό και για την εθνική ανεξαρτησία που ατσαλώθηκαν με την αντίσταση και τη θυσία τόσων γενεών Κουβανών από το 1868».
  • «Πρέπει να ενισχύουμε ανάμεσά μας την αντικαπιταλιστική και αντιιμπεριαλιστική κουλτούρα [...] ενάντια στις απόπειρες εδραίωσης προτύπων μικροαστικής ιδεολογίας, που χαρακτηρίζονται από τον ατομισμό, τον εγωισμό, την αισχροκέρδεια, την κοινοτοπία και την όξυνση του καταναλωτισμού».
  • «Η ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας, μαζί με τον αγώνα για την ειρήνη και την ιδεολογική σταθερότητα, είναι οι βασικές αποστολές του Κόμματος [...] καθώς εξασφαλίζει τη συνειδητή, ενεργητική και αφοσιωμένη συμμετοχή της πλειονότητας του πληθυσμού στη διαδικασία επικαιροποίησης του οικονομικού και κοινωνικού μοντέλου».
  • «Είναι επιτακτική η άρση του αποκλεισμού [...] και πρέπει να επιστραφούν τα εδάφη που κατέχονται παράνομα από τη Ναυτική Βάση του Γκουαντάναμο, γεγονός που αντίκειται στη θέληση της κυβέρνησης και του λαού της Κούβας».
  • «Κανένας δεν θα πρέπει να εκλάβει ότι, για να πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο, η Κούβα θα απαρνηθεί τις αξίες της Επανάστασης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.