Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

ΣΥΡΙΖΑΝΕΛΔΝΤΕΕ: Χρέος και πολιτικό αδιέξοδο (για τον λαό μόνο) − ΚΚΕ: Η υλοποίηση του 3ου μνημονίου προϋπόθεση νέων αντιλαϊκών μέτρων

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ
Παζάρια για το χρέος, συμφωνία για αντιλαϊκή κλιμάκωση
Τετάρτη 12/10/2016 - 09:21
Με αιχμή το ελληνικό κρατικό χρέος συνεχίζεται η διελκυστίνδα ανάμεσα στο ΔΝΤ και την Ευρωζώνη, αντανακλώντας γενικότερες αντιθέσεις για τη διαχείριση της καπιταλιστικής κρίσης στην Ελλάδα και γενικότερα, ενώ παράλληλα όλες οι πλευρές ομονοούν στην κλιμάκωση της αντιλαϊκής επέλασης.

ΚΚΕ
Η υλοποίηση του 3ου μνημονίου και η ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας προϋποθέτουν την κλιμάκωση των αντιλαϊκών μέτρων
Τετάρτη 12/10/2016 - 17:29 - Ενημέρωση: Τετάρτη 12/10/2016 - 17:43
Σε σχόλιο για τις διαπραγματεύσεις και τις συζητήσεις ΔΝΤ - ΕΕ το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
«Η προσπάθεια, εκ μέρους της κυβέρνησης και των θεσμών, να στρέψουν την προσοχή του λαού σε επιμέρους ζητήματα της διαπραγμάτευσης (συμμετοχή ή όχι του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, διαχείριση του χρέους, κάλυψη πλεονασμάτων κ.λπ), έχει στόχο να κρύψει το πιο ουσιαστικό γι' αυτόν:
Ότι, σε κάθε περίπτωση, η πορεία υλοποίησης του τρίτου μνημονίου και η ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας, προϋποθέτουν τη μονιμοποίηση και κλιμάκωση των αντιλαϊκών μέτρων, τη φοροληστεία, την εργασιακή ζούγκλα, τους "κόφτες" των λαϊκών αναγκών, τους πλειστηριασμούς κ.λπ.
Και σ’ αυτό ομονοούν άπαντες, ανεξάρτητα απ’ τις επιμέρους αντιθέσεις τους, που σχετίζονται με τα διαφορετικά συμφέροντα που εκπροσωπούν και με τις γενικότερες δυσκολίες της καπιταλιστικής ανάκαμψης».
902


Οι εκπρόσωποι των θεσμών πραγματοποίησαν κρυφή συνάντηση για την Ελλάδα κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνόδου του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον, η οποία κατέληξε σε «πολιτικό αδιέξοδο» για το θέμα του χρέους, σύμφωνα με πηγές του κουαρτέτου που επικαλείται το γερμανικό πρακτορείο ΜΝΙ και το «euro2day».
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πολ Τόμσεν από το ΔΝΤ, ο Μπενουά Κερέ από την ΕΚΤ, ο Μάρκο Μπούτι από την Κομισιόν και ο Κλάους Ρέγκλινγκ από τον ESM και συζήτησαν όλα τα πιθανά σενάρια για την Ελλάδα, το χρέος, τη δεύτερη αξιολόγηση και το ρόλο του ΔΝΤ.
Οι πηγές ανέφεραν ότι τα ρεπορτάζ για παραμονή του ΔΝΤ ως τεχνικού συμβούλου δεν είναι νέα, συζητούνται εδώ και καιρό, είναι ένα από τα σενάρια που εξετάζονται αλλά δεν υπάρχει απόφαση ακόμα.
Όσον αφορά τη δεύτερη αξιολόγηση, το «euro2day» επισημαίνει ότι η συνάντηση στην Ουάσιγκτον έβγαλε «λαγό» καθώς υπήρξε ομοφωνία: 
  • Η στάση παραμένει σκληρή και ενιαία, ο «κόφτης» θα ενεργοποιηθεί εάν ο προϋπολογισμός του 2017 δεν είναι επαρκής και ρεαλιστικό deadline για την ολοκλήρωσή της είναι οι αρχές του 2017 παρά τις διαβεβαιώσεις της ελληνικής κυβέρνησης.
  • Επίσης, πηγές που επικαλείται το πρακτορείο MNI θεωρούν ότι είναι μη ρεαλιστικό να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση πριν από το τέλος του χρόνου.
Μετά τις γερμανικές εκλογές η συζήτηση
Δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Frankfurter Allgemeine Zeitung» (FAZ), αναφέρεται στη διαμάχη για το ελληνικό χρέος και στη στάση του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφανγκ Σόιμπλε στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ.
«Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών εξέφρασε την έκπληξή του μετά τις διαβουλεύσεις των υπ. Οικονομικών για τις δηλώσεις του αναπληρωτή διευθυντή του ΔΝΤ Ντέιβιντ Λίπτον. Ο κ. Λίπτον είχε ανακόψει προηγουμένως τις προσδοκίες των χωρών της Ευρωζώνης ότι το Ταμείο θα αποφάσιζε μέχρι το τέλος του χρόνου την παραμονή του στο πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα. Έχει την εντύπωση, δήλωσε ο Σόιμπλε, ότι ο κ. Λίπτον δεν γνωρίζει τη συμφωνία του Μαΐου μεταξύ του Εurogroup και του ΔΝΤ, πράγμα που δεν είναι “τρομερό”, αφού ο κ. Λίπτον δεν είναι αρμόδιος για την Ελλάδα. Γι' αυτό ακριβώς και δεν κατανοεί γιατί ο αναπληρωτής διευθυντής εκφέρει καν απόψεις για την Ελλάδα», γράφει η FAΖ.
Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα,
«ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προσπαθεί να κρατήσει την ελληνική υπόθεση χαμηλά. Το πρώτιστο μέλημά του είναι να καταπνίξει εν τω γενέσθαι τη διαμάχη που προκάλεσε το ΔΝΤ για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Μακροπρόθεσμα δεν θα τα καταφέρει, αφού αλλιώς το χρέος αυτό δεν θα είναι βιώσιμο. Αυτό το ξέρει κι ο ίδιος ο Σόιμπλε. Μόνο που δεν θέλει να μιλά γι' αυτό πριν από τις ομοσπονδιακές εκλογές».
Χαμηλώνει ο πήχης
Ο οίκος αξιολόγησης «Fitch» εκτιμά ότι η απόφαση του Eurogroup για εκταμίευση 1,1 δισ. ευρώ αποτυπώνει βελτίωση του κλίματος μεταξύ Αθήνας και θεσμών, προσθέτοντας ωστόσο ότι ο κίνδυνος το πρόγραμμα να βρεθεί εκτός τροχιάς παραμένει υψηλός. Για το 2017, ο οίκος αξιολόγησης προβλέπει ρυθμό ανάπτυξης 1,8%, αρκετά χαμηλότερα σε σχέση με το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού.
Όμως και στην τριμηνιαία έκθεση του ΙΟΒΕ, ο ρυθμός ανάπτυξης για το 2017 εκτιμάται από 1,5% έως 2%, έναντι 2,7% που προβλέπεται στο προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού. Για το 2016, το ΙΟΒΕ θεωρεί ότι θα υπάρξει ύφεση 0,3% με 0,5%.
«Αν και η ακριβής τιμή που θα λάβει τελικά η μέτρηση του ρυθμού ανάπτυξης το τρέχον έτος έχει γίνει πρόσφατα αντικείμενο σημαντικού ενδιαφέροντος, η πραγματική σχετική της σημασία είναι περιορισμένη. Αυτό που έχει σχετικά μεγαλύτερη σημασία είναι αν δημιουργούνται σταδιακά οι συνθήκες για βιώσιμη ανάπτυξη μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα», σημειώνει το ΙΟΒΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.