Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2016

Αχ, καμμένε Βίτσα... ή Η αριστεροσύνη δεν πάει στα βουνά

Ένα νερό κυρά Βαγγελιώ...
Πουλάνε τρέλα
Τρέλα βγήκε να πουλήσει, εκ μέρους της κυβέρνησης, ο αν. υπουργός Άμυνας και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Βίτσας, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, σχετικά με την κριτική που κάνει το ΚΚΕ για την υποστήριξη της κυβέρνησης στα επικίνδυνα ΝΑΤΟικά σχέδια για το λαό μας, για το γεγονός ότι στους κόλπους της λυκοσυμμαχίας εκτρέφεται η τουρκική προκλητικότητα σε βάρος ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.
«Το ΚΚΕ, από την πλευρά του, λέει ότι το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να μας προστατεύσει. Όμως ζήτησε κανείς την προστασία κανενός;», είπε ο ΣΥΡΙΖΑίος υπουργός, διαστρεβλώνοντας δόλια τη θέση του Κόμματος.
Το ΚΚΕ ούτε βγήκε προς αναζήτηση προστατών για τον ελληνικό λαό ούτε έκατσε να... κλάψει ωσάν εξαπατημένη παρθένα, που δεν μας προστατεύει το ΝΑΤΟ.
Αυτό που είπε και λέει το ΚΚΕ είναι ότι
  • οι λυκοσυμμαχίες ΝΑΤΟ και ΕΕ ούτε προστάτεψαν, ούτε εγγυώνται τα κυριαρχικά δικαιώματα, την ειρήνη και την ασφάλεια του λαού, όπως υποστηρίζουν κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και τα άλλα αστικά κόμματα.
Θυμίζουμε στον αν. υπουργό Άμυνας, που τάχα απορεί για το εάν ζήτησε κανείς την προστασία κανενός, ότι
  • μετέχει σε μια κυβέρνηση μέλη της οποίας, όπως ο υπουργός Άμυνας, ο υπουργός Εξωτερικών αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, κάνουν δηλώσεις περί της Ελλάδας - «προπύργιο ασφαλείας» στη ΝΑ πτέρυγα των ΝΑΤΟ και ΕΕ, «πυλώνας σταθερότητας» και «ακρογωνιαίος λίθος της νέας πολιτικής ασφάλειας», όποιο αμπαλάζ παίρνει κάθε φορά το ΝΑΤΟικό σχέδιο για την ευρύτερη ζώνη της Ανατολικής Μεσογείου.
  • Επιπλέον, δηλώνουν πρόθυμοι να υποστηρίξουν τους τέτοιους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς με τις βάσεις σε Σούδα, Κάρπαθο, Καστέλι και Καλαμάτα, με τις ίδιες τις Ένοπλες Δυνάμεις.
Πλασάρουν, δε, το παραμύθι ότι τα ελληνικά σύνορα είναι και ευρωπαϊκά, την ίδια ώρα που η ΕΕ, προσπερνώντας την τουρκική προκλητικότητα,
Θυμίζουμε ότι η ΝΑΤΟική αρμάδα SNMG2
  • κατέπλευσε στο Αιγαίο –με κυβερνητική πρόσκληση– τάχα προς διαχείριση του Προσφυγικού,
  • δεν επιχειρεί στα νότια (με το επιχείρημα ότι η Άγκυρα επικαλείται την αποστρατιωτικοποίηση των Δωδεκανήσων), αλλά στο Βορρά με κύριο προσανατολισμό τον έλεγχο των διελεύσεων του ρωσικού στόλου.
Η Τουρκία θέτει ανοικτά θέμα αμφισβήτησης της Συνθήκης της Λοζάνης, ενώ ΝΑΤΟ και ΕΕ τηρούν, για άλλη μια φορά, «ίσες αποστάσεις».
  • Στέλνει υποβρύχια της να σουλατσάρουν σε απόσταση αναπνοής από ελληνικά νησιά, ενώ το ΝΑΤΟ παραπέμπει και πάλι σε διμερείς διαφορές.
  • Ανοίγεται συνολικά θέμα αλλαγής συνόρων, αλλά το ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζει σύνορα μεταξύ των μελών του αλλά ενιαίο ΝΑΤΟικό χώρο!
−Ψιτ, παιδί... πιάσε κι ένα υποβρύχιο!
Η κυβέρνηση, λοιπόν,
  • για τα συμφέροντα της αστικής τάξης,
  • για την περίφημη γεωστρατηγική της αναβάθμιση,
εμπλέκει το λαό και τη χώρα σε βρώμικα και άκρως επικίνδυνα σχέδια, σε μια ευρύτερη ζώνη που απ' όπου κι αν την προσεγγίσει κανείς βρωμάει μπαρούτι.
  • Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, χρήζει λαϊκής απάντησης και η προπαγανδιστική χυδαιότητα των κυβερνώντων και οι σχεδιασμοί τους που τίποτε το καλό δεν προμηνύουν για το λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.