Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2016

ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΔΣΕ: Και όχι ΕΕ-ΔΝΤ-ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Πώς τιμά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης;
Κυριακή 02/10/2016 - 10:02
Θυμάται κανείς, αλήθεια, την πρώτη «συμβολική» κίνηση του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα όταν ανέλαβε την «πρώτη φορά» κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ το Γενάρη 2015; Κατέθεσε στεφάνι στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, προκειμένου να το αξιοποιήσει προπαγανδιστικά, ώστε να ενισχύσει το τάχα αντιστασιακό, αριστερό κ.λπ. προφίλ του ψαρεύοντας σε θολά νερά.
Φυσικά, από τότε έχει κυλήσει πολύ νερό στ' αυλάκι, που έχει φέρει μεταξύ άλλων το τρίτο μνημόνιο και όλους τους αντιλαϊκούς νόμους της τελευταίας χρονιάς...
Επειδή σήμερα Κυριακή ο πρωθυπουργός ξαναβρίσκεται στην Καισαριανή, σε κυβερνητική εκδήλωση με αφορμή την ίδρυση του ΕΑΜ και την παραχώρηση του Σκοπευτηρίου στο δήμο, αξίζει να θυμίσουμε και μια ακόμα πράξη αυτής της κυβέρνησης, του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, καθώς στο στόχαστρο της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζει βρίσκονται και οι επιζώντες αυτού του αγώνα που σήμερα υποτίθεται ότι τιμά: Οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, στις συντάξεις των οποίων (ύψους 66,51 ευρώ!) έχει επιβάλει εισφορά 6% υπέρ του ΕΟΠΥΥ. Μέχρι τις 30 Ιούνη η σύνταξη αυτή καταβαλλόταν χωρίς κρατήσεις, ωστόσο η κυβέρνηση, εφαρμόζοντας το πνεύμα και το γράμμα του νόμου-λαιμητόμου για την Κοινωνική Ασφάλιση (ν. 4387/2016) και συγκεκριμένα το άρθρο 44, επέβαλε κρατήσεις 3,99 ευρώ (δηλαδή 6%) για την περίθαλψή τους. 
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μπορεί να παριστάνει για λόγους προπαγανδιστικούς ότι τιμά τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, όμως η πολιτική της αποδεικνύει ότι η τιμή που τους επιφυλάσσει είναι ίδια με εκείνη που επιφυλάσσει και σε όλους τους άλλους συνταξιούχους, στους εργαζόμενους, στους ανέργους, στους βιοπαλαιστές αυτοαπασχολούμενους, στη μικρομεσαία αγροτιά, στους νέους: Να τους κόψει ό,τι περισσότερο μπορεί από τα πενιχρά τους εισοδήματα, να τους αρπάξει ό,τι τους έχει απομείνει μέσα από φόρους κ.λπ., για να ανοίξουν οι δρόμοι της ανάκαμψης της κερδοφορίας του κεφαλαίου. 
Η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ όχι μόνο δεν έχει καμία σχέση με τους αγώνες του λαού, με τους αγώνες του ΕΑΜ, αλλά κινείται στην αντίπερα όχθη, ανάποδα στον ρου της Ιστορίας. Οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης που έχουν απομείνει εν ζωή, οι απόγονοί τους, όσοι ριζοσπάστες αγωνιστές πορεύονται σήμερα στα ίδια μονοπάτια του αγώνα και της πάλης, δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα από τις προπαγανδιστικές κορόνες και τις καπηλείες του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης. 
Η πιο έμπρακτη τιμή στους ηρωικούς αγώνες εκείνης της περιόδου είναι η συνέχιση και ένταση της πάλης και του αγώνα σήμερα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που υλοποιεί και η σημερινή κυβέρνηση.

ΔΗΜΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.