Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Σάββατο, 8 Οκτωβρίου 2016

Πα-Ράν(ο)ια Σβίγκου εν ποτοίς και οργάνοις ή ποτέ των ποτών; (Φωτό με τσίπ'ρα και κρασά)

Ζουρ(ν)άρια, φλάμπουρα, μαντά-τα γεμιστά!

Σαράντα σβέρκοι βοδινοί με λαδωμένες μπούκλες
σκεμπέδες σταβροθόλωτοι και βρώμιες ποδαρούκλες
ξετσίπωτοι ακαμάτηδες, τσιμπούρια και κορέοι
ντυμένοι στα μαλάματα κι επίσημοι κι ωραίοι.
Εξήντα λύκοι με προβιά (γι' αυτούς βαράν καμπάνες)
φάγανε γουρουνόπουλα, στραγγίσαν νταμιτζάνες!
Κι απέ ρεβάμενοι βαθιά ξαπλώσανε στα τζάκια,
κι αβάσταγες ενιώσανε φαγούρες στα μπατζάκια»...
Κώστας Βάρναλης
Με χίλια στον κατήφορο
Φέρτε τσίπ'ρα και κρασά...
Είναι απίθανο το πού καταφεύγουν στελέχη της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθώντας να δικαιολογήσουν τις βαθιά αντιλαϊκές τους επιλογές.

Χτες ήταν σειρά της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνιας Σβίγκου, που μιλώντας στον «ΣΚΑΪ» ισχυρίστηκε, απαντώντας σε ερώτηση για τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους δικαστές και την ικανοποίηση μισθολογικών τους αιτημάτων, ότι
«όλοι οι αρμόδιοι υπουργοί και ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχουν αποδείξει ότι οι πόρτες της κυβέρνησης είναι ανοιχτές, για να συζητηθούν τα προβλήματα όλων στο μέτρο που θίγονται από την κρίση».
...για να πιούμε στην υγειά μας!
Φυσικά, θα πρέπει να διαθέτει πολύ κοντή μνήμη, καθώς μία μέρα πριν ο πρωθυπουργός όχι μόνο είχε αρνηθεί να συναντηθεί με τους συνταξιούχους που διαδήλωναν για τις περικοπές στις συντάξεις τους, αλλά επιπλέον τα ΜΑΤ τούς ψέκασαν με χημικά.
Όταν αυτό επισημάνθηκε στην Ρ. Σβίγκου, τι νομίζετε ότι απάντησε; 
  • «Εντάξει... Η ΝΔ έχει γίνει πλέον πολέμια και των χημικών και της αστυνομικής καταστολής. Βλέπουμε καινούργια και ενδιαφέροντα... Της ΝΔ ήταν φαίνεται ωραία τα χημικά, οπότε τότε δεν υπήρχε πρόβλημα...»!!!
Τι να πούμε εμείς; Για τον κατήφορο που δεν έχει πάτο;
Μέτρα μετά μουσικής
Καλά φάγαμε, καλά ήπιαμε, καλά τους τη φέραμε ως εδώ...
«Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων στο Μέγαρο Μαξίμου και, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε σε ιδιαίτερα καλό κλίμα, με τον βουλευτή των ΑΝΕΛ Κώστα Ζουράρι στο πιάνο και τις νότες του να ακούγονται στην Ηρώδου Αττικού, ενώ τα θέματα που κυριάρχησαν ήταν η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αρχιεπίσκοπο, η πορεία του οικονομικού προγράμματος και η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης», έγραψε η ηλεκτρονική «Αυγή».
Αυτό τώρα πώς το λένε; Συνεδρίαση για τα μέτρα σφαγής του λαού μετά μουσικής; Ή είναι τόσο ευχαριστημένοι επειδή τον σφάζουν, που το 'ριξαν στη μουσική;
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 8/10/2016
Φωτό: protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.