Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2016

Ελάφρυνση χρέους με επιβάρυνση του λαού ή Η χαρά του ενού πόνος τ' αλλουνού

Στον «αφρό» οι αντιθέσεις για το ελληνικό κρατικό χρέος - Ομονοούν στην κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης
Παρασκευή 07/10/2016 - 11:16
Οι ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις γύρω από το ζήτημα της διαχείρισης του ελληνικού κρατικού χρέους αποτυπώνονται στις παρεμβάσεις των ιμπεριαλιστικών οργανισμών και των κυβερνήσεων ισχυρών καπιταλιστικών κρατών, στο πλαίσιο της Ετήσιας Συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας που ξεκινά σήμερα στην Ουάσιγκτον, αλλά παράλληλα όλες οι πλευρές συγκλίνουν στην «ανάγκη» κλιμάκωσης των αντιλαϊκών μέτρων.
Χρειάζεται επίσπευση της εφαρμογής των «μεταρρυθμίσεων»
«Οι όροι συμμετοχής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης δεν έχουν αλλάξει», υποστήριξε η γενική διευθύντρια του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, ενώ παράλληλα κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να επισπεύσει την εφαρμογή των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων. «Έχει υπάρξει κάποια πρόοδος, αλλά πρέπει να γίνουν περισσότερα», σημείωσε, προσθέτοντας ότι για να συμμετάσχει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα «απαιτούνται βιώσιμο χρέος και σοβαρές μεταρρυθμίσεις».

(28/09/2016)
Από την πλευρά του, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφανγκ Σόιμπλε χαρακτήρισε «παραπλανητική» τη συζήτηση για αναδιάρθρωση του χρέους. Υποστήριξε ότι το κύριο πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το μέγεθος του χρέους, αλλά η χαμηλή ανταγωνιστικότητα της χώρας.

Τζακ Λιού: Στο τραπέζι το χρέος όσο η ελληνική κυβέρνηση εφαρμόζει τα αντιλαϊκά μέτρα
Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου δήλωσε πως «το ζήτημα της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους παραμένει στο τραπέζι», ενώ κατέστησε σαφές ότι η αμερικανική κυβέρνηση έχει εμπλακεί στα αντιλαϊκά παζάρια.
Στο περιθώριο της Συνόδου ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος θα συναντηθεί σήμερα με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου, τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφανγκ Σόιμπλε, τον υποδιευθυντή του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου για Οικονομικά Θέματα Γουάλι Αντεγιέμο και τον επίτροπο Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί.
Το Σάββατο θα συναντηθεί μεταξύ άλλων με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και τον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.