Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2016

ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ: Χρυσώνουν το χάπι των πλειστηριασμών ενόψει συνεδρίου − Κι ένας Παφίλης ακόμα: Η «προστασία» της κατοικίας, η προστασία των επιχειρήσεων, τα εργασιακά τάρταρα, το αριστερό τέλος του ΣΥΡΙΖΑ και τα λαφαζάνεια αναχώματα (AUDIO)

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ
Προσπαθεί να χρυσώσει το χάπι για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας
Πέμπτη 13/10/2016 - 09:17
Να διαχειριστεί επικοινωνιακά το μπαράζ πλειστηριασμών ακινήτων, ακόμη και της πρώτης κατοικίας, που αναμένεται το επόμενο διάστημα για χρέη προς τις τράπεζες και το Δημόσιο, προσπαθεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

O λαός να δώσει απάντηση στην κυβέρνηση βουλιάζοντας το Σύνταγμα στις 17 Οκτώβρη
Πέμπτη 13/10/2016 - 14:30
Να βουλιάξει ο λαός την πλατεία Συντάγματος τη Δευτέρα 17 Οκτώβρη για να δοθεί απάντηση στην κυβέρνηση κάλεσε ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, μιλώντας στον «Real FM».
Υπογράμμισε ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να βάλουν στόχους γενικότερων ανατροπών γιατί αλλιώς δεν θα κερδίσουν ούτε αυτά που παλεύουν τώρα.
Χαρακτήρισε τις νέες ρυθμίσεις της κυβέρνησης για την πρώτη κατοικία και τη ρύθμιση χρεών των επιχειρήσεων μέρος του γενικότερου σχεδίου για την ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας με όρους γρήγορης κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.
Επισήμανε επίσης ότι η κυβέρνηση έχει πει πολλά και έχει κάνει τα αντίθετα και ξεκαθάρισε ότι το ΚΚΕ θα ψηφίσει οτιδήποτε θετικό για τον κόσμο, ακόμα και μικρό, όπως είπε χαρακτηριστικά. Σημείωσε ωστόσο ότι και με τη νέα ρύθμιση δεν προστατεύεται η πρώτη κατοικία, ενώ για τη ρύθμιση χρεών των επιχειρήσεων είπε ότι είναι στην κατεύθυνση της προετοιμασίας του εδάφους για τη συγκέντρωση επιχειρήσεων σε λίγα χέρια.
Για αυτά που υποστηρίζουν η κυβέρνηση και ο Γ. Κατρούγκαλος, περί σκληρής διαπραγμάτευσης για να μη γίνουν εργασιακές ανατροπές, ο Θ. Παφίλης υπογράμμισε ότι κανείς δεν μπορεί να τους έχει εμπιστοσύνη, υπενθυμίζοντας όσα έλεγαν για τις μειώσεις στις συντάξεις.
Σχολιάζοντας το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι έχει μετατραπεί σε αστικό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα και αυτό θα διατυπωθεί και στα κείμενά του. 
902

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, η κυβέρνηση αποφάσισε την «επέκταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας» και σε ό,τι αφορά «φορολογικές και ασφαλιστικές οφειλές όλων των φυσικών προσώπων με πρώτη κατοικία, συμπεριλαμβανομένων και των εμπόρων οι οποίοι δεν καλύπτονται από το νόμο Κατσέλη».
Η κυβέρνηση θα καταθέσει τροπολογία στη Βουλή που θα προβλέπει πάγωμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας για χρέη προς το Δημόσιο (εφορία, ασφαλιστικά ταμεία κλπ.) έως το τέλος του 2017, εφόσον εκπληρώνονται σωρευτικά κάποιες προϋποθέσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, η «προστασία» θα γίνει με τους ίδιους όρους που προβλέπει ο νόμος της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για τα «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια, με τον οποίο έσφιξε ακόμη περισσότερο η θηλιά των υπερχρεωμένων νοικοκυριών.
Υπενθυμίζεται ότι ο νόμος 4346/2015 της σημερινής κυβέρνησης, για τα στεγαστικά δάνεια, προβλέπει ότι η όποια παρεχόμενη προστασία στην πρώτη κατοικία έχει εφαρμογή μέχρι 31/12/2018, με πρώτη προϋπόθεση την υποβολή στο δικαστήριο πρότασης εκκαθάρισης και σχέδιο διευθέτησης οφειλών. Ως όριο για την προστασία τίθενται οι «εύλογες δαπάνες διαβίωσης» που διαμορφώνονται για τον άγαμο στα 13.906 ευρώ μεικτό εισόδημα το χρόνο, για το ζευγάρι στα 23.659 ευρώ, με προσαύξηση 5.713 ευρώ για κάθε παιδί, μέχρι το τρίτο. Παράλληλα, η αντικειμενική αξία της πρώτης κατοικίας, για την «προστασία» της από τους πλειστηριασμούς, διαμορφώνεται μέχρι στις 180.000 ευρώ για τον άγαμο, στις 220.000 ευρώ για το ζευγάρι, με προσαύξηση 20.000 ευρώ για κάθε παιδί μέχρι το τρίτο. Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη στη ρύθμιση είναι ο οφειλέτης να είναι «συνεργάσιμος δανειολήπτης» με βάση τον Κώδικα Δεοντολογίας Τραπεζών, ενώ η δικαστική προστασία συνδέεται με την απαλλοτρίωση οποιασδήποτε άλλης «ρευστοποιήσιμης περιουσίας» του οφειλέτη. Επιπλέον, προβλέπεται αποβολή από τη ρύθμιση στις περιπτώσεις οφειλετών με καθυστέρηση που «υπερβαίνει αθροιστικώς την αξία τριών μηνιαίων δόσεων ετησίως», καθώς και διασφάλιση των τραπεζών ότι δεν θα εισπράξουν μικρότερα ποσά από αυτά που θα έπαιρναν σε περίπτωση αναγκαστικού πλειστηριασμού.
Την ίδια ώρα, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ καυγαδίζουν για το ποιος έσφιξε περισσότερο τη θηλιά των υπερχρεωμένων νοικοκυριών. Το Μαξίμου καταλογίζει στη ΝΔ «ψέματα, λάσπη και κινδυνολογία», αναφέροντας πως «είναι αυτοί που με το ιστορικό ‘’email Χαρδούβελη’’ είχαν δεσμευτεί για πλήρη άρση κάθε προστασίας από πλειστηριασμούς, αδιαφορώντας για τις κοινωνικές συνέπειες».
H ΝΔ υποστηρίζει ότι «το θράσος και ο κατήφορος της κυβέρνησης δεν έχει τέλος», προσθέτοντας πως «οι Τσίπρας - Καμμένος που πολέμησαν λυσσαλέα και καταψήφισαν κάθε ρύθμιση της ΝΔ για τους πλειστηριασμούς και την προστασία της πρώτης κατοικίας, κουνάνε σήμερα το δάχτυλο στην κοινωνία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.