Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

Ουκρανία: Συμφωνία κατάπαυσης του πυρός ‒ Ήσυχη νύχτα μετά από καιρό ‒ ΟΗΕ: 2.600 ρώσοι νεκροί από τον Απρίλιο ‒ ΕΕ: Gazprombank-Gazprom Neft στις νέες κυρώσεις


Ουκρανία: Ήσυχη νύχτα μετά από καιρό
ΑΘΗΝΑ 06/09/2014
Μια ήσυχη νύχτα πέρασαν οι κυριότερες πόλεις της ανατολικής Ουκρανίας, καθώς η εκεχειρία που τέθηκε σε ισχύ το απόγευμα της Παρασκευής (βλέπε από εδώ στη συνέχεια) μεταξύ των φιλορώσων αυτονομιστών ανταρτών και των ενόπλων δυνάμεων του Κιέβου φαίνεται ότι αντέχει, ανέφεραν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκονται στην περιοχή.
Ουκρανία: 2.000 ρώσοι στρατιώτες νεκροί
 
ΑΘΗΝΑ 05/09/2014
Περί τους 2.000 ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί μέχρι σήμερα στη σύρραξη στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού Άντριι Λισένκο, επικαλούμενος στοιχεία των υπηρεσιών Πληροφοριών.
Δεν είναι δυνατή η επαλήθευση της πληροφορίας από ανεξάρτητη πηγή.
Η Ρωσία αρνείται την αποστολή ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Ουκρανία για την υποστήριξη των φιλορώσων ανταρτών.
Το Κίεβο και οι δυτικές χώρες θεωρούν ότι υπάρχει πληθώρα αποδείξεων για την εμπλοκή των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στις συγκρούσεις.
Η Μόσχα ισχυρίστηκε πρόσφατα ότι οι ρώσοι στρατιώτες που αιχμαλωτίστηκαν από τις ουκρανικές δυνάμεις στην ανατολική Ουκρανία είχαν χάσει τον δρόμο τους.
Τα Ηνωμένα Έθνη τοποθετούν στους 2.600 τον συνολικό αριθμό των νεκρών στην Ουκρανία από την έναρξη των συγκρούσεων τον Απρίλιο.
Στο Ντονέτσκ, την περιφερειακή πρωτεύουσα και προπύργιο των ανταρτών "η νύχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο ήταν ήρεμη", σύμφωνα με μια ανακοίνωση των δημοτικών αρχών.
"Δεν λάβαμε καμία πληροφορία για πυρά ή εκρήξεις στην πόλη", υπογραμμίζεται στο κείμενο αυτό.
Στη Μαριούπολη, το στρατηγικής σημασίας λιμάνι στην Αζοφική Θάλασσα όπου είχε μετατοπιστεί τις τελευταίες ημέρες το επίκεντρο των συγκρούσεων, η κατάσταση ήταν επίσης ήρεμη.
Δύο εθελοντές της ταξιαρχίας του Αζόφ (βλέπε από Μποτίλια για  φασίστες της Αζοφικής) που πολεμούσαν στο πλευρό των Ουκρανών στρατιωτών επιβεβαίωσαν ότι δεν ακούστηκε κανένας "ύποπτος" θόρυβος κατά τη διάρκεια της νύχτας.
"Είναι εκπληκτικό" είπε χαρακτηριστικά ο ένας από αυτούς.
Το Κίεβο και οι αντάρτες υπέγραψαν την Παρασκευή στο Μινσκ της Λευκορωσίας μια συμφωνία για τον τερματισμό των συγκρούσεων που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 2.600 ανθρώπους τους τελευταίους πέντε μήνες.
NOOZ


ΕΕ: Η Gazprombank και η Gazprom Neft εμπίπτουν στις νέες κυρώσεις που συμφώνησαν επί της αρχής να επιβάλουν οι Βρυξέλλες στη Ρωσία

Δημοσίευση: Σάβ, 06/09/2014 - 11:15

Η τράπεζα του μεγαλύτερου παραγωγού φυσικού αερίου στον κόσμο Gazprom Bank και η μονάδα πετρελαίου του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού Gazprom Neft θα περιλαμβάνονται στο νέο διευρυμένο κατάλογο κυρώσεων τις οποίες συμφώνησε επί της αρχής να επιβάλει στη Ρωσία η Ευρωπαϊκή Ένωση, με πρόσχημα τις αιτιάσεις της ΕΕ περί συμμετοχής της Μόσχας στην πολεμική σύγκρουση της Ουκρανίας, ανέφερε ένας διπλωμάτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως δήλωσαν οι διπλωματικές πηγές η απόφαση για τις νέες κυρώσεις θα ανακοινωθεί επισήμως τη Δευτέρα
Νωρίτερα οι 28 πρεσβευτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης προχώρησαν σε κατ' αρχήν συμφωνία για την επιβολή νέων αυστηρότερων οικονομικών κυρώσεων εις βάρος της Ρωσίας για την εμπλοκή της στην κρίση της Ουκρανίας.
Οι νέες κυρώσεις θα μπορούσαν να ανασταλούν, αν τηρηθεί η εκεχειρία, στην οποία συμφώνησαν οι αρχές του Κιέβου και οι αυτονομιστές αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία, και αν η Ρωσία Μόσχα απομακρύνει τα στρατεύματά της από το ουκρανικό έδαφος.

902

Ουκρανία: Συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
ΑΘΗΝΑ 05/09/2014
Η ουκρανική κυβέρνηση και οι αυτονομιστές υπέγραψαν προκαταρκτικό πρωτόκολλο για έναρξη της διαδικασίας της εκεχειρίας, στη συνάντηση του Μινσκ.
Η εξέλιξη αυτή άνοιξε το δρόμο στον πρόεδρο της Ουκρανίας να διατάξει κατάπαυση του πυρός, κάτι που αναμένεται να κάνουν μία ώρα μετά -και αφού έχουν λάβει τις απαραίτητες εγγυήσεις- και οι δυνάμεις των αυτονομιστών.
Ο Πέτρο Ποροσένκο επισήμανε ότι θα πρέπει να υπάρχει "αποτελεσματικός διεθνής έλεγχος της τήρησης της συμφωνίας", σημειώνοντας ότι "πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να σταματήσουμε την αιματοχυσία στην Ουκρανία".
Ο ίδιος δήλωσε, από το Νιούπορτ της Ουαλίας, ότι οι αιχμάλωτοι πιθανόν θα αρχίσουν να απελευθερώνονται το Σάββατο βάσει της συμφωνίας.
Σύμφωνα με πηγή που είναι σε γνώση του περιεχομένου της συμφωνίας, συμπεριλαμβάνει την ανταλλαγή αιχμαλώτων, την παραμονή των δυνάμεων των δύο πλευρών στις θέσεις όπου βρίσκονται αυτή τη στιγμή και την επαλήθευση της τήρησης της κατάπαυσης του πυρός από τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).
Το NATO εξέφρασε την ελπίδα ότι η συμφωνία θα σηματοδοτήσει την έναρξη μιας "πολιτικής διαδικασίας" για τον τερματισμό της σύρραξης στην Ουκρανία.
Το Κρεμλίνο καλωσόρισε τη συμφωνία και ανακοίνωσε πως ελπίζει να εφαρμοστεί "όρο προς όρο".
Επισήμανε δε πως η συμφωνία ακολουθεί τις πρωτοβουλίες τις οποίες ανέλαβαν ο Πούτιν και ο Ποροσένκο, και πρόσθεσε πως η Μόσχα "ελπίζει πως όλες οι πρόνοιες που περιλήφθηκαν στο έγγραφο και οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν θα τηρηθούν αυστηρά και θα επαληθευτούν διεξοδικά από τα μέρη" και πως "η διαπραγματευτική διαδικασία θα συνεχιστεί έως ότου η κρίση στην Ουκρανία διευθετηθεί πλήρως".
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη Μαριούπολη οι εχθροπραξίες σταμάτησαν μετά την ανακοίνωση της επίτευξης συμφωνίας για την εκεχειρία.

Στη συνάντηση του Μινσκ συμμετείχαν ο πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας, Λεονίντ Κούσμα, ο ρώσος πρεσβευτής στο Κίεβο Μιχαήλ Ζουράμποφ και ηγέτες της λεγόμενης "Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ".
Ομπάμα
Ο αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι είναι αισιόδοξος, αλλά και επιφυλακτικός αναφορικά με τη συμφωνία εκεχειρίας.
Ο Ομπάμα σημείωσε ότι θα χρειαστεί χρόνος για να εφαρμοστεί το ειρηνευτικό σχέδιο στην ανατολική Ουκρανία και πρόσθεσε ότι μετά τη συμφωνία θα πρέπει να ακολουθήσουν ενέργειες στο πεδίο.
Για τον λόγο αυτό κάλεσε τους ευρωπαίους εταίρους του να συμφωνήσουν σε νέες κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας, οι οποίες μπορούν να αρθούν, αν τηρηθεί η συμφωνία εκεχειρίας.
Υπογράμμισε εξάλλου ότι εξακολουθεί να υπάρχει ο δρόμος για την επιστροφή της Ρωσίας στην κοινότητα των εθνών και κάλεσε τον πρόεδρο Πούτιν να τον ακολουθήσει.
Τι προηγήθηκε
Ο ουκρανός πρόεδρος είχε προαναγγείλει την εξέλιξη σε δηλώσεις μετά την ενημέρωση που παρείχε στους ηγέτες των ισχυρών του ΝΑΤΟ στη Σύνοδο Κορυφής (βλέπε από Μποτίλια) διασφαλίζοντας τη στήριξη τους -με παράλληλες απειλές κυρώσεων προς τη Ρωσία.
Ανάμεσα στις δύο πλευρές υπήρξε έντονη καχυποψία, η οποία παροξύνθηκε από τους υψηλούς τόνους των ισχυρών του ΝΑΤΟ εναντίον της Μόσχας και την επαπειλούμενη επιβολή νέων στοχευμένων κυρώσεων από ΗΠΑ και ΕΕ.
Ο Αλεξάντερ Ζακαρτσένκο, εκ των ηγετών των ανταρτών, είχε προαναγγείλει ότι η πλευρά τους θα κατεβάσει τα όπλα, μία ώρα μετά τον ουκρανικό στρατό, κατόπιν μίας συμφωνίας επί ειρηνευτικού σχεδίου στο Μίνσκ.
Οι εξελίξεις επιταχύνθηκαν μετά το σχέδιο που κατέθεσε ο Πούτιν (βλέπε από Μποτίλια) για την επίλυση της κρίσης, δηλώνοντας ότι ελπίζει να επιτευχθεί μια "τελική συμφωνία" μεταξύ Κιέβου και αυτονομιστών μέχρι την Παρασκευή.
Το σχέδιο Πούτιν περιλαμβάνει
  • τερματισμό των επιθετικών αποστολών από τις δύο πλευρές,  
  • τοποθέτηση διεθνών παρατηρητών για την τήρηση της εκεχειρίας, άνευ όρων
  • ανταλλαγή κρατουμένων και
  • δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων.
ΗΠΑ και ΕΕ, αφού απέρριψαν το ενδεχόμενο στρατιωτικής εμπλοκής τους στην περιοχή, άφησαν να εννοηθεί απολύτως ότι σε περίπτωση μη λύσης θα προχωρήσουν σε κυρώσεις εναντίον της Μόσχας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.