Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Συρία - Ιράκ: Αεροπλανοφόρο ΚΥΠΡΟΣ ‒ «Χερσαία» εμπλοκή προαναγγέλλει ο Ερντογάν (3 VIDEO) ‒ Το Μέτωπο Αλ Νόσρα απειλεί με αντίποινα τις χώρες που συμμετέχουν στις αεροπορικές επιδρομές (ανανέωση)

Πολεμικό αεροσκάφος απογειώνεται από την βρετανική βάση στο Ακρωτήρι (Φωτο ΑΡ)

Συρία - Ιράκ: Από την Κύπρο οι βρετανικοί βομβαρδισμοί - «Χερσαία» εμπλοκή προαναγγέλλει ο Ερντογάν
Δημοσίευση: Σάβ, 27/09/2014 - 20:50
Τελευταία Ενημέρωση: Κυρ, 28/09/2014 - 08:13
Οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί των ιμπεριαλιστών στη Συρία, υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, συνεχίζονται αδιάκοπα, με πρόσχημα την καταπολέμηση των μισθοφόρων του «Ισλαμικού Κράτους».

Στο «χορό» μπήκαν από το Σάββατο και οι βρετανικές στρατιωτικές δυνάμεις, οι οποίες μάλιστα χρησιμοποιούν ως βάση για τις επιδρομές τη βάση της RAF στην Κύπρο, ενώ μεγάλη ανησυχία προκαλούν οι κινήσεις της Τουρκίας, με τον Ερντογάν να μιλά για «ζώνη ασφαλείας» στη Συρία και να προαναγγέλλει την αποστολή χερσαίων δυνάμεων στη χώρα.
Παράλληλα, κι ενώ τη «συμμαχία των προθύμων» που διενεργούν τις επιδρομές διευρύνουν η μία μετά την άλλη οι χώρες της ΕΕ (εκτός από τη Βρετανία και τη Γαλλία, τη συμμετοχή τους ανακοίνωσαν και το Βέλγιο και η Δανία), οι ΗΠΑ προετοιμάζουν το έδαφος για τα επόμενα βήματα κλιμάκωσης της ιμπεριαλιστικής επέμβασης, με τον επικεφαλής του γενικού επιτελείου στρατού των ΗΠΑ, στρατηγό Μάρτιν Ντέμπσεϊ, να κάνει λόγο για σχέδιο εκπαίδευσης από τις ΗΠΑ στρατιωτικής δύναμης των λεγόμενων «αντικαθεστωτικών» της Συρίας, μεγέθους 12.000 με 15.000 ανδρών (Βλ. από Μποτίλια).
Αδιάκοποι βομβαρδισμοί
Αεροπλανοφόρο Κύπρος
Δύο μαχητικά αεροσκάφη Tornado της RAF ανέλαβαν την πρώτη αποστολή
Αεροπορικές επιδρομές υπό την ηγεσία των ΗΠΑ έπληξαν θέσεις του Ισλαμικού Κράτους στην κεντρική Συρία για πρώτη φορά αφότου ξεκίνησε η νέα ιμπεριαλιστική επέμβαση στη χώρα, με πρόσχημα την καταπολέμηση των μισθοφόρων του «Ισλαμικού Κράτους». Δύο μαχητικά αεροσκάφη Tornado της RAF ανέλαβαν την πρώτη αποστολή
Τα πλήγματα είχαν στόχο θέσεις της οργάνωσης στην περιοχή Χάμαντ, στο ερημικό τμήμα της κεντρικής επαρχίας Χομς.
Στόχους αποτέλεσαν επίσης στην περιοχή εγκαταστάσεις του συνδεόμενου με την Αλ - Κάιντα Μετώπου αλ - Νούσρα.
Επίσης, πολεμικά αεροσκάφη των ΗΠΑ και αραβικών κρατών επέδραμαν σήμερα πάνω από χωριά κοντά στην κουρδική πόλη Κομπάνι, με στόχο σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους «να εμποδιστεί η προέλαση των τζιχαντιστών» στην πόλη αυτή, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.
Από την Κύπρο οι βρετανικοί βομβαρδισμοί
Στο χορό των βομβαρδισμών μπήκαν άμεσα ‒μετά το χθεσινό πράσινο φως από τη Βουλή‒, οι βρετανικές στρατιωτικές δυνάμεις.
Δύο βρετανικά αεριωθούμενα πετούσαν πάνω από το Ιράκ και ήταν έτοιμα να πλήξουν στόχους το Σάββατο, ανέφερε το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.

Μάλιστα, ως βάση για τις επιδρομές χρησιμοποιούν τη βάση της RAF στο Ακρωτήρι της Κύπρου.
Για «χερσαία εμπλοκή» ετοιμάζεται η Τουρκία
Κούρδοι πρόσφυγες στα σύνορα με τη Συρία
Τουρκικά στρατεύματα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να βοηθήσουν να εγκαθιδρυθεί μια ζώνη ασφαλείας στη Συρία, αν υπάρξει μια διεθνής συμφωνία να δημιουργηθεί ένα τέτοιο καταφύγιο για τους πρόσφυγες που φεύγουν για να γλιτώσουν από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, δήλωσε το Σάββατο ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Μέχρι τώρα η Τουρκία είχε αρνηθεί να παίξει ένα ρόλο στην πρώτη γραμμή του μετώπου στον υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών συνασπισμό εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, όμως αξιωματούχοι δήλωσαν νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα ότι ο Ερντογάν διαπραγματεύεται σχετικά με το ποιος μπορεί να είναι ο ρόλος της Τουρκίας.
Ο Ερντογάν είπε πως διεξάγονται διαπραγματεύσεις προκειμένου να καθοριστεί το πώς και από ποιες χώρες θα αναληφθούν αεροπορικά πλήγματα και ενδεχομένως μια χερσαία επιχείρηση και πως η Τουρκία είναι έτοιμη να λάβει μέρος.
«Δεν μπορείς να αποτελειώσεις μια τέτοια τρομοκρατική οργάνωση μόνο με αεροπορικά πλήγματα. Χερσαίες δυνάμεις είναι συμπληρωματικές… Θα πρέπει να το δεις συνολικά. Προφανώς δεν είμαι στρατιώτης, όμως οι αεροπορικές (επιχειρήσεις) είναι επιμελητειακές. Αν δεν υπάρξει χερσαία δύναμη, δεν θα είναι μόνιμο», είπε.
Τέσσερα βλήματα όλμων έπεσαν το Σάββατο στην Τουρκία, κοντά στα σύνορα με τη Συρία, τραυματίζοντας δύο ανθρώπους, καθώς μαχητές του Ισλαμικού Κράτους συγκρούονταν με δυνάμεις των Κούρδων που υπερασπίζονται μια πόλη στα συριακά σύνορα, δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι και ένας μάρτυρας του Ρόιτερς.
Διαμόρφωση κειμένoυ, επιλογή φωτό, σύνδεσμοι, βίντεο, τίτλοι: Μποτίλια Στον Άνεμο (1:08 μ.μ.) ανανέωση 2:08)

***

Συρία: Το Μέτωπο Αλ Νόσρα απειλεί με αντίποινα τις χώρες που συμμετέχουν στις αεροπορικές επιδρομές

(Για Μέτωπο αλ Νόσρα βλ. από Μποτίλια: Οι τζιχαντιστές και τα «μέτωπα» των αστών)
H οργάνωση Μέτωπο αλ Νόσρα, που συνδέεται με την Αλ Κάιντα, καταδίκασε σήμερα τις αεροπορικές επιδρομές υπό την ηγεσία των ΗΠΑ στη Συρία υποστηρίζοντας ότι ισοδυναμούν με έναν πόλεμο εναντίον του Ισλάμ και απείλησε με αντίποινα τις χώρες της Δύσης και τις αραβικές χώρες που συμμετέχουν. 

«Βρισκόμαστε σε ένα μακρύ πόλεμο. Αυτός ο πόλεμος δεν θα τελειώσει σε μήνες ούτε χρόνια, αυτός ο πόλεμος θα μπορούσε να διαρκέσει δεκαετίες» είπε ο εκπρόσωπος της οργάνωσης Άμπου Φίρας αλ Σούρι.

«Δεν πρόκειται για έναν πόλεμο εναντίον του Μετώπου αλ Νόσρα, πρόκειται για έναν πόλεμο εναντίον του Ισλάμ» προσέθεσε σε ένα ηχητικό μήνυμα που αναρτήθηκε στους λογαριασμούς της οργάνωσης στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, στην πρώτη αντίδραση μετά την έναρξη των επιδρομών την Τρίτη.

Πολλοί μαχητές της οργάνωσης σκοτώθηκαν σε μια επίθεση εναντίον μια βάσης σε περιοχή που ελέγχουν οι αντάρτες στη βορειοδυτική Συρία την πρώτη ημέρα των επιχειρήσεων.

«Αυτές οι χώρες έπραξαν μια ελεεινή ενέργεια που τους εντάσσει στον κατάλογο εκείνων που βρίσκονται στο στόχαστρο των δυνάμεων των τζιχαντιστών σε ολόκληρο τον κόσμο» τόνισε ο εκπρόσωπος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Left.gr μέσω Lenin Reloaded 

(Ανανέωση Μποτίλιας 2:08 μ.μ.)
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.