Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Συγκυβέρνηση - τρόικα: Επαφές και νέα σκληρά μέτρα με ομαδικές απολύσεις και Ασφαλιστικό ‒ Δυο σχόλια του ΚΚΕ: Προαπαιτούμενα για την κερδοφορία του κεφαλαίου. Σε ετοιμότητα ο λαός

Πέτρος Ζερβός

Ανοίγει η βεντάλια των νέων σκληρών μέτρων στο νέο κύκλο επαφών με την τρόικα
Δημοσίευση: Τρί, 30/09/2014 - 20:45
Αφετηρία για τη συμφωνία νέων σκληρών μέτρων αποτελεί η έναρξη των συζητήσεων της κυβέρνησης με την τρόικα που σε πρώτη φάση θα διαρκέσουν έως τις 8 Οκτώβρη κι έπειτα θα συνεχισθούν στις 20 του μήνα και πάλι στην Αθήνα, λίγες μέρες πριν την έναρξη της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.
Οι συζητήσεις της Τρίτης επικεντρώθηκαν στα δημοσιονομικά μεγέθη και στα θέματα Υγείας, με τους υπουργούς Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη και Υγείας Μάκη Βορίδη.


Δυο σχόλια του ΚΚΕ:
Για τις συζητήσεις κυβέρνησης - τρόικας
Δημοσίευση: Δευ, 29/09/2014 - 14:52 
Τελευταία Ενημέρωση: Δευ, 29/09/2014 - 15:11
Σε σχόλιό του για τις συζητήσεις κυβέρνησης – τρόικας, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:
«Ο λαός έχει πικρή πείρα από τις “κόκκινες γραμμές” και τις “σκληρές διαπραγματεύσεις” της κυβέρνησης που κάθε φορά καταλήγουν σε ένα νέο γύρο αντιλαϊκής επίθεσης.
Άλλωστε, η κυβέρνηση διαπραγματεύεται ως εκπρόσωπος του ελληνικού κεφαλαίου το οποίο ζητά νέο χτύπημα στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, ως προαπαιτούμενο για την κερδοφορία του».
Για τις δηλώσεις του Γ. Βρούτση και τις συζητήσεις της κυβέρνησης με την τρόικα
Δημοσίευση: Τρί, 30/09/2014 - 17:31
Τελευταία Ενημέρωση: Τρί, 30/09/2014 - 18:13
Σε σχόλιο για τις δηλώσεις του Γ.Βρούτση στη Γενεύη και τις συζητήσεις της κυβέρνησης με την τρόικα το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
«Να σταματήσει τώρα κάθε παζάρι, κάθε συζήτηση της κυβέρνησης με την τρόικα για τις ομαδικές απολύσεις, το νόμο για την απεργία, το συνδικαλιστικό νόμο, που στόχο έχει να συρρικνώσει το δικαίωμα των εργαζομένων στη συνδικαλιστική οργάνωση και πάλη, καθώς και το δικαίωμα στην απεργία.
Οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα χρειάζεται να είναι σε ετοιμότητα για να εμποδίσουν με την οργάνωση και τον αγώνα τους την νέα αντεργατική επίθεση».
902
Στα δημοσιονομικά, σύμφωνα με τις πληροφορίες, συζητήθηκαν η εκτέλεση του τρέχοντος προϋπολογισμού και η σύνταξη του προσχεδίου του προϋπολογισμού του 2015 που πρέπει να αξιολογηθεί και από την Κομισιόν.
Η πλευρά της κυβέρνησης διέρρεε πως ήταν θετική η εξέλιξη της συζήτησης και πως δεν τέθηκε -τουλάχιστον στην πρώτη συνάντηση- θέμα δημοσιονομικού κενού καθώς η τρόικα σε αντίθεση με την κυβέρνηση εκτιμά πως για το 2015 υπάρχει δημοσιονομική τρύπα ύψους 2 δισ. ευρώ και η οποία θα πρέπει να καλυφθεί με επιπλέον μέτρα.
Η κυβέρνηση ελπίζει σε συμφωνία για μικρότερο πρωτογενές πλεόνασμα το επόμενο έτος, προκειμένου να είναι σε θέση να δώσει την εντύπωση της ελάφρυνσης ορισμένων μέτρων, όπως είχε ισχυριστεί ο Αντώνης Σαμαράς από το Βερολίνο στη συνάντηση με την Άγκελα Μέρκελ, όπου μίλησε για ανάσα που θα δώσει νέα ώθηση στις μεταρρυθμίσεις.
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως συζητήθηκαν όχι σε βάθος και θέματα φορολογίας τόσο στο σκέλος των συντελεστών φορολόγησης όσο και στο σκέλος της εισπραξιμότητας των βεβαιωμένων φόρων.
Στη συνάντηση με τον Μάκη Βορίδη οι πληροφορίες αναφέρουν πως κυριάρχησε το θέμα των δαπανών Υγείας, αλλά και το θέμα των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων καθώς η τρόικα επαναφέρει στη συζήτηση το ενδεχόμενο να πωλούνται και σε σούπερ μάρκετ.
Η τρόικα ενημερώθηκε για τα μεγέθη του δημόσιου χρέους στη συνάντηση που είχε με τα στελέχη του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους.
Πάντως στις επόμενες μέρες και επαφές των δυο πλευρών θα ανοίξει όλη η βεντάλια των νέων σκληρών μέτρων που είναι στην ατζέντα όπως είναι οι ομαδικές απολύσεις, το Ασφαλιστικό και ο συνδικαλιστικός νόμος, όπως άλλωστε επιβεβαίωσε από τη Γενεύη ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, που την Πέμπτη 2 Οκτώβρη θα συναντηθεί με τους εκπρόσωπους του δανειστών.
Βλέπε ακόμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.