Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Έμπολα στην υπηρεσία του ιμπεριαλισμού, ο κομμουνισμός στην υπηρεσία του ανθρώπου ‒ 3.000 στρατιώτες στέλνουν οι ΗΠΑ, δεκάδες γιατρούς η Κούβα

Ανθρωπιστική βοήθεια!

Κούβα: Δεκάδες γιατροί στη Σιέρα Λεόνε κατά του Έμπολα
Δημοσίευση: Παρ, 26/09/2014 - 08:33

Φωτό αρχείου AP
Σε μια περίοδο που οι ΗΠΑ «αξιοποιούν» ακόμη και τη σοβαρή επιδημία του ιού Έμπολα στη Δυτική Αφρική για να αναπτύξουν τουλάχιστον 3.000 στρατιώτες, η Κούβα προωθεί τη συμβολή της στις διεθνείς προσπάθειες καταπολέμησης της επιδημίας στέλνοντας τους πρώτους 165 από τους συνολικά 461 γιατρούς και νοσηλευτές στην περιοχή για την καταπολέμηση της νόσου.

Η διευθύντρια της κεντρικής Ιατρικής Υπηρεσίας στην Αβάνα, Ρέγκλα Ανγκούλο, που είχε ανακοινώσει την αποστολή Κουβανών γιατρών και νοσηλευτών στη Δυτική Αφρική στις 12 Σεπτέμβρη, σημείωσε σε δηλώσεις της ότι η πρώτη ομάδα περίπου 165 επιστημόνων και νοσηλευτών θα μεταβεί στις αρχές Οκτώβρη στη Σιέρα Λεόνε, όπου βρίσκεται ήδη μία τριμελής ομάδα για να προετοιμάσει την αποστολή.
Ο Έμπολα και η αφύπνιση του Δυτικού Κοσμου
Άλλοι 296 υγειονομικοί θα αποσταλούν στη Λιβερία και τη γειτονική Γουινέα, που πλήττεται και από επιδημία δάγκειου πυρετού, είπε η Ανγκούλο χωρίς να προσδιορίζει την ημερομηνία της άφιξής τους.
Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής τους, οι Κουβανοί γιατροί και νοσηλευτές παρακολούθησαν διαλέξεις σχετικά με τον Έμπολα και άλλες περιπτώσεις αιμορραγικού πυρετού καθώς και μαθήματα αγγλικών.
Σε πρακτικό επίπεδο, εξοικειώθηκαν με τις διαδικασίες ασφαλείας ενώ συμμετείχαν σε προσομοιώσεις σε σκηνές που έχουν στηθεί στους κήπους νοσοκομείων στην Αβάνα.
Εισβολή στη Βραζιλία! 
Prensa Rebelde: 4.000 Κουβανοί γιατροί θα "εισαχθούν" στη Βραζιλία,
η οποία διαθέτει περίπου 372.000 γιατρούς, δηλ. περίπου 1,9/1000 κατοίκους.  Ωστόσο η κατανομή  δεν είναι ομοιόμορφη, γιατί το 70% των γιατρών βρίσκεται στις πιο πυκνοκατοικημένες και πλούσιες επαρχίες του νότου. Αντίθετα, σε κάποιες από τις βόρειες επαρχίες αντιστοιχεί λιγότερος από 1/1000 κατοίκους. Στην Κούβα υπάρχουν 78.622 γιατροί, δηλαδή 1/148 κατοίκους (ή περίπου 6,8/1000). Τον Σεπτέμβρη του 2013 η κυβέρνηση της Ντίλμα Ρούσεφ συμφώνησε να υποδεχτεί 6.000 ξένους γιατρούς, όχι μόνο από την Κούβα αλλά και από χώρες όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία για να καλύψει τις ανάγκες στις βόρειες κυρίως επαρχίες, παρά τις -συντεχνιακές- αντιδράσεις του Ομοσπονδιακού Ιατρικού Συμβουλίου (CFM).
(Πηγή πρόσθετων πληροφοριών: Adital)
Ως γνωστόν, πάνω από 50.000 Κουβανοί γιατροί και νοσηλευτές εργάζονται σε 66 χώρες σε όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και 4.000 σε 32 χώρες της Αφρικής, προσφέροντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Υγείας σε ένδειξη έμπρακτης αλληλεγγύης προς τους λαούς αναπτυσσόμενων χωρών.

Η Κούβα διαθέτει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά γιατρών ανά κάτοικο, σε αντίθεση με τις χώρες που έχουν πληγεί από τον ιό Έμπολα, που έχουν κατ' αναλογία έναν ή δύο γιατρούς ανά 100.000 ανθρώπους.
Το πλέον σοβαρό ξέσπασμα του ιού Έμπολα από το 1976, έχει στοιχίσει τη ζωή σε περίπου 3.000 ανθρώπους κυρίως στη Γουινέα, τη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε ενώ άλλα 6.000 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει προειδοποιήσει ότι η επιδημία θα μπορούσε ως το Νοέμβρη να μολύνει 20.000 ανθρώπους.
Διαμόρφωση κειμένου, επιλογή Latuff, σύνδεσμοι, τίτλοι: Μποτίλια Στον Άνεμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.