Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Ουκρανία: Η εκεχειρία «μυρίζει μπαρούτι» ‒ «Ειδικό καθεστώς» σε Ντονέτσκ και Λουχάνσκ ‒ Ρωσία: «Πρόκληση» η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ


Ουκρανία: Η εύθραυστη εκεχειρία τηρείται, αλλά η κατάσταση εξακολουθεί να «μυρίζει μπαρούτι»
Δημοσίευση: Τετ, 10/09/2014 - 13:54
Η εκεχειρία στην νοτιοανατολική Ουκρανία παραμένει σε ισχύ για έκτη ημέρα, ωστόσο τίποτα στον πολιτικό ορίζοντα δεν δείχνει ότι αυτή θα μακροημερεύσει, όσο στη χώρα μαίνεται η ενδοαστική σύγκρουση αλλά και η σύγκρουση γεωστρατηγικών συμφερόντων ανάμεσα σε ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, ΗΠΑ, ΕΕ από τη μία και καπιταλιστική Ρωσία από την άλλη, που διαγκωνίζονται για μερίδια αγορών, ενεργειακούς πόρους και τους δρόμους μεταφοράς τους.
Μπορεί το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ να εκτίμησε σήμερα ότι η εκεχειρία στην Ουκρανία «συνολικά τηρείται» και ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν να διαβεβαίωσε τον Ποροσένκο ότι η Μόσχα παραμένει δεσμευμένη να «συμβάλει περαιτέρω» στην ειρηνευτική διαδικασία στην Ουκρανία, όμως η κατάσταση εξακολουθεί να «μυρίζει μπαρούτι»...
Στρατιωτικές δυνάμεις του Κιέβου (Φωτο αρχείου ΑΡ)
«Ειδικό καθεστώς» σε Ντονέτσκ και Λουχάνσκ
Ήδη είναι εμφανής η διάσταση απόψεων στις δύο πλευρές σχετικά με τη μελλοντική κρατική υπόσταση της Ουκρανίας.
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο δήλωσε κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που μεταδόθηκε από την τηλεόραση ότι «η Ουκρανία δεν προχώρησε σε καμία υποχώρηση ως προς την εδαφική της ακεραιότητα και η ανατολική χώρα θα παραμείνει τμήμα της Ουκρανίας», προκειμένου να επιτευχθεί η εκεχειρία της περασμένης Παρασκευής.
Επίσης, ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα καταθέσει στο κοινοβούλιο νομοσχέδιο που θα χορηγεί ειδικό καθεστώς σε ορισμένες περιοχές του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ.
Από την πλευρά τους οι ρωσόφωνοι ξεκαθαρίζουν ότι δεν έχουν πρόσθεση να παραμείνουν μέρος της Ουκρανίας υπό την κυβέρνηση των φασιστικών και εθνικιστικών δυνάμεων του Κιέβου.
  • «Δεν έχουμε την πρόθεση να παραμείνουμε τμήμα της Ουκρανίας», δήλωσε ο Αντρέι Πούργκιν, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ.
«Πρόκληση» η είσοδος της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ
Σημαντικό ρόλο στις μετέπειτα εξελίξεις αναμένεται να παίξει και το ενδεχόμενο ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ.
Η Ρωσία κατέστησε εκ νέου σαφές σήμερα ότι αντιτίθεται σε μία τέτοια προοπτική. «Δεν θέλουμε να δούμε την Ουκρανία εντός του NATO», δήλωσε ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση Βλαντιμίρ Σιζόφ, μιλώντας σε δημοσιογράφους.
  • «Η Ουκρανία εντός του NATO θα αποτελούσε μια πρόκληση χωρίς προηγούμενο για την ευρωπαϊκή ασφάλεια, την πιο σημαντική μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου», πρόσθεσε ο ίδιος.
Ο Σιζόφ έστρεψε τα πυρά του και προς την ΕΕ.
  • «Το μήνυμά μας προς την ΕΕ είναι το εξής: δεν μπορείτε να επιτύχετε μια διαδικασία ειρήνης υποστηρίζοντας το κόμμα του πολέμου στην Ουκρανία». Πρόσθεσε ότι «μόνον το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ έχει το δικαίωμα να επιβάλει κυρώσεις», κρίνοντας «άδικες» και «σφαλερές» τις ευρωπαϊκές κυρώσεις.
Διαμόρφωση κειμένων, επιλογή φωτό, τίτλοι: Μποτίλια Στον Άνεμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.