Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Ιράκ - Συρία: Nέος γύρος ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων – Ελληνική Κυβέρνηση: Για λογαριασμό της πλουτοκρατίας χαιρετίζουμε την παγκόσμια συμμαχία – ΗΠΑ: Τρολάρουν τον πλανήτη..., αφού στη ΣΥΡΙΑ: Ανακωχή υπέγραψαν οι «μετριοπαθείς αντικαθεστωτικοί» και το «Ισλαμικό Κράτος»

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας (φωτό ΑΡ)
Οι εμίρηδες. Και οι "κακομοίρηδες" έλληνες πλουτοκράτες ωσεί παρόντες

Ιράκ - Συρία: ετοιμάζεται ο νέος γύρος ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων
Η ελληνική κυβέρνηση για λογαριασμό της πλουτοκρατίας δηλώνει «παρών»
Δημοσίευση: Σάβ, 13/09/2014 - 10:51
«Παρών» στις διεργασίες σχετικά με την «αντιμετώπιση» του νέου προσχήματος του Ισλαμικού Κράτους, που προμηνύουν νέο γύρο ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων στη Μέση Ανατολή, δήλωσε την Παρασκευή η ελληνική κυβέρνηση με ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ.
Σε αυτή σημειώνεται ότι
  • «χαιρετίζουμε και εκφράζουμε την πολιτική μας υποστήριξη στη δημιουργία μιας παγκόσμιας συμμαχίας κρατών, η οποία θα συντονίσει τις διεθνείς προσπάθειες εναντίον του "Ισλαμικού Κράτους", μιας τρομοκρατικής οργάνωσης που η δράση της έχει προκαλέσει τον αποτροπιασμό και την ομόθυμη καταδίκη όλου του πολιτισμένου κόσμου».
Η ελληνική συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σπεύδει για λογαριασμό της ελληνικής πλουτοκρατίας να διεκδικήσει μερίδιο από την μοιρασιά, που όλα δείχνουν ότι προρχωράει σε νέα φάση, σε ένα ευρύτερο τόξο που ξεκινάει από το Πακιστάν και φτάνει στη Βόρεια Αφρική.
Οι διεργασίες αυτές εντείνονται με τις προσπάθειες πρωτίστως των ΗΠΑ να δημιουργήσουν το λεγόμενο «διεθνή συνασπισμό» κατά του ΙΚ, για χτυπήματα τόσο στο Ιράκ όσο και στη Συρία με στόχο, βέβαια, και τη συριακή κυβέρνηση ώστε να συνεχίσουν τη επέμβαση που ξεκίνησαν πριν 3 χρόνια έχοντας ως αιχμή του δόρατος τους αντικαθεστωτικούς, μισθοφόρους και ισλαμιστές που στήριξαν και τώρα εμφανίζουν ως εχθρούς.
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζόν Κέρι βρίσκεται ξανά στην περιοχή και επισκέφτηκε το Ιράκ και την Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, όπου είχε συνάντηση με αξιωματούχους της Σαουδικής Αραβίας, Κατάρ, Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Μπαχρέιν, Ομάν, αλλά και των Ιράκ, Αιγύπτου, Τουρκίας, Λιβάνου.
Χτες ο Αμερικάνος υπουργός Εξωτερικών είχε συναντήσεις και στην Τουρκία προσπαθώντας να άρει τις «επιφυλάξεις» που εκφράζει η τουρκική κυβέρνηση για ενεργή εμπλοκή σε στρατιωτικές επιχειρήσεις (που προς το παρόν δηλώνεται ότι δε θα είναι χερσαίες) εναντίον του ΙΚ.
  • «Τα χέρια και τα όπλα μας είναι δεμένα εξαιτίας των ομήρων» (σ.σ. το ΙΚ εξακολουθεί να κρατά 45 Τούρκους), δήλωναν Τούρκοι αξιωματούχοι.
Φυσικά είναι γνωστό ότι η Τουρκία είναι μια από τις χώρες που στήριξαν πολύμορφα οργανώσεις όπως το ΙΚ, τουλάχιστον στο πολύ πρόσφατο παρελθόν, ενώ ταυτόχρονα έχει το ζήτημα των Κούρδων και δεν βλέπει με καλό μάτι την υπέρμετρη ενίσχυσή τους και το ενδεχόμενο δημιουργίας κράτους, στο βαθμό που θα περιλαμβάνει και τμήμα της Τουρκίας.
Πάντως, το ενδεχόμενο να διαθέσει στρατιωτικές βάσεις στο έδαφος της Τουρκίας εξετάζεται σοβαρά από την κυβέρνηση της χώρας. 
Είναι φανερό ότι τα «παζάρια» θα ενταθούν και τις επόμενες μέρες σε όλη την περιοχή.
Σήμερα ο Κέρι αναμένεται να βρεθεί στο Κάιρο, όπου θα συναντήσει τον επικεφαλής του Αραβικού Συνδέσμου, Νάμπιλ Αλ Αράμπι ενώ  ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα βρεθεί τις επόμενες μέρες στο Κατάρ.
Επίσης, οι κυβερνήσεις της Βρετανίας και της Γερμανίας δηλώνουν ετοιμότητα για «βοήθεια» στα αμερικανικά σχέδια, αν και δεν βλέπουν άμεση στρατιωτική εμπλοκή.
Από την πλευρά της η Γαλλία, με στρατιωτική και «ανθρωπιστική» βοήθεια δηλώνει επίσης «παρών» στο ιμπεριαλιστικό πλιάτσικο στην περιοχή.
Αυτό δηλώθηκε κατηγορηματικά από τη χθεσινή επίσκεψη του  Φρανσουά Ολάντ στην ιρακινή πρωτεύουσα μαζί με τους υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας, Λοράν Φαμπιούς και Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν.
Κι όπως λέει ο Αντώνης του Lenin Reloaded:

Ένοπλοι του ΙΚ στη Συρία (πηγή: ΑΡ)

Την ώρα που ο Μπαράκ Ομπάμα στο διάγγελμά του ανακοίνωνε και τον εξοπλισμό των ενόπλων των «μετριοπαθών αντικαθεστωτικών» στη Συρία, οι ίδιοι επέσπευδαν να υπογράψουν ανακωχή με τους μαχητές του «Ισλαμικού Κράτους», για να πολεμήσουν την κυβέρνηση Άσαντ!

Η συμφωνία ανακωχής υπεγράφη στα νότια της Δαμασκού, στο πλαίσιο μιας συμφωνίας στην οποία κατέληξαν για πρώτη φορά μετά την έναρξη των συγκρούσεων μεταξύ τους, στις αρχές του έτους.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι ισλαμιστές και οι «μετριοπαθείς αντικαθεστωτικοί» κατέληξαν σε συμφωνία εκεχειρίας στο Χάτζαρ αλ Ασουάντ, στα νότια προάστια της συριακής πρωτεύουσας όπου δρούσαν και οι δύο πλευρές.

Με βάση τους όρους της συμφωνίας αυτής, «οι δύο πλευρές θα τηρήσουν εκεχειρία μέχρι να βρεθεί μια οριστική λύση και υπόσχονται ότι δεν θα επιτεθούν η μία στην άλλη γιατί θεωρούν ότι ο βασικός εχθρός είναι το καθεστώς Άσαντ».

Μετά από τις αλλεπάλληλες ήττες που υπέστησαν στη Βόρεια και την Ανατολική Συρία, οι «μετριοπαθείς αντικαθεστωτικοί» εκδίωξαν τους μαχητές του ΙΚ από τέσσερα προπύργιά τους στη Νοτιοανατολική Δαμασκό, τη Μεσράμπα και τη Μάιντα στην Ανατολική Γούτα, τη Γιάλντα και το Μπέιτ Σάχεμ.

Οι τζιχαντιστές αποσύρθηκαν τότε στο Χάτζαρ αλ Ασουάντ.

902

Διαμόρφωση κειμένου, επιλογή φωτό, σύνδεσμοι, τίτλοι: Μποτίλια Στον Άνεμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.