Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

ΝΑΤΟ: «Αν σκεφτείς καν να επιτεθείς σε ένα σύμμαχο, θα αντιμετωπίσεις όλη τη συμμαχία» ‒ Δύναμη «εξαιρετικά ταχείας» επέμβασης και μόνιμη παρουσία στην Ανατολική Ευρώπη

Η μια λυκοσυμμαχία μέσα στην άλλη
Το σύμβολο του ιμπεριαλιστικού Οργανισμού μπροστά από το αρχηγείο του στις Βρυξέλλες

Το NATO δημιουργεί δύναμη «εξαιρετικά ταχείας» επέμβασης και στέλνει μόνιμη δύναμη στην Ανατολική Ευρώπη
Αύξηση των μελών της λυκοσυμμαχίας και των αμυντικών δαπανών στην ανατολική Ευρώπη
Δημοσίευση: Παρ, 05/09/2014 - 19:00
Τελευταία Ενημέρωση: Παρ, 05/09/2014 - 19:02
Επιταχύνεται η υλοποίηση των ΝΑΤΟικών σχεδίων για επέκταση της στρατιωτικής παρουσίας της λυκοσυμμαχίας και έντασης της πολεμικής της δράσης παντού στον πλανήτη, όπως φάνηκε και σήμερα, κατά τη δεύτερη μέρα της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουαλία.
Η Σύνοδος Κορυφής ενέκρινε το σχέδιο για τη δημιουργία μιας δύναμης εξαιρετικά ταχείας επέμβασης «περίπου 5.000 στρατιωτών για να υπάρχει μια απολύτως άμεση αντίδραση».
Θα πρόκειται «για μια δύναμη πολύ υψηλής ετοιμότητας, ικανή να αναπτυχθεί μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα» και να «αντιδρά σε κρίσεις», υπογράμμισε ο Γενικός Γραμματέας του Άντερς Φο Ράσμουσεν.
Συγκεκριμένα, σήμερα οι ηγέτες κρατών και κυβερνήσεων των χωρών - μελών του NATO συμφώνησαν να «διατηρηθεί μια συνεχής παρουσία στο ανατολικό» τμήμα της λυκοσυμμαχίας, όπως δήλωσε ο Ράσμουσεν. Σύμφωνα με τον ίδιο, η παρουσία αυτή θα είναι κυλιόμενη αλλά μόνιμη.
Το Σχέδιο Ετοιμότητας Δράσης (Readiness Action Plan, RAP) του ΝΑΤΟ στέλνει παράλληλα το σαφές μήνυμα πως «το NATO θα προστατεύει όλους τους συμμάχους ανά πάσα στιγμή», τόνισε ο Ράσμουσεν, με σαφείς αιχμές προς την Ρωσία.
Από πρόσφατη ΝΑΤΟϊκή άσκηση στην Ανατολική Ευρώπη, και συγκεκριμένα στη στρατιωτική βάση Ρούκλα, 12ο χλμ δυτικά της λιθουανικής πρωτεύουσας Βίλνιους (φώτο:AP)
Ο ΓΓ του NATO πρόσθεσε ότι το μήνυμα σε οποιονδήποτε δυνητικό επιτιθέμενο είναι: «εάν σκεφτείς καν να επιτεθείς σε ένα σύμμαχο, θα αντιμετωπίσεις όλη τη συμμαχία».
Οι αποφάσεις αυτές -δεν το κρύβουν άλλωστε οι ΝΑΤΟϊκοί- στέλνουν μήνυμα προς τη Ρωσία, ιδιαίτερα όσον αφορά την κατάσταση στην Ουκρανία.
Επίσης, ένα μήνυμα στην Μόσχα στέλνει η απόφαση η επόμενη Σύνοδος Κορυφής του NATO το 2016 να διεξαχθεί στην Πολωνία, όπως επίσης ανακοίνωσε ο Ράσμουσεν σημειώνοντας ότι έτσι γίνεται πράξη η δέσμευση για μια «πιο ορατή παρουσία του NATO στα ανατολικά».
Επιπλέον, ο Γενικός Γραμματέας του NATO ανέφερε πως συμφωνήθηκε ότι εάν υπάρξει μια ευρείας κλίμακας επίθεση στις ψηφιακές υποδομές ενός κράτους - μέλους του ΝΑΤΟ, αυτό θα θεωρηθεί επίσης μια επίθεση εναντίον ολόκληρης της λυκοσυμμαχίας και πιθανόν θα αντιμετωπιστεί με στρατιωτικά μέσα.
Γεωργία και Μαυροβούνιο οι επόμενοι...
Επιπλέον, ο Ράσμουσεν διεμήνυσε ότι αναλαμβάνει πρωτοβουλία για να προχωρήσει η προσπάθεια ένταξης της Γεωργίας στο NATO.
Ενώ, το Μαυροβούνιο, εντός του 2015, θα λάβει πρόσκληση για ένταξη δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Μίλο Τζουκάνοβιτς, τονίζοντας ότι η εκτίμηση αυτή προκύπτει από τα σχόλια που άκουσε στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, στο Νιούπορτ της Ουαλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.