Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Νίκος Σοφιανος: Υπό τη διαρκή επιτήρηση της ΕΕ τα προαποφασισμένα μέτρα θα γενικευτούν ‒ ΕΕ - Αμερικανοί χρηματοδότησαν το ISIS και τώρα θέλουν να το βομβαρδίσουν (VIDEO)


O Νίκος Σοφιανος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ,  στην εκπομπή της τηλεόρασης του «ΑΝΤ1», το πρωί της Παρασκευής 5 Σεπτέμβρη 2014.

Παρέμβαση του Ν. Σοφιανού στον «ΑΝΤ1»

Δημοσίευση: Παρ, 05/09/2014 - 10:44
Τελευταία Ενημέρωση: Παρ, 05/09/2014 - 16:32

Μεταξύ άλλων τόνισε:
Για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ
«Για να συζητάμε στην πολιτική με βάση τα δεδομένα των θέσεων των κομμάτων, και για την κυβέρνηση και για την αξιωματική αντιπολίτευση η θέση της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ είναι αδιαπραγμάτευτη.
Το θέμα όμως είναι να βγάλουμε ένα συμπέρασμα, αν η λογική ενός κόσμου που λέει να είμαστε εκεί μέσα για να μπορούμε να παρεμβαίνουμε, σε βάθος χρόνου αλλά και στη σημερινή πραγματικότητα φέρνει αποτέλεσμα.
Η Τουρκία είναι σύμμαχος στο ΝΑΤΟ, το γεγονός ότι οξύνονται οι αντιθέσεις με την Τουρκία …. Συμμετέχουμε σε μια «συμμαχία» ‒εμείς λέμε συμμαχία λύκων‒ η οποία δεν αναγνωρίζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, δεν αναγνωρίζει σύνορα στο Αιγαίο, αναγνωρίζει γκρίζες ζώνες, δεν αναγνωρίζει αυτά τα οποία με το Διεθνές Δίκαιο υπάρχουν.
Από εκεί και πέρα το ερώτημα είναι, η πραγματική διαχωριστική γραμμή –με καθαρές κουβέντες και όχι ήξεις αφήξεις– γιατί σε τέτοιες συνθήκες και σ’ αυτούς τους καιρούς που στην Ουαλία συζητούν να φτιάξουν καινούργιο εκστρατευτικό σώμα που θα επεμβαίνει π.χ. στην Ουκρανία που η ΕΕ και το ΝΑΤΟ στήριξε την αντιδραστική κυβέρνηση του Κίεβου, μιλάμε για τους τζιχαντιστές, που πολύ σωστά ειπώθηκε ο ρόλος της Τουρκίας σε σχέση με το ISIS, ξεχάσανε να πουν όμως για το ρόλο της ΕΕ και των Αμερικανών που χρηματοδοτούσαν το ISIS και τώρα θέλουν να το βομβαρδίσουν».
Για τη διαπραγμάτευση της συγκυβέρνησης
«Έχουν βάλει τόσα στην πλάτη του λαού μας και βγάζουν κάτι, τα οποία είναι ψίχουλα.
Όταν λες έξι δόσεις για έναν φόρο που υποτίθεται ότι ήταν έκτακτος και τώρα μονιμοποιείται – μιλάω για τον ΕΝΦΙΑ – όταν λέμε να γίνει κάτι με τον ΕΦΚ στα καύσιμα, που έχουν πέσει τρία καπέλα σ’ αυτό το φόρο … γίνεται μια προσπάθεια να διαχειριστούν τη μιζέρια μειώνοντας τις απαιτήσεις του κόσμου και λέγοντάς του εδώ θα μείνεις, γιατί η πραγματική διαχωριστική γραμμή, την οποία τη θύμισε και ο κ. Σημίτης στη χθεσινή του παρέμβαση, είναι ότι στην ΕΕ υπάρχει εποπτεία διαρκείας, επιτήρηση διαρκείας, υπάρχει έγκριση προϋπολογισμών, υπάρχει τσεκούρι δηλαδή σε μια προσπάθεια, μέτρα τα οποία έχουν προαποφασιστεί να υλοποιηθούν, να γενικευτούν».
902

Διαμόρφωση κειμένων, τίτλος: Μποτίλια Στον Άνεμο

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.