Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Συρία-Ιράκ: «Αποθήκες σιτηρών» αντί για βάσεις τζιχαντιστών βομβάρδισαν οι ΗΠΑ ‒ Επτά άμαχοι νεκροί (5 παιδιά) ‒ Συμμετοχή δηλώνει και η Αυστραλία ‒ Υπέρ της χερσαίας επέμβασης Βρετανός στρατηγός ‒ Σε απόσταση αναπνοής από τη Βαγδάτη οι τζιχανιστές

Τα μαχητικά ενδεχομένως να πέρασαν για βάση του Ι.Κ. αποθήκες σιτηρών και μύλους στη βόρεια πόλη Μανμπίτζ. Μέχρι στιγμής, δεν έχει υπάρξει σχόλιο από την Ουάσινγκτον (REUTERS/US AIR FORCE).

«Αποθήκες σιτηρών» αντί για βάσεις τζιχαντιστών στη Συρία βομβάρδισαν οι ΗΠΑ
Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο

Δευτέρα, 29 Σεπτεμβρίου 2014 11:36 
UPD: 11:38


Οι συμμαχικές δυνάμεις υπό τις ΗΠΑ πραγματοποίησαν στη διάρκεια της νύχτας αεροπορικές επιδρομές εναντίον εδαφών που τελούν υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους και έπληξαν στόχους στη βόρεια και ανατολική Συρία, σκοτώνοντας πολίτες και τραυματίζοντας τζιχαντιστές, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τα μαχητικά ενδεχομένως να πέρασαν για βάση του Ι.Κ. αποθήκες σιτηρών και μύλους στη βόρεια πόλη Μανμπίτζ.
Μέχρι στιγμής, δεν έχει υπάρξει σχόλιο από την Ουάσινγκτον.
Αμερικανικό μαχητικό (Φωτο ΑΡ)
Οι επιδρομές στην Μανμπίτζ φαίνεται ότι είχαν θύματα μόνο αμάχους και όχι μαχητές, δήλωσε ο Ραμί Αμπντουλραχμάν, επικεφαλής του Παρατηρητηρίου.
«Αυτοί ήταν οι εργαζόμενοι στις αποθήκες. Παρείχαν τροφή στους πολίτες», είπε ο ίδιος, χωρίς να αναφερθεί σε αριθμό θυμάτων και χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί η πληροφορία.
Η Μανμπίτζ βρίσκεται ανάμεσα στην πόλη του Χαλεπίου ‒στα δυτικά‒ και στο Κομπάνι ‒στα βόρεια σύνορα με την Τουρκία, του οποίου οι τζιχαντιστές του Ι.Κ. προσπαθούν να πάρουν τον έλεγχο από τις κουρδικές δυνάμεις, αναγκάζοντας σε φυγή δεκάδες χιλιάδες Κούρδους της Συρίας.
Στην ανατολική Συρία, οι υπό τις ΗΠΑ δυνάμεις βομβάρδισαν εργοστάσιο φυσικού αερίου που ελέγχουν οι τζιχαντιστές έξω από την πόλη Ντέιρ Αλ Ζορ, τραυματίζοντας πολλά μέλη του Ι.Κ., ανέφερε το Παρατηρητήριο.

Ομπάμα: Οι ΗΠΑ υποτίμησαν τους τζιχαντιστές

Οι ΗΠΑ πραγματοποιούν αεροπορικές επιδρομές στο Ιράκ εναντίον θέσεων των τζιχαντιστών από τον περασμένο μήνα και την περασμένη εβδομάδα άρχισαν αεροπορικές επιχειρήσεις στη Συρία, με τη βοήθεια αραβικών συμμαχικών δυνάμεων.
Ο συριακός στρατός εξαπέλυσε επίσης αεροπορικές επιδρομές κυρίως με αυτοσχέδιες βόμβες-βαρέλια στην επαρχία του Χαλεπίου, στη διάρκεια της νύχτας, πλήττοντας στόχους ανατολικά της ομώνυμης πόλης, ανακοίνωσε το Παρατηρητήριο.
Ο στρατός πραγματοποίησε επίσης αεροπορικές επιδρομές στη Χάμα της δυτικής Συρίας.
Τα συμμαχικά μαχητικά βομβάρδισαν ακόμη περιοχές στην πόλη Χάσακα στα βορειοανατολικά, καθώς και τα περίχωρα της πόλης Ράκα στα βόρεια, προπύργιο του Ι.Κ..
Συμμετοχή αποφασίζει και η Αυστραλία
Βέβαιη θεωρείται η συμμετοχή της Αυστραλίας στις επιδρομές του υπό τις ΗΠΑ διεθνούς συνασπισμού εναντίον θέσεων του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και το Ιράκ.
Ο πρωθυπουργός της χώρας Τόνι 'Αμποτ, που επέστρεψε σήμερα από το ταξίδι του στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, αναμένεται να ανακοινώσει τις επόμενες ημέρες την απόφαση της κυβέρνησης να εγκρίνει τη συμμετοχή αυστραλιανών πολεμικών αεροπλάνων που σταθμεύουν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Η εντολή θα δοθεί μετά την τυπική έγκριση της κυβερνητικής πρότασης από το υπουργικό συμβούλιο, την Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Ασφάλειας και την ενημέρωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ιράν: Θα επιτεθεί στο ΙΚ αν πλησιάσει τα σύνορα
Στο μεταξύ το Ιράν ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι θα επιτεθεί στους μαχητές του ΙΚ στο Ιράκ, αν πλησιάσουν κοντά στη μεθόριο μεταξύ των δύο χωρών.
Ο διοικητής του στρατού ξηράς του Ιράν δήλωσε: «Αν η τρομοκρατική οργάνωση Ντάες (αραβικό ακρωνύμιο του ΙΚ) πλησιάσει στα σύνορά μας, θα επιτεθούμε εναντίον του στο ιρακινό έδαφος και δεν θα του επιτρέψουμε να πλησιάσει τα σύνορα».
Το Ιράν, επεσήμανε ότι επιθυμεί να προσφέρει τη βοήθειά του στη Βαγδάτη και τις κουρδικές δυνάμεις που μάχονται εναντίον των τζιχαντιστών.
Η Τεχεράνη έχει στείλει στο Ιράκ όπλα και στρατιωτικούς συμβούλους. «Σήμερα κάποιοι από τους διοικητές του στρατού ξηράς δίνουν συμβουλές στο Ιράκ και τον στρατό του, καθώς και στη λιβανέζικη Χεζμπολάχ», σημείωσε ο στρατηγός Γολάμ-Αλί Ρασίντ, αναπληρωτής επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου στρατού του Ιράν.
902 
Δημοσίευση: Δευ, 29/09/2014 - 10:03
Την ανάπτυξη χερσαίων δυνάμεων για την αντιμετώπιση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) σε Συρία και Ιράκ έθεσε εκ νέου επί τάπητος ο Βρετανός στρατηγός Λόρδος Ρίτσαρντς που παραιτήθηκε πέρσι από τη θέση του επικεφαλής του γενικού επιτελείου του βρετανικού στρατού.
Ο στρατηγός Ρίτσαρντς μιλώντας στους Κυριακάτικους Τάιμς χαρακτήρισε «εσφαλμένη» τη στάση δυτικών κυβερνήσεων να αποκλείουν κατηγορηματικά την ανάπτυξη χερσαίων δυνάμεων στην περιοχή, θυμίζοντας ότι και το 2003, παρά τους σφοδρότατους βομβαρδισμούς για την ανατροπή του Ιρακινού τότε προέδρου Σαντάμ Χουσείν, ήταν απαραίτητη η ανάπτυξη χερσαίων δυνάμεων.
Όπως τόνισε «ο μόνος τρόπος να ηττηθούν οι δυνάμεις του ΙΚ είναι να ανακαταλάβουμε τη γη που κατέχουν, δηλαδή, να προχωρήσουμε σε μία συμβατική στρατιωτική επιχείρηση».
Ο Ρίτσαρντς επέκρινε έτσι τους (υπό αμερικανικής ηγεσίας) βομβαρδισμούς στο Ιράκ και στη Συρία λέγοντας ότι «από μόνοι τους δεν αρκούν για την επίτευξη του στρατηγικού στόχου που είναι η καταστροφή των δυνάμεων του ΙΚ», εκφράζοντας ταυτόχρονα κατανόηση για την «αντίσταση των πολιτικών» να στείλουν στρατιώτες στο έδαφος.
Ωστόσο, κατέληξε ότι ο μόνος αποτελεσματικός τρόπος «είναι η χρήση δυτικών στρατιωτικών δυνάμεων» στο έδαφος της Συρίας και του Ιράκ.
Διαμόρφωση κειμένoυ, επιλογή φωτό, σύνδεσμοι, τίτλοι: Μποτίλια Στον Άνεμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.